Performanța – dobândită prin excelența proceselor organizaționale

08 mai 2015

Un trend tot mai evident în contextul companiilor vizează orientarea către execuția propriu-zisă și mai puțin pe definirea concretă a strategiei bazată pe rezultate și pe indicatori de performanță. 

Performanța – dobândită prin excelența proceselor organizaționale

Un trend tot mai evident în contextul companiilor vizează orientarea către execuția propriu-zisă și mai puțin pe definirea concretă a strategiei bazată pe rezultate și pe indicatori de performanță. 

Unul dintre punctele-cheie ale creionării unei strategii organizaționale este chiar înțelegerea mecanismelor și fluxurilor interne din cadrul unei companii, pentru ca viziunea de ansamblu să fie una coerentă și cât mai aproape de realitate.

În același timp, mulți dintre angajați consideră că tocmai această oprire asupra fiecărei etape de lucru și a fiecărui departament intern este o pierdere masivă de timp și afectează bunul mers al activității.

Managementul proceselor de business prin soluții tehnologice specializate (Business Process Management - BPM) rezolvă, însă, toate lipsurile procedurale din interiorul unei ierarhii corporatiste, oferind o viziune amplă asupra problemelor, oportunităților, lipsurilor sau modalităților de îmbunătățire pe termen mediu și lung a activității. Este vorba despre capacitatea unui sistem automat de a eficientiza și optimiza exact acea structură de management și organizare de care au nevoie companiile pentru a crește sau pentru a depăși situații critice.

Organizațiile actuale au nevoie de echipe și de sisteme agile care să se adapteze rapid pieței de consum prin oferirea răspunsurilor și a alternativelor, precum și pentru anticiparea nevoilor sau a tendințelor, iar o aplicație software de tip BPM poate să ofere cu succes toate aceste beneficii.

Cum?

  • Prin etapa de identificare a proceselor de lucru care să devină soluție viabilă pentru întreaga activitate a companiei, salvând resurse umane, temporale
  • Prin măsurarea impactului pe care îl au procesele și prin definirea corectă a indicatorilor de performanță. Cele mai multe dintre aplicațiile software de tip BPM oferă rapoarte și statistici complexe, care au menirea de a compara eficiența proceselor înainte și după definirea acestora.
  • Prin modelarea și maparea proceselor. Este foarte important ca în această etapă, managerii, stakeholder-ii, SME, analiștii și arhitecții de procese să lucreze împreună pentru a înțelege unitar rolul și importanța fiecărui proces.
  • Prin alegerea unei metodologii (cele mai cunoscute sunt: Six Sigma, Lean, Lean Six Sigma, Agile, Waterfall și Change Management)
  • Prin implementarea strategiei
  • Prin obținerea și prin susținerea etapei de business buy-in
  • Prin alegerea unei platforme care, pe termen lung, să asigure o continuitate în creșterea performanțelor organizaționale

Cum alegem o soluție software de tip BPM?

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Bitdefender îl numește pe Emilio Roman vicepreședinte de vânzări pentru regiunea EMEA

Producătorul de soluții de securitate informatică Bitdefender l-a numit pe spaniolul Emilio Roman în poziția de vicepreședinte de vânzări pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, unde va coordona îndeplinirea obiectivelor regionale de dezvoltare a companiei. Roman va fi responsabil de strategia de vânzări și go-to-market pentru regiunea EMEA.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

CAS CRM primeşte calificativul “foarte bun” în analiza Trovarit

CAS CRM a primit un scor de 1.85 (5 nesatisfăcător, 1 excelent) în cadrul studiului Trovarit derulat cu 650 utilizatori de soluţii CRM, situându-se pentru media pieţele la toate cele 24 criterii de analiza. Studiul “CRM în practică”, ajuns la cea de a cincea ediţie,  examinează nivelul de satisfacţie în utilizarea sistemelor CRM şi impactul acestor...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum adaptăm rapid un business cu ajutorul unui ERP?

În perioadele dificile, așa cum este cazul pandemiei cu COVID-19, cele mai multe dintre companii aleg să extindă liniile de business cu noi produse sau servicii complementare pentru a crește vânzările și pentru a genera profit.

Citește articolul arrow_forward