Piaţa locală de soluții de tip Business Intelligence a crescut cu 35% în 2016

24 aprilie 2017

Plaut Consulting: motoarele de creștere au fost proiectele din retail și din domeniul bancar

Piaţa locală de soluții de tip Business Intelligence a crescut cu 35% în 2016

Plaut Consulting: motoarele de creștere au fost proiectele din retail și din domeniul bancar

Piaţa locală de self-service Business Intelligence (BI) a crescut cu 35% în 2016, în urma finalizării unor proiecte de anvergură în domeniul bancar și retail online, estimează compania Plaut Consulting, lider pe piața de soluţii software şi servicii IT din România. Self-service BI se referă la soluţii care permit analiza și interpretarea rapidă a datelor de către orice angajat, fără suport din partea departamentului IT, pentru a facilita procesul decizional la nivelul companiei. Una dintre soluțiile lider la nivel mondial pe acest segment este Qlik, care poate fi folosită de pe o gamă variată de dispozitive, de la desktop PC-uri la cele cu ecran tactil. Plaut Consulting este master reseller Qlik în România.

Clienți precum Banca Transilvania şi eMAG utilizează soluţia Qlik, dezvoltată de compania Qlik, cu ajutorul căreia pot fi analizate informații din multiple surse, de la baze de date tranzacționale la fișiere Excel. Banca Transilvania derulează un proiect amplu de transformare digitală, în care componenta de self-service Business Intelligence are un rol esenţial. Peste 6.500 de angajați vor folosi QlikView pentru a interpreta datele existente în sistemele tranzacţionale. Pe baza analizelor obţinute în timp real, angajaţii băncii pot lua decizii mai informate şi vor oferi clienţilor o experiență îmbunătățită. Pentru Banca Transilvania, datele devin astfel o resursă strategică şi un diferenţiator competitiv. Similar, eMAG folosește Qlik pentru analiza întregului spectru de date.

Piaţa românească de BI a înregistrat o deschidere considerabilă către soluţiile de self-service Business Intelligence. Cinci bănci de top din România folosesc Qlik pentru analiza datelor la nivel de utilizator, iar situația este similară și în alte sectoare economice. Avantajul Qlik este reprezentat atât de reţeaua de parteneri foarte specializați, pentru care BI este principala arie de competență, dar și de modelul asociativ de analiză a datelor, patentat de Qlik. Reuşim astfel să ne impunem şi să avem o cotă de piaţă majoritară”, a declarat Marius Stoica, Sales Manager Qlik pentru regiunea Europa de Sud-Est.

În 2016, Plaut Consulting şi-a dublat cifra de afaceri, realizată în principal din implementări de BI şi ERP (Enterprise Resource Planning). Valoarea vânzărilor de Business Intelligence, licenţe şi servicii de către Plaut Consulting a depăşit 12 milioane de lei (2,67 de milioane de euro), în creştere cu 120% faţă de anul precedent.

Proiectele mari de Qlik și SAP ne-au permis obţinerea unor venituri de peste 18 milioane de lei (4 milioane de euro) în 2016 şi o creştere de 100% faţă de anul precedent. Vânzările de Qlik reprezintă aproximativ 65% din cifra de afaceri, ceea ce se reflectă și în structura echipei. Avem consultanţi competenţi, capabili să susţină derularea unor proiecte complexe precum cele de la Banca Transilvania”, a afirmat Alexandru Grosu, Director General Plaut Consulting.

 Despre Plaut Consulting

Plaut Consulting România a fost fondată în 2005 și este lider pe piața locală de soluții software și servicii IT. Compania integrează tehnologii și proiectează soluții orientate către oameni. Succesul Plaut este susținut de echipa de consultanți și de angajamentul lor pentru a obține rezultate, operând responsabil, livrând cu excelență și aplicând tehnologii inovatoare. Centrul Plaut Nearshore din București oferă suport clienților din întreaga Europă prin servicii de dezvoltare software de calitate.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Producătorul jeleurilor Haribo anunță probleme în producție cauzate de o implementare software

O lume întreagă a copiilor și adulților cunoaște gusturile, culorile și textura dulciurilor Haribo, producătorul german fiind un reper al industriei de profil la nivel global. Iată cum a afectat o aplicație software un întreg sistem de producție, transformând un obiectiv de creștere a performanțelor într-un eșec, din care compania și-a revenit cu greu....

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum adaptăm rapid un business cu ajutorul unui ERP?

În perioadele dificile, așa cum este cazul pandemiei cu COVID-19, cele mai multe dintre companii aleg să extindă liniile de business cu noi produse sau servicii complementare pentru a crește vânzările și pentru a genera profit.

Citește articolul arrow_forward