10 Statistici interesante despre Aplicațiile SaaS

12 august 2020

Aplicațiile software de tip SaaS sau Software as a Service au devenit un trend tocmai datorită costurilor reduse pe care le au și prin faptul că utilizatorii pot elimina costuri și stres inutil, dat de achiziții hardware și de costuri de mentenență. Practic, în cazul aplicațiilor software de tip SaaS utilizatorul plătește doar costurile licenței folosite într-o perioadă de timp pe care el o alege.

10 Statistici interesante despre Aplicațiile SaaS

Care sunt cele mai interesante 10 statistici dedicate aplicațiilor software de tip SaaS?

  1. În 2018, încasările industriei dedicate aplicațiilor SaaS previzionate au fost depășite cu 10%.

  2. Microsoft este cel mai mare furnizor de soluții SaaS la nivel global. Microsoft deține o cotă de piață de 18%, dacă facem referire la încasări, fiind urmat de Salesforce (12%), Adobe (6.7%), Oracle (4.9%) și SAP (4.5%).

  3. Există peste 10.000 de companii 100% dedicate produselor software.

  4. 80% dintre companii folosesc deja la nivel internațional cel puțin o soluție software de tip SaaS, 64% folosesc tehnologii PaaS (Platform as a Service) și 48% folosesc una sau mai multe aplicații de tip IaaS (Infrastructure as a Service).

  5. Piața totală a aplicațiilor software de tip SaaS este evaluată la 157 miliarde de dolari în 2020. Previziunile indică o dublare a potențialului de piață comparativ cu anul 2014, când industria era evaluată la 63.19 miliarde de dolari.

  6. 73% dintre companiile care nu au migrat 100% în cloud au în plan să facă trecerea la tehnologii cloud până la finalul anului 2020.

  7. Pentru 89% dintre companiile care oferă soluții de tip SaaS, creșterea bazei de date de utilizatori este în topul obiectivelor de creștere. În același timp, pentru 59% dintre aceștia este extrem de importantă reînnoirea licențelor de către utilizatorii existenți.

  8. Adopția soluțiilor de tip SaaS în domeniul medical indică o creștere de 20% de la an la an, fapt ce construiește o perspectivă de transformare digitală în industria de profil și chiar în domeniile complementare. În 2011, doar 4% dintre furnizorii de servicii și produse de sănătate foloseau soluții software în cloud.

  9. Conform celor mai noi statistici de consum de profil din anul 2019, bugetul mediu al unei companii per angajat era de 2.884$ în contextul serviciilor și produselor SaaS.

  10. Soluțiile SaaS dedicate departamentelor și companiilor de HR au crescut de la an.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Bitdefender îl numește pe Emilio Roman vicepreședinte de vânzări pentru regiunea EMEA

Producătorul de soluții de securitate informatică Bitdefender l-a numit pe spaniolul Emilio Roman în poziția de vicepreședinte de vânzări pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, unde va coordona îndeplinirea obiectivelor regionale de dezvoltare a companiei. Roman va fi responsabil de strategia de vânzări și go-to-market pentru regiunea EMEA.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

CAS CRM primeşte calificativul “foarte bun” în analiza Trovarit

CAS CRM a primit un scor de 1.85 (5 nesatisfăcător, 1 excelent) în cadrul studiului Trovarit derulat cu 650 utilizatori de soluţii CRM, situându-se pentru media pieţele la toate cele 24 criterii de analiza. Studiul “CRM în practică”, ajuns la cea de a cincea ediţie,  examinează nivelul de satisfacţie în utilizarea sistemelor CRM şi impactul acestor...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum adaptăm rapid un business cu ajutorul unui ERP?

În perioadele dificile, așa cum este cazul pandemiei cu COVID-19, cele mai multe dintre companii aleg să extindă liniile de business cu noi produse sau servicii complementare pentru a crește vânzările și pentru a genera profit.

Citește articolul arrow_forward