Microsoft anunță integrarea modulului de Business Intelligence cu Excel

26 martie 2016

Microsoft a anunțat săptămâna aceasta integrarea cu Excel, prin instrumentul de Business Intelligence disponibil. Furnizorii au adăugat 256 de particularități noi, conforme cu cerințele utilizatorilor.

Microsoft anunță integrarea modulului de Business Intelligence cu Excel

Microsoft a anunțat săptămâna aceasta integrarea cu Excel, prin instrumentul de Business Intelligence disponibil. Furnizorii au adăugat 256 de particularități noi, conforme cu cerințele utilizatorilor.

Microsoft acoperă rapid volumul de solicitări existente în cadrul instrumentului său de vizualizare a datelor și ajunge, astfel, în topul Business Intelligence (BI) self service. Acesta este și motivul pentru care studiile Gartner și Forrester au plasat Microsoft pe primele locuri în ceea ce privește instrumentele de BI.

În raportul Agile Business Intelligence Platform Q3 2015, analistul Forrester, Boris Evelson afirma: ,,Microsoft a dominat și continuă să domine piața cu cea mai utilizată platformă de BI din lume, Excel. Însă, cu toate modificările aduse, Evelson consideră că ,,Microsoft face lucrurile dificile pentru  companiile mari, care deja utilizează Microsoft Office, Office 365, SharePoint sau SQL, să adopte Power BI ca platformă de Business Intelligence a companiei lor.”

Fiind un serviciu în cloud, nu presupune costuri suplimentare de suport, astfel încât prețul pentru Power BI este de 9.95$ pe utilizator pe lună, comparativ cu Tableau Online, al cărui cost este de 500 de dolari pe an sau aproximativ 42 de dolari pe lună. Deși când a fost lansat, Power BI avea un preț ridicat din cauza faptului că cerea integrarea cu Office 365, treptat, Microsoft a eliminat această cerință, iar prețul a scăzut, făcând astfel ușoară adoptarea de către utlizatori.

În acest moment există 200.000 de companii care utilizează Power BI și peste 5 milioane de utilizatori.

Ce aduce nou Power BI?

  • Poți analiza datele din Power BI în Excel
  • Ai acces la Power BI publisher pentru Excel (acest lucru permite utilizatorilor să transfere grafice sau tabele)
  • Un nou nivel de securitate ce permite departamentelor de IT să seteze diferite nivele de acces la baze de date pentru utilizatori și să seteze reguli astfel încât utilizatorii să aibă acces doar la acele date de care au nevoie.
  • Power BI Admin Portal include acum o matrice de utilizare ce permite managerilor IT să vadă ce conținut și set de date sunt folosite cel mai mult
  • Panourile de bord vor fi acum disponibile pe Apple Watch
  • Instrumentul SandDance permite stocarea fiecărui set de date într-un element sngular ce permite utilizatorului să vizualizeze datele în diferite formate, inclusiv modele 3D și vedere 360.
Aplicații software recomandate

Sales Dashboards, implementate corect, aduc revenue si profit.Cu noul modul Deep-Analytics,  ESAT permite compararea evolutiei pe segmente de clienti si/sau produse si identificarea cu precizie a problemelor si oportunitatilor.

Citește tot arrow_forward

Trusted App este o aplicatie de raportare financiara pentru IMM.  

Citește tot arrow_forward

SEI-Sage Enterprise Intelligence, solutia BI usor de utilizat, rapid de implementat si care ofera o imagine clara si completa asupra datelor companiei.

Citește tot arrow_forward

Alertă C.U.I. este o soluție online de monitorizare care îți permite să iei rapid măsuri în momentul în care apar situații de risc în cadrul portofoliului tău de companii partenere – de exemplu insolvență

Citește tot arrow_forward

Prin implementarea QlikView, obții date importante pentru afacerea ta: KPI Financiari, Rapoarte contabile, Bilanț, Profit & Pierdere, CashFlow, Scadențar/Bugete. Informațiile stocate în bazele tale de date sunt o “mină de aur&rd

Citește tot arrow_forward

Business Intelligence se referă la sisteme informatice de identificare, extragere și analizare a datelor disponibile într-o companie, sisteme al căror scop este de a oferi un suport real pentru luarea de decizii de business.

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Antares Romania isi planifica intreaga productie in doar 15 minute

Antares Romania, cel mai mare producator de scaune ergonomice din tara, isi planifica activitatea din cele doua fabrici in doar 15 minute. Inainte de a utiliza solutiile Senior Software, producatorul dedica chiar si 8 ore operatiunilor de planificare a productiei.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Arobs cumpara UCMS Group Romania, companie de solutii HR

Furnizorul de soluții IT AROBS Transilvania Software, înființat și controlat de antreprenorul clujean Voicu Oprean, a semnat o nouă tranzacție și a preluat integral UCMS Group România, o societate care produce soluții software pentru administrarea resurselor umane și salariazare, cu un business de 12,3 milioane de lei și un profit net de 3,8 milioane de lei în 2017. ...

Citește articolul arrow_forward