Implementarea BI rămâne în topul priorităților

15 mai 2016

Cu toate că viitorul tehnologiei este reprezentat de Big Data, cel mai recent studiu legat de prioritățile din domeniul IT pentru anul 2016, la care au participat 382 de respondenți (profesioniști din domeniul IT și analiști de business din America de Nord) arată că Business Intelligence reprezintă încă un software foarte utilizat.

Implementarea BI rămâne în topul priorităților

Cu toate că viitorul tehnologiei este reprezentat de Big Data, cel mai recent studiu legat de prioritățile din domeniul IT pentru anul 2016, la care au participat 382 de respondenți (profesioniști din domeniul IT și analiști de business din America de Nord) arată că Business Intelligence reprezintă încă un software foarte utilizat. 

În ciuda evoluției Big Data și a interesului crescut față de practicile avansate de analiză, BI (Business Intelligence), software-urile de analiză și stocare a datelor rămân o prioritate pentru mediul de afaceri.
27.5% dintre respondenții acestui studiu au plasat BI, analytics și stocarea datelor pe primul loc în topul software-urilor pe care plănuiesc să le implementeze în 2016. BI a reușit astfel să depășească big data analytics (19.4%), integrarea datelor (18.5%), guvernanța și calitatea datelor (17.1%) și vizualizarea datelor (16.1%).
Alte software-uri ce se află în topul priorităților sunt categoriile centrate pe date, ce includ pachete de aplicații de business precum:
• 20.9% CRM (Customer Relationship Management) și ERP (Enterprise Resource Planning)
• 20.9% aplicațiile mobile
• 17.5% automatizarea proceselor de business

Colby Lutz, analist BI la Trivergent Health Alliance susține: "cu noile evoluții în tehnologie poți vedea analize mult mai predictive, dar acest lucru nu este necesar dacă ești la curent cu cele mai noi trenduri și ții pasul cu ele”. Colby Lutz se ocupă cu dezvoltarea de rapoarte pentru Maryland Health System, rapoarte ce îi urmăresc pe cei care se adresează departamentului de urgență și identifică posibile variante de a reacționa proactiv la astfel de situații. Rapoartele monitorizează totodată grija pe care pacienții o primesc, lucru ce permite managementului să identifice acei angați care au nevoie de o pregătire mai atentă. ,,Având posibilitatea de a face aceste lucruri cu ajutorul instrumentelor BI a făcut din Western Maryland o organizație mult mai concentrată pe informație”.

Integrarea datelor a rămas însă un domeniu important, 18.5% din respondenți spunând că au de gând să adopte un proiect de integrare a datelor, punându-l pe locul trei în lista inițiativelor de business pentru viitor. Nu este greu de realizat de ce reprezintă o prioritate pentru companii, cu o gamă variată de platforme Big Data și sisteme de management și cu o presiune crescândă de a obține profit de pe urma tehnologiei în care au investit. Aceștia sunt factorii ce fac integrarea datelor o necesitate pentru multe afacer.
Scott Porad a dezvoltat o platformă online ce face legătura între stăpânii de câini și ofertele individuale pentru animalul lor. Porad afirmă că firma nu și-a propus să aducă noutăți pentru anul 2016.

Vizualizarea datelor, cheia implementări BI

2016 a fost primul an în care sondajul a cerut respondenților să vorbească despre planurile lor în ceea ce privește instrumentele de implementare a datelor, iar un procent de 16.1% a afirmat că plănuiește să implementeze un astfel de sistem chiar anul acesta. Rata de adopție a acestor instrumente este destul de mare, dar cu capacitatea lor de a servi atât ca front end pentru platformele de big data, cât și ca instrument de interogare de date pentru a oferi oamenilor de afaceri mai puțini experimentați acces la implementarea BI, rata de adopție va crește.
Acesta este și cazul producătorului Lenovo, care a implementat instrumente de analiză și vizualizare de date în iunie 2015. Arhitectul Daniel Bieber a remarcat o creștere în rândul departamentelor de serviciu clienți și în cel de vânzări.

Aplicații software recomandate

Sales Dashboards, implementate corect, aduc revenue si profit.Cu noul modul Deep-Analytics,  ESAT permite compararea evolutiei pe segmente de clienti si/sau produse si identificarea cu precizie a problemelor si oportunitatilor.

Citește tot arrow_forward

Trusted App este o aplicatie de raportare financiara pentru IMM.  

Citește tot arrow_forward

SEI-Sage Enterprise Intelligence, solutia BI usor de utilizat, rapid de implementat si care ofera o imagine clara si completa asupra datelor companiei.

Citește tot arrow_forward

Alertă C.U.I. este o soluție online de monitorizare care îți permite să iei rapid măsuri în momentul în care apar situații de risc în cadrul portofoliului tău de companii partenere – de exemplu insolvență

Citește tot arrow_forward

Prin implementarea QlikView, obții date importante pentru afacerea ta: KPI Financiari, Rapoarte contabile, Bilanț, Profit & Pierdere, CashFlow, Scadențar/Bugete. Informațiile stocate în bazele tale de date sunt o “mină de aur&rd

Citește tot arrow_forward

Business Intelligence se referă la sisteme informatice de identificare, extragere și analizare a datelor disponibile într-o companie, sisteme al căror scop este de a oferi un suport real pentru luarea de decizii de business.

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Antares Romania isi planifica intreaga productie in doar 15 minute

Antares Romania, cel mai mare producator de scaune ergonomice din tara, isi planifica activitatea din cele doua fabrici in doar 15 minute. Inainte de a utiliza solutiile Senior Software, producatorul dedica chiar si 8 ore operatiunilor de planificare a productiei.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Arobs cumpara UCMS Group Romania, companie de solutii HR

Furnizorul de soluții IT AROBS Transilvania Software, înființat și controlat de antreprenorul clujean Voicu Oprean, a semnat o nouă tranzacție și a preluat integral UCMS Group România, o societate care produce soluții software pentru administrarea resurselor umane și salariazare, cu un business de 12,3 milioane de lei și un profit net de 3,8 milioane de lei în 2017. ...

Citește articolul arrow_forward