SID 2018: O mai mare securitate IT pe Internet

06 Feb 2018

Anul trecut, utilizatorii de Internet din Germania au petrecut aproape 2,5 ore pe zi în fiecare zi (sursa: studiu online ARD/ZDF). În special, tinerii petrec mult timp pe rețele sociale și pe serviciile de mesagerie. Cu toate acestea, atunci când fac acest lucru, ei sunt adesea neglijenți cu datele lor personale și, astfel, îşi pun în pericol identitatea lor digitală. Un alt pericol atunci când navighează pe web-ul din întreaga lume este hărţuirea ciberne

SID 2018: O mai mare securitate IT pe Internet

Safer Internet Day (SID) din acest an se desfășoară sub sloganul "Creați, conectați și împărtășiți respectul: Un Internet mai bun începe cu dvs." și are scopul de a face utilizatorii conștienți de pericolele Internetului. Pentru a marca această zi europeană de acțiune, G DATA oferă sfaturi de securitate și demonstrează modul în care utilizatorii de Internet își pot păstra controlul asupra datelor lor.

Ransomware, phishing, hărţuire cibernetică - lista amenințărilor pe Internet este lungă. Utilizatorii pot deveni rapid victime ale atacurilor reușite, iar apoi trebuie să gestioneze pierderea datelor lor personale sau alte consecințe importante.

“Mulți utilizatori de Internet nu iau în serios securitatea propriei identități digitale, deoarece nu sunt conștienți de riscuri sau nu se consideră a fi ținte intersectoriale de atac pentru infractorii cibernetici. Acest lucru face ca atacurile de succes să fie deosebit de ușoare pentru făptuitori ", explică Tim Berghoff, G DATA Security Evangelist. "Utilizatorii se pot proteja împotriva atacurilor online, a agresiunii cibernetice și a altora similare, urmând câteva sfaturi simple de securitate.”

Ce este Safer Internet Day?

SID este o zi globală de acțiune inițiată de Uniunea Europeană pentru a îmbunătăți securitatea pe Internet. Anul acesta se desfășoară în a doua zi a celei de-a doua săptămâni a celei de-a doua luni. Oricine poate lua parte - instituții, companii, organizații, asociații sau persoane fizice.

Sfaturi de securitate pentru utilizatorii de Internet de la G DATA.

■ Închideți bresele de securitate: ar trebui să utilizați update-urile pentru a vă asigura că sistemul de operare, software-ul și aplicațiile pe care le utilizați sunt întotdeauna complet actualizate. Acest lucru vă ajută să închideţi breşele de securitate pe care infractorii le-ar putea exploata.

■ Protejaţi-vă printr-o soluţie de securitate: O soluție completă de securitate face parte din echipamentul de bază al oricărui computer. Aceasta nu ar trebui să includă numai o protecție eficientă împotriva virușilor, ci și un filtru antispam, un firewall și o protecție în timp real împotriva amenințărilor online.

■ Trimiteți-le direct în coșul de reciclare digital: Ștergeți imediat e-mailurile spam și evitați să deschideți în orice circumstanțe link-uri sau atașamente nesolicitate.

■ Parole securizate: Pentru fiecare cont online, cum ar fi rețelele sociale și serviciile de corespondență, trebuie să fie setată o parolă separată. Aceasta ar trebui să cuprindă o combinație non-logică între numere, majuscule și litere mici.

■ Siguranța copiilor pe Internet: Părinții ar trebui să-și învețe copiii cum să fie în siguranță pe Internet. Controalele parentale vă pot ajuta să preveniți accesul copilului la site-uri ce fac referire la droguri, violență, pornografie, etc.

■ Feriți-vă de URL-uri scurte: Link-urile abreviate pot duce la o capcană malware. Utilizatorii ar trebui să fie foarte atenți și, în mod ideal, să nu acceseze adrese URL primite de la persoane străine.

■ Nu dezvăluiţi prea multe informaţii despre dvs.: Utilizatorii rețelelor sociale nu ar trebui să dezvăluie prea multe informații despre ei înșiși și să evite publicarea de informații personale, cum ar fi adrese poștale sau numere de telefon mobil în profilul lor.

■ Nu toți utilizatorii de social media vă sunt prieteni: Utilizatorii rețelelor sociale primesc de multe ori cereri de prietenie de la persoane pe care nu le cunosc. Solicitarile de prietenie trebuie confirmate numai în cazul în care cunoașteți persoanele respective sau, în mod ideal, acestea vă sunt și prieteni în viaţa reală.

Securitatea IT a fost inventata in Germania: G DATA Software AG este pionier in industria de antivirusi. Au trecut mai bine de 30 de ani de cand compania, fondata in Bochum in 1985, a dezvoltat primul program de combatere a virusilor. In momentul actual, G DATA este unul dintre cei mai importanti producatori de solutii de securitate IT din lume. 

Rezultatele testelor demonstreaza ca securitatea IT “Made in Germany” ofera utilizatorilor de Internet cea mai buna protectie posibila. Stiftung Warentest a testat produsele de securitate pe Internet inca din 2005. In toate cele 9 teste desfasurate intre 2005 si 2016, G DATA a dovedit cea mai buna detectie. In testele comparative efectuate de AV-Test, solutiile G DATA au demonstrat, cu regularitate, cele mai bune rezultate in detectia programelor malware. La nivel international, G DATA Internet Security a fost, de asemenea, premiata drept cea mai buna suita de securitate de catre publicatiile independente – in tari precum, Australia, Austria, Belgia, Franta, Italia, Olanda, Spania si Statele Unite. 

Gama de produse include solutii de securitate pentru utilizatori casnici si companii mici, medii si mari. Solutiile de securitate G DATA sunt disponibile in peste 90 de tari din intreaga lume.

G DATA este solution partner  Microsoft Cloud in Germany. G DATA este primul si singurul furnizor de solutii antivirus care face parte din Microsoft Cloud Germany - cu o arhitectura de securitate special conceputa pentru Azure. Datele sensibile ale clientilor si partenerilor nostri sunt stocate in conditii de siguranta conform legilor stricte din Germania, referitoare la confidentialitatea datelor.

Mai multe informatii despre companie si solutiile G DATA sunt disponibile pe www.gdatasoftware.com

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Veeam: Managerii IT se simt din ce în ce mai vulnerabili în fața atacurilor cibernetice și a altor dezastre

Raportul Veeam privind tendințele în protecția datelor în 2023 arată că bugetele pentru backup-ul datelor vor continua să crească pentru a se alinia cu nevoia tot mai mare de coerență și fiabilitate pentru protecția datelor...

Citește articolul
Softlead

Previziuni în securitate cibernetică pentru 2023

Comunitatea de securitate cibernetică lucrează intens la tehnologii și soluții care vor proteja oamenii și companiile în 2023 și în anii următori. În pregătirea funcționalităților capabile să depisteze amenințările...

Citește articolul
Softlead

Softlead lansează un eBook dedicat digitalizării companiilor de construcții din România

Descarcă gratuit cel mai nou material de tip eBook dedicat digitalizării companiilor de construcții din România.

Citește articolul