Performanța – dobândită prin excelența proceselor organizaționale

08 mai 2015

Un trend tot mai evident în contextul companiilor vizează orientarea către execuția propriu-zisă și mai puțin pe definirea concretă a strategiei bazată pe rezultate și pe indicatori de performanță. 

Performanța – dobândită prin excelența proceselor organizaționale

Un trend tot mai evident în contextul companiilor vizează orientarea către execuția propriu-zisă și mai puțin pe definirea concretă a strategiei bazată pe rezultate și pe indicatori de performanță. 

Unul dintre punctele-cheie ale creionării unei strategii organizaționale este chiar înțelegerea mecanismelor și fluxurilor interne din cadrul unei companii, pentru ca viziunea de ansamblu să fie una coerentă și cât mai aproape de realitate.

În același timp, mulți dintre angajați consideră că tocmai această oprire asupra fiecărei etape de lucru și a fiecărui departament intern este o pierdere masivă de timp și afectează bunul mers al activității.

Managementul proceselor de business prin soluții tehnologice specializate (Business Process Management - BPM) rezolvă, însă, toate lipsurile procedurale din interiorul unei ierarhii corporatiste, oferind o viziune amplă asupra problemelor, oportunităților, lipsurilor sau modalităților de îmbunătățire pe termen mediu și lung a activității. Este vorba despre capacitatea unui sistem automat de a eficientiza și optimiza exact acea structură de management și organizare de care au nevoie companiile pentru a crește sau pentru a depăși situații critice.

Organizațiile actuale au nevoie de echipe și de sisteme agile care să se adapteze rapid pieței de consum prin oferirea răspunsurilor și a alternativelor, precum și pentru anticiparea nevoilor sau a tendințelor, iar o aplicație software de tip BPM poate să ofere cu succes toate aceste beneficii.

Cum?

  • Prin etapa de identificare a proceselor de lucru care să devină soluție viabilă pentru întreaga activitate a companiei, salvând resurse umane, temporale
  • Prin măsurarea impactului pe care îl au procesele și prin definirea corectă a indicatorilor de performanță. Cele mai multe dintre aplicațiile software de tip BPM oferă rapoarte și statistici complexe, care au menirea de a compara eficiența proceselor înainte și după definirea acestora.
  • Prin modelarea și maparea proceselor. Este foarte important ca în această etapă, managerii, stakeholder-ii, SME, analiștii și arhitecții de procese să lucreze împreună pentru a înțelege unitar rolul și importanța fiecărui proces.
  • Prin alegerea unei metodologii (cele mai cunoscute sunt: Six Sigma, Lean, Lean Six Sigma, Agile, Waterfall și Change Management)
  • Prin implementarea strategiei
  • Prin obținerea și prin susținerea etapei de business buy-in
  • Prin alegerea unei platforme care, pe termen lung, să asigure o continuitate în creșterea performanțelor organizaționale

Cum alegem o soluție software de tip BPM?

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward