NATO își sporește capacitățile de recuperare a datelor în caz de dezastru prin crearea unui Centru de date

12 mai 2016

Ministerul Apărării din Luxemburg a fost de acord să sprijine NATO în procesul de sporire a capacităților de recuperare în caz de dezastru, prin crearea unui centru de date de rangul IV. Acest centru va fi utilizat de departamentul de Sprijin din cadrul NATO și de Agenția de Achiziții (NSPA) începând cu sfârșitul anului 2016.

NATO își sporește capacitățile de recuperare a datelor în caz de dezastru prin crearea unui Centru de date

Ministerul Apărării din Luxemburg a fost de acord să sprijine NATO în procesul de sporire a capacităților de recuperarea datelor în caz de dezastru, prin crearea unui centru de date de rangul IV. Acest centru va fi utilizat de departamentul de Sprijin din cadrul NATO și de Agenția de Achiziții (NSPA) începând cu sfârșitul anului 2016.

NSPA Luxemburg este organul executiv al Departamentului de Sprijin și Achiziții din cadrul NATO, care se ocupă cu supravegherea logistică a organizației și a acțiunilor de achiziție. NSPA și Ministerul Apărării din Luxemburg au semnat contractul pe 5 ani, iar în 9 mai 2016 au oficiat proiectul, ale cărui lucrări începuseră încă de la începutul anului 2015.


Mike Lyden, directorul general al NSPA a declarat că proiectul a necesitat o muncă imensă în prealabil pentru că un astfel de centru, într-o organizație precum NATO, trebuie să dețină o capacitate impresionantă de a se reface și de a se recupera după ce depășește o problemă. "Acest proiect înfățișează sprijinul pe care NATO îl primește din partea națiunii gazdă, Luxemburg, iar acesta este doar primul dintr-un lung șir de proiecte de cooperare pe care le-am dezvoltat împreună, ca parteneri NATO”, a adăugat directorul general al NSPA.
Centrul penru Tehnologia Informației de Stat (CTIE) va consulta de asemenea construcția site-ului, care va fi folosit ca o copie de rezervă a sistemelor de informație NSPA.
Étienne Schneider, ministrul luxemburghez al Economiei și Comerțului Exterior a declarat că acest proiect a reprezentat o dovadă a angajamentului țării de a investi în domeniul apărării, lucru ce aduce beneficii și economiei de stat. El consideră că "stabilirea unui centru de date poate sprijini un sector cheie al tehnologiei prin furnizarea unor sisteme sigure de backup în domeniul IT pentru NSPA”.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward