Producţie inteligentă - Algoritmii AI utilizaţi în producţie de BMW Group publicaţi pe o platformă open source

12 decembrie 2019

Compania publică algoritmii pe o platformă open source. +++ Acces global pentru dezvoltatorii de software. +++ Inteligenţa artificială eliberează forţa de muncă.
Producţie inteligentă - Algoritmii AI utilizaţi în producţie de BMW Group publicaţi pe o platformă open source

BMW Group utilizează un număr tot mai mare de aplicaţii de inteligenţă artificială (AI) în producţie. De exemplu, AI scuteşte angajaţii de operaţiuni monotone precum verificarea faptului că triunghiul de avertizare este plasat în locul potrivit în portbagaj. Acest lucru este realizat acum de o cameră video şi de un software de autoînvăţare care în decurs de câteva milisecunde compară imaginile live ale camerei cu sute de imagini stocate şi poate detecta orice deviere de la standard.

Acum, BMW Group a partajat anumiţi algoritmi din acest domeniu al inteligenţei artificiale pe o platformă open source (github.com/BMW-InnovationLab). Algoritmii fac parte din diferite aplicaţii AI, în special în recunoaşterea automată a imaginii şi etichetarea imaginilor.

Faptul că aceştia devin publici permite dezvoltatorilor de software de pe mapamond să vadă, să schimbe, să utilizeze şi să îmbunătăţească codul sursă. "Prin algoritmii pe care îi publicăm acum, BMW Group a redus semnificativ timpul de dezvoltare a reţelelor neurale pentru sisteme de transport autonom şi roboţi", declară Dirk Dreher, director de planificare a logisticii. Reţelele neurale compară în mod independent imagini live din logistică şi producţie cu bazele de date cu imagini pentru a detecta orice deviere de la starea-ţintă.
Abordarea open source aduce beneficii atât pentru dezvoltatorii de software interesaţi, cât şi pentru BMW Group. "Oferim elemente ale software-ului nostru inovator de etichetare a imaginilor digitale, care s-a dovedit eficient în numeroase aplicaţii AI; în schimb, primim susţinere pentru a duce software-ul AI la următorul nivel de dezvoltare. De asemenea, aceasta ne permite să ne concentrăm mai puternic pe evoluţia anumitor aplicaţii AI din producţie şi logistică", comentează Christian Patron, director pentru inovaţie, digitalizare şi analiză a datelor inteligente. 
"Facem investiţii majore în inteligenţa artificială. Prin partajarea algoritmilor noştri cu comunitatea globală de dezvoltatori, dorim să ne îndeplinim partea şi să facem AI accesibil unui grup larg de utilizatori. Ne aşteptăm ca dezvoltarea ulterioară a open source să conducă la o avansare rapidă şi agilă a software-ului", adaugă Kai Demtröder, director al BMW Group IT pentru inteligenţă artificială şi platforme de date.

În conformitate cu abordarea open source, tuturor utilizatorolor algoritmilor li se garantează anonimatul. Orice defecte ale algoritmilor pot fi identificate rapid; în acest proces pot fi utilizate funcţii automate furnizate de operatorii platformei, dacă este nevoie. Pentru asigurarea calităţii, BMW Group verifică toate sugestiile primite de la utilizatori înainte de a fi folosite în mod productiv sau partajate. Modelul - cu alte cuvinte, aplicaţia AI reală dezvoltată cu aceşti algoritmi - rămâne protejată. Toţi utilizatorii sunt liberi să decidă dacă doresc să facă modelele lor accesibile partenerilor.

Reţeaua de producţie a BMW Group

Cererea ridicată din partea clienţilor şi lansarea noilor modele au dus la o utilizare ridicată a capacităţii pentru reţeaua de producţie a BMW Group în 2018. Cu 2.541.534 de automobile produse pentru mărcile BMW, MINI şi Rolls-Royce, volumele de producţie au atins un nou maxim istoric. Aceste date au inclus 2.168.496 BMW, 368.685 MINI şi 4.353 Rolls-Royce. Uzinele germane ale companiei au produs peste un milion de automobile.

Prin flexibilitatea fără egal, sistemul de producţie de vârf este într-o formă excelentă pentru viitor. Pe baza Strategiei NUMBER ONE > NEXT, acesta este caracterizat de un nivel ridicat al eficienţei şi de procese robuste. Competenţa în producţie a BMW Group reprezintă un avantaj competiţional decisiv şi contribuie la profitabilitatea companiei şi la succesul sustenabil al acesteia.

Calitatea şi viteza de reacţie, precum şi flexibilitatea sunt factorii principali în sistemul de producţie BMW. Digitalizarea, conceptele modulare standardizate şi construcţia compozită inteligentă atestă nivelul ridicat de competenţă din cadrul reţelei de producţie. În acelaşi timp, sistemul de producţie oferă un nivel foarte ridicat de personalizare şi permite ca specificaţiile clientului să fie modificate până la şase zile înainte de livrare.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Gartner: 50% dintre clinici și spitale vor investi în RPA în următorii 3 ani

La nivel global, obiectivele de optimizare a costurilor și a resurselor post pandemia cu COVID-19 vor grăbi adopția tehnologiilor de automatizare robotizată a proceselor (RPA).

Citește articolul arrow_forward
Softlead

6 aplicații software recomandate companiilor ce au între 50-100 de angajați

Specialiștii recomandă ca în perioadele dificile, cum ar fi cele de recesiune sau de pandemie, obiectivele organizaționale să se concentreze în special asupra eficientizării resurselor interne și creșterii productivității.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Numărul utilizatorilor afectați de malware financiar a crescut cu 7% în H1 2019, ajungând la 430.000

Cercetătorii Kaspersky au descoperit că 430.000 de utilizatori s-au confruntat cu programe malware create pentru a fura bani și criptomonede, în prima jumătate a anului 2019 - cu șapte procente mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut. Peste o treime (30,9%) dintre cei afectați sunt companii - dublul cifrei din prima jumătate a anului 2018 (15,3%)....

Citește articolul arrow_forward