Paybyface, un sistem de plată prin recunoaştere facială, disponibil acum pentru utilizatorii de carduri Up

12 august 2020

Posesorii cardurilor Up Dejun şi Up Cadou vor fi primii utilizatori de carduri de beneficii care au acces la plăţi în magazinele partenere prin simpla scanare a feţei pe un iPad instalat la punctul de vânzare, anunţă un comunicat de presă remis astăzi de Up România.

Paybyface, un sistem de plată prin recunoaştere facială, disponibil acum pentru utilizatorii de carduri Up

Utilizatorii de carduri Up Dejun şi Up Cadou îşi vor face un cont în aplicaţia PayByFace, disponibilă atât în AppStore, cât şi în Google Play, înregistrarea constând în efectuarea unui selfie, înscrierea datelor cardurilor emise şi setarea unui PIN la alegere. Odată contul creat, cei care doresc efectuarea de plăţi prin intermediul PayByFace în locaţiile care permit această metodă de plată trebuie doar să solicite folosirea iPad-ului pentru scanarea feţei şi vor putea achita sume până în 30 de lei fără a folosi mâinile. Pentru sumele mai mari de 30 de lei, se va introduce un PIN pe ecranul iPad-ului pentru un plus de securitate a datelor. Plăţile sunt procesate de platforma EuPlătesc. Factura va fi transmisă prin e-mail, aşa cum se procedează şi în cazul serviciilor de ride sharing.

Elena Pap, Director General Up România şi Director Regional Up Group: "Up România a pornit un amplu proces de digitalizare prin care dorim să oferim beneficiarilor noştri o experienţă simplificată în utilizarea beneficiilor emise de compania noastră. Pe lângă posibilitatea plăţilor online la cât mai mulţi comercianţi, ne dorim ca aceştia să dispună de metode de plată rapide şi sigure. Astfel, în acest moment, utilizatorii noştri au posibilitatea plăţii cu telefonul prin Apple Pay, a plăţii fără telefon, doar prin scanarea feţei, prin PayByFace şi, în curând, a plăţii direct din aplicaţia Up Mobil."

Fintech-ul românesc PayByFace, creat de Mihai Drăghici, are ca obiectiv instalarea tehnologiei biometrice până la sfârșitul anului 2021 la 500 de parteneri comerciali din România. În acest moment, plata prin intermediul unui simplu selfie se poate face în mai multe locații din București. Obiectivul pentru acest an este de a instala iPad-urile care permit plata prin PayByFace în 100 de locații din București și alte orașe din țară, în special cafenele, restaurante, hoteluri și magazine, în următoarele 3 luni. De asemenea, compania țintește expansiunea în Bulgaria, Olanda, Franța, Elveția, Marea Britanie și Italia.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Gartner: 50% dintre clinici și spitale vor investi în RPA în următorii 3 ani

La nivel global, obiectivele de optimizare a costurilor și a resurselor post pandemia cu COVID-19 vor grăbi adopția tehnologiilor de automatizare robotizată a proceselor (RPA).

Citește articolul arrow_forward
Softlead

6 aplicații software recomandate companiilor ce au între 50-100 de angajați

Specialiștii recomandă ca în perioadele dificile, cum ar fi cele de recesiune sau de pandemie, obiectivele organizaționale să se concentreze în special asupra eficientizării resurselor interne și creșterii productivității.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Numărul utilizatorilor afectați de malware financiar a crescut cu 7% în H1 2019, ajungând la 430.000

Cercetătorii Kaspersky au descoperit că 430.000 de utilizatori s-au confruntat cu programe malware create pentru a fura bani și criptomonede, în prima jumătate a anului 2019 - cu șapte procente mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut. Peste o treime (30,9%) dintre cei afectați sunt companii - dublul cifrei din prima jumătate a anului 2018 (15,3%)....

Citește articolul arrow_forward