Povești corporate. Actorii: utilizatorii soluțiilor software

12 august 2014

A oferit tot ceea ce era mai bun unei companii multinaționale și, când a simțit că poate controla singur o echipă, obiectivele de lucru, nevoile și când putea ridica fără probleme ochii spre ascensiunea pe cont propriu, Mihai a decis că a venit marele moment.

A oferit tot ceea ce era mai bun unei companii multinaționale și, când a simțit că poate controla singur o echipă, obiectivele de lucru, nevoile și când putea ridica fără probleme ochii spre ascensiunea pe cont propriu, Mihai a decis că a venit marele moment.

De 10 ani, conduce cu succes o companie privată, produce și exportă, monitorizează și controlează o echipă tânără de oameni muncitori. Recunoaște, însă, că lucrurile nu ar fi putut fi povestite astăzi dacă nu ar fi privit, de fiecare dată, cu maximă deschidere, fiecare oportunitate ivită.

Pentru că antreprenoriatul se învață, Mihai a ales să “culeagă” ajutor. De la apropiați, mentori, profesioniști din domeniu pe care îi întâlnea frecvent. Și nu doar de la ei, ci și de la… aplicațiile software pe care le-a achiziționat pentru a optimiza fluxurile de lucru, pentru a gestiona situații sau pentru a obține o viziune de ansamblu asupra problemelor apărute. 

Primele soluții pe care le-a achiziționat au fost licențele pentru suitele Microsoft Office, Adobe, precum și un antivirus. Când numărul comenzilor devenea tot mai mare și când resursele umane își măreau volumul pentru a putea acoperi cererea, Mihai a decis că este timpul să învețe ce înseamnă, din punctul de vedere al beneficiilor, o soluție software de tip CRM (Customer Relationship Management), ERP (Enterprise Resource Management) sau chiar BPM (Business Process Management).

Astfel, pentru gestionarea afacerii și pentru automatizarea activităților de lucru interne din departamentele companiei, Mihai a ales un sistem ERP (https://www.softlead.ro/aplicatii-software/erp-enterprise-resource-planning). A reușit, în acest fel, să urmărească etapele de planificare și producția propriu-zisă, să țină evidența stocurilor, a plăților și a încasărilor, să efectueze calculul salariilor și să controleze toate informațiile referitoare la acestea. De asemenea, a avut o privire generală a evidenței financiar-contabile.

Nu după mult timp, a achiziționat și un modul de tip CRM (https://www.softlead.ro/aplicatii-software/crm-customer-relationship-), pentru a gestiona cât mai eficient relația cu fiecare dintre clienții săi, fie că era vorba despre unul local sau unul internațional.

Chiar dacă Mihai intra zilnic într-un birou mic, cu doar 10 colegi alături, expunerea produselor și serviciilor sale era în continuă creștere. Portofoliul de clienți și complexitatea cererilor, dinamica unei piețe aflată în continuă creștere, toate acestea au dus compania într-o curbă a situațiilor pe care doar un sistem complex de management le putea susține optim. Având în vedere toate aceste caracteristici ale modului de lucru, Mihai a optat pentru o soluție BPM basic (https://www.softlead.ro/aplicatii-software/bpm-business-process-management), care să îi asigure structurarea fluxurilor de lucru interne și externe, integrând această soluție în sistemul ERP pe care îl cumpărase în urmă cu doar 2 ani.

 

Veți spune, multe achiziții, dar ce spun cifrele?

 

Prin implementarea soluției de tip ERP, Mihai a reușit o reducere a costurilor cu 17%, precum și standardizarea proceselor de producție. În ceea ce privește modulul software de tip BPM, cheltuielile au scăzut cu 20% după cel de-al doilea an de implementare. Cu toate acestea, cea mai importantă achiziție pare să fie a soluției informatice CRM, ce i-a adus lui Mihai un profit mai mare, prin reducerea cu peste 30% a costurilor. Mai mult decât atât, satisfacția clienților a crescut, iar numărul comenzilor venite din partea consumatorilor care revin au însemnat o scădere a investiției în ceea ce privește obținerea de noi clienți, până în momentul în care tehnologia și echipa să îi fi permis extinderea.

În acest moment, Mihai se gândește la achiziționarea unui sistem de tip SFA (Salesforce Management System), pe care intenționează să îl implementeze în cursul anului viitor.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii. Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One HANA, tranzacţional şi analitic într-o singură platformă

Dacă aveţi în plan implementarea SAP Business One, trebuie să decideţi ce versiune a sistemului ERP alegeţi. În funcţie de tipul bazei de date, aveţi două opţiuni: SAP Business One pentru Microsoft SQL (baza de date relaţională standard) sau SAP Business One pentru SAP HANA (baza de date pe tehnologie in-memory computing). 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

De ce e nevoie de normarea industriei de robotică?

Era digitală înseamnă, printre multe altele, şi automatizarea extinsă a proceselor robotice (RPA). Tehnologia scuteşte oamenii de efectuarea unor ore nenumărate de sarcini repetitive şi secvenţiale, fără o mare valoare adăugată. Însă aceşti “boţi” care definesc automatizarea nu înseamnă şi scutirea de existenţa unor ameninţări de natură informatic...

Citește articolul arrow_forward