Cum să vinzi mai mult în farmacii cu ajutorul aplicațiilor software potrivite?

23 Aug 2021

Segmentele producţiei, distribuţiei şi retailului de medicamente au fost printre puţinele care au continuat să rămână deschise în plină pandemie.

Cum să vinzi mai mult în farmacii cu ajutorul aplicațiilor software potrivite?

În România, piața farmaceutică a înregistrat creșteri record ale vânzărilor în contextul cererii crescute de medicamente și echipamente sanitare generate de pandemia de coronavirus. Conform estimărilor analiștilor KeysFin, ritmul de creștere se va dubla în acest an. Cifra de afaceri generată de întreg lanțul de producție și distribuție va ajunge la aproximativ 68 de miliarde de lei, un maxim istoric pentru piața locală.

În România, piața farmaciilor cuprinde peste 8000 de puncte de lucru, conform datelor INS.

Care sunt cele mai importante beneficii pe care le poate aduce o aplicație software unei farmacii?

Fie că este vorba despre activități de management a stocurilor de medicamente sau a resurselor umane în cazul lanțurilor de farmacii, pentru a funcționa optim și eficient, acestea trebuie să aleagă o aplicație software potrivită nevoilor specifice.

Cele mai importante funcționalități ale unei soluții software pentru managementul farmaciilor pot include:

De asemenea, farmaciile pot vinde mai mult și mai eficient cu ajutorul unei platforme de e-commerce, prin care se pot comercializa produse de tip OTC (Over-The-Counter), suplimente alimentare, dermatocosmetice și parafarmaceutice. Acest tip de platformă oferă beneficii precum:

Cât costă digitalizarea farmaciilor?

În funcție de nevoile sale, de gradul de digitalizare din prezent și de obiectivele pe termen mediu și lung, o farmacie poate opta pentru:

În portofoliul Softlead se află mai multe aplicații dedicate industriei farmaceutice. Pentru a afla care este cea potrivită, completează formularul de mai jos sau trimite un e-mail pe adresa [email protected] 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Cum a reușit o fabrică de ambajaje din România să țină costurile sub control cu ajutorul unui software ERP?

Ideal FoodPack, producătorul care oferă soluții inovatoare de ambalare pentru industria alimentară și HoReCa, își gestionează activitatea și își poate scala cu ușurință afacerea, cu ajutorul sistemului SeniorERP de la Senior...

Citește articolul
Softlead

5 tipuri de aplicații software pentru magazine de piese auto

Managementul unui business cu piese auto necesită organizare, eficiență și capacitate de scalare/creștere. De aceea, digitalizarea este esențială, fiind principalul instrument ce poate susține dinamica vânzărilor....

Citește articolul