NATO își sporește capacitățile de recuperare a datelor în caz de dezastru prin crearea unui Centru de date

12 mai 2016

Ministerul Apărării din Luxemburg a fost de acord să sprijine NATO în procesul de sporire a capacităților de recuperare în caz de dezastru, prin crearea unui centru de date de rangul IV. Acest centru va fi utilizat de departamentul de Sprijin din cadrul NATO și de Agenția de Achiziții (NSPA) începând cu sfârșitul anului 2016.

NATO își sporește capacitățile de recuperare a datelor în caz de dezastru prin crearea unui Centru de date

Ministerul Apărării din Luxemburg a fost de acord să sprijine NATO în procesul de sporire a capacităților de recuperarea datelor în caz de dezastru, prin crearea unui centru de date de rangul IV. Acest centru va fi utilizat de departamentul de Sprijin din cadrul NATO și de Agenția de Achiziții (NSPA) începând cu sfârșitul anului 2016.

NSPA Luxemburg este organul executiv al Departamentului de Sprijin și Achiziții din cadrul NATO, care se ocupă cu supravegherea logistică a organizației și a acțiunilor de achiziție. NSPA și Ministerul Apărării din Luxemburg au semnat contractul pe 5 ani, iar în 9 mai 2016 au oficiat proiectul, ale cărui lucrări începuseră încă de la începutul anului 2015.


Mike Lyden, directorul general al NSPA a declarat că proiectul a necesitat o muncă imensă în prealabil pentru că un astfel de centru, într-o organizație precum NATO, trebuie să dețină o capacitate impresionantă de a se reface și de a se recupera după ce depășește o problemă. "Acest proiect înfățișează sprijinul pe care NATO îl primește din partea națiunii gazdă, Luxemburg, iar acesta este doar primul dintr-un lung șir de proiecte de cooperare pe care le-am dezvoltat împreună, ca parteneri NATO”, a adăugat directorul general al NSPA.
Centrul penru Tehnologia Informației de Stat (CTIE) va consulta de asemenea construcția site-ului, care va fi folosit ca o copie de rezervă a sistemelor de informație NSPA.
Étienne Schneider, ministrul luxemburghez al Economiei și Comerțului Exterior a declarat că acest proiect a reprezentat o dovadă a angajamentului țării de a investi în domeniul apărării, lucru ce aduce beneficii și economiei de stat. El consideră că "stabilirea unui centru de date poate sprijini un sector cheie al tehnologiei prin furnizarea unor sisteme sigure de backup în domeniul IT pentru NSPA”.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Soft Net Consulting şi Postis - parteneriat pentru a simplifica transformarea digitală a comerțului

SoftNet Consulting, cel mai mare dezvoltator de servicii IT pentru afaceri din regiunea de vest a României și Postis, primul start-up LogTech din România anunță un parteneriat strategic pentru simplificarea transformării digitale a activităților de comerț.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Particularitățile unui WMS dedicat industriei de distribuție

Succesul companiilor de distribuție depinde de acuratetea și eficiența informațiilor de care dispune managementul, de controlul costurilor și satisfacția clienților. Permanenta presiune impusă de clienți impun implementarea și utilizarea unui sistem de management în cadrul depozitelor, care să permită automatizarea proceselor de efectuare a operațiunilor de recepție, livrare ș...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Kaspersky Lab protejează companiile care folosesc tehnologia blockchain împotriva atacurilor cibernetice și a fraudei

Kaspersky Lab a lansat noi pachete de servicii destinate companiilor care lucrează în industria blockchain și în cripto-economie. Proiectele de atragere de capital (ICO / STO) și casele de schimb de criptomonede au acum la dispoziție servicii personalizate, cum ar fi evaluarea securității site-ului și a aplicațiilor, training în domeniul securității, protecție îm...

Citește articolul arrow_forward