Perspective & Trenduri conform Google pentru industria Software

15 mai 2016

Doar în Europa, companiile și sistemele de guvernământ alocă peste 200 de miliarde de euro pe an pentru crearea sau pentru implmentarea aplicațiilor și sistemelor informatice. În Statele Unite ale Americii, 1 din 200 de angajați este programator.

Perspective & Trenduri conform Google pentru industria Software

Doar în Europa, companiile și sistemele de guvernământ alocă peste 200 de miliarde de euro pe an pentru crearea sau pentru implmentarea aplicațiilor și sistemelor informatice. În Statele Unite ale Americii, 1 din 200 de angajați este programator.

De asemenea, se lansează, implementează și se achiziționează tot mai multe soluții adaptate diverselor industrii, de la agricultură până la medicină, instituții de stat, depozite sau saloane de înfrumusețare. Așadar, interes există.

Cum arată, însă, perspectivele Google, testate prin instrumentul Google Trends, bazat pe graficul căutărilor specifice motorului de căutare?

Softlead a testat diverse scenarii de căutare ale potențialilor utilizatori cu ajutorul Google Trends și a analizat rezultatele.

  • Așadar, pentru perioada 2015-2016, căutările pentru sistemele ERP au avut o creștere semnificativă în lunile de vară și în luna decembrie a anului trecut. Pentru anul 2016, nivelul maxim de interes înregistrat anul trecut nu a fost atins în niciuna dintre perioadele anului trecut.

  • Soluțiile software de tip eLearning- după ce a înregistrat o scădere semnificativtă în iulie 2015, iar apoi s-a menținut mai aproape de limita inferioară, în mai 2016 a crescut spectaculos.
  • Pentru sistemele specifice dedicate comerțului electronic/e-commerce, perioada de vârf a fost definită anul acesta, în luna ianuarie, când s-a observat o creștere semnificativă a căutărilor în motoarele de căutare pentru platformele web.
  • Sugestiile Google pentru soft educațional indică un nivel crescut al interesului pentru acest segment, cu o dublare a numărului căutărilor pentru prima perioadă a acestui an comparativ cu anul trecut. Cu siguranță, explicația acestui fenomen are la bază numărul tot mai mare de aplicații software (mobile și desktop) dezvoltate de companiile locale, precum și penetrarea soluțiilor informatice în sistemul de învățământ local. De asemenea, tot mai multe unități de învățământ și chiar organele de guvernare susțin și încurajează folosirea resurselor tehnologice ca formă complementară și extrem de apreciată de către copii pentru a învăța rapid, optim și într-un mod prietenos materiile școlare.
  • Soluțiile dedicate managementului documentelor sunt și ele în topul căutărilor pe motoarele de căutare, cu un vârf de interes accentuat în luna octombrie 2015. Anul acesta, perioada de maxim interes a coincis cu luna martie a anului, urmând o perioadă de scădere.
  • Soluțiile software specializate, cum sunt cele special create pentru industriile Horeca se regăsesc în topul căutărilor, cu mențiunea respectării evidente a unei sezonalități. În lunile estivale, autumnale și în perioada iernii, numărul căutărilor crește semnificativ, achizitorii din domeniu alegând sisteme în intervalele cele mai aglomerate pentru ca gestionarea restaurantelor, unităților de cazare sau barurilor și cafenelelor să se facă facil și optim.
  • În cazul aplicațiilor software pentru contabilitate, acestea înregistează un număr semnificativ de luni în care căutările sunt extrem de irelevante numeric. Motivația acestui fapt poate fi dată de înlocuirea motoarelor de căutare cu forumurile și grupurile de socializare dedicate contabililor, alegerea aplicației de contabilitate fiind făcută pe baza recomandărilor sau a alegerii companiilor deja cunoscute la nivelul pieței.

Conform studiilor globale referitoare la dinamica soluțiilor software și a companiilor producătoare, ultimii 5 ani au înregistrat creșteri constante, principalele aspecte care au condus la cifre semnificative fiind date de globalizare și de gradul de penetrare a rețelelor sociale, de tehnologiile disruptive, în special cloud computing și device-urile mobile, precum și de reducerea costurilor prin modernizarea cu ajutorul tehnologiei avansate. Nu în ultimul rând, competiția continuă pentru câștigarea unui număr tot mai mare de clienți a oferit un motiv în plus companiilor în deciderea dezvoltării unor aplicații, module sau funcționalități care să acopere tot mai multe nevoi reale sau false ale societății de consum.

 

Aplicații software recomandate

ERP de ultima generatie, implementat cu succes la companii medii si mari de Support Soft

Citește tot arrow_forward

Mapează toate procesele din afacere într-un singur loc și îmbunătățește eficiența echipei. Descoperă o soluție simplă și scalabilă care crește odată cu afacerea ta.

Citește tot arrow_forward

Solutie ERP flexibila, in Cloud sau Cloud local

Citește tot arrow_forward

ERP este un acronim pentru Enterprise Resource Planning. Pentru a putea furniza o definitie corecta a unui sistem ERP, ganditi-va mai intai la toate procesele care sunt esentiale pentru a conduce o afacere, incluzand contabilitatea, resursele umane, ...

Citește tot arrow_forward

SPHINX IT vă pune la dispoziție soluția SAP Business One, un ERP compact și flexibil, proiectat special pentru a susţine evoluţia organizațiilor de dimensiuni mici și mijlocii (IMM). SAP Business One este o soluție completă pentru managemen...

Citește tot arrow_forward

CloudSales este un soft complex de vânzări și gestiune în cloud potrivit pentru orice tip de afacere. 

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

S-a lansat MARGO – aplicația software dedicată IMM-urilor

La finalul săptămânii trecute, Yuka Mobili, companie românească specializată în comercializarea produselor de mobilier, a lansat aplicația MARGO, un produs software bazat pe experiența organizațională și pe nevoile reale ale Yuka Mobili.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Compania de cosmetice Revlon – implementare ERP cu probleme

Cunoscuta companie internațională de produse cosmetice Revlon a confirmat probleme semnificative în procesul de implementare a aplicației S/4HANA (SAP ERP), acestea afectând fluxurile de producției ale companiei.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

ScarCruft: Un grup de limbă coreeană creează malware capabil să identifice dispozitivele Bluetooth conectate

Cercetătorii Kaspersky Lab care monitorizează activitatea ScarCruft, un grup experimentat de atacatori, de limbă coreeană, au descoperit că grupul testează și creează noi instrumente și tehnici și își extinde atât gama, cât și volumul de informații colectate de la victime. Printre altele, grupul a creat un cod capabil să identifice dispozitive Bluetooth conectate....

Citește articolul arrow_forward