10 Statistici interesante despre Aplicațiile SaaS

12 august 2020

Aplicațiile software de tip SaaS sau Software as a Service au devenit un trend tocmai datorită costurilor reduse pe care le au și prin faptul că utilizatorii pot elimina costuri și stres inutil, dat de achiziții hardware și de costuri de mentenență. Practic, în cazul aplicațiilor software de tip SaaS utilizatorul plătește doar costurile licenței folosite într-o perioadă de timp pe care el o alege.

10 Statistici interesante despre Aplicațiile SaaS

Care sunt cele mai interesante 10 statistici dedicate aplicațiilor software de tip SaaS?

  1. În 2018, încasările industriei dedicate aplicațiilor SaaS previzionate au fost depășite cu 10%.

  2. Microsoft este cel mai mare furnizor de soluții SaaS la nivel global. Microsoft deține o cotă de piață de 18%, dacă facem referire la încasări, fiind urmat de Salesforce (12%), Adobe (6.7%), Oracle (4.9%) și SAP (4.5%).

  3. Există peste 10.000 de companii 100% dedicate produselor software.

  4. 80% dintre companii folosesc deja la nivel internațional cel puțin o soluție software de tip SaaS, 64% folosesc tehnologii PaaS (Platform as a Service) și 48% folosesc una sau mai multe aplicații de tip IaaS (Infrastructure as a Service).

  5. Piața totală a aplicațiilor software de tip SaaS este evaluată la 157 miliarde de dolari în 2020. Previziunile indică o dublare a potențialului de piață comparativ cu anul 2014, când industria era evaluată la 63.19 miliarde de dolari.

  6. 73% dintre companiile care nu au migrat 100% în cloud au în plan să facă trecerea la tehnologii cloud până la finalul anului 2020.

  7. Pentru 89% dintre companiile care oferă soluții de tip SaaS, creșterea bazei de date de utilizatori este în topul obiectivelor de creștere. În același timp, pentru 59% dintre aceștia este extrem de importantă reînnoirea licențelor de către utilizatorii existenți.

  8. Adopția soluțiilor de tip SaaS în domeniul medical indică o creștere de 20% de la an la an, fapt ce construiește o perspectivă de transformare digitală în industria de profil și chiar în domeniile complementare. În 2011, doar 4% dintre furnizorii de servicii și produse de sănătate foloseau soluții software în cloud.

  9. Conform celor mai noi statistici de consum de profil din anul 2019, bugetul mediu al unei companii per angajat era de 2.884$ în contextul serviciilor și produselor SaaS.

  10. Soluțiile SaaS dedicate departamentelor și companiilor de HR au crescut de la an.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward