Metodele de plată preferate de europeni în 2021

24 Aug 2021

Retailerii online din Europa au ales să le ofere clienților opțiuni de plată online pentru a menține accesul crescut la achiziții în orice moment, de oriunde. Cu toate acestea, fiecare țară are un top propriu al celor metodelor de plată preferate.

Metodele de plată preferate de europeni în 2021

Conform Payvision, 44% dintre europeni preferă portofelele electronice, 42% plătesc cel mai des cu cardul, 11% aleg metode de plată locale. Plata ramburs a comenzilor este preferată de 11% dintre europeni.

De asemenea, compania a lansat un instrument online, ce ajută companiile care vând online să aleagă metoda de plată optimă pentru business-ul lor în funcție de țara în care vând. În acest moment, România nu se află în lista de țări în care se poate face această selecție, dar în cazul brandurilor care oferă livrare în alte state, tool-ul poate fi folosit cu succes. Printre acestea se numără: UK, Germania, Polonia, Belgia, Italia, Spania, Franța și multe altele.

Un studiu publicat de DPD Group internațional indică faptul că în țările din Europa de Est, plata ramburs este aleasă de cei mai mulți dintre clienți. Astfel, în România aceasta este preferată în 69% dintre comenzi, procente similare fiind înregistrate în Slovacia (72%), Slovenia (52%), Ungaria (54%).

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Ce este tehnologia Text-to-Speech și de ce este importantă?

Comunicarea digitală are un rol important în cadrul business-urilor, astfel că tehnologia Text-to-Speech (TTS) devine un instrument valoros. Această tehnologie inovatoare nu schimbă doar modul în care percepem comunicarea, ci ne...

Citește articolul