Digitalizarea în farmacii. Ce aplicații sunt recomandate în domeniul pharma?

19 noiembrie 2019

Piața farmaceutică din România, incluzând medicamentele eliberate cu sau fără prescripție, a crescut cu 13,4% în 2018, până la 3,37 miliarde euro, potrivit raportului anual al companiei Zentiva România.

Digitalizarea în farmacii. Ce aplicații sunt recomandate în domeniul pharma?

Evoluția pozitivă s-a înregistrat și la nivel de volum, acesta crescând cu 377 milioane unități fizice, de la 6,16 miliarde unități în 2017 semestrul I la 6,54 miliarde unități în 2018 semestrul I. Cele mai recente date ale INS arată că în România sunt aproape 8.000 de farmacii, iar dintre cele 41 de judete ale țării, 11 au mai putin de 100 de farmacii. Cele mai multe unități se găsesc în București, respectiv 969.

Fie că este vorba despre activități de management a stocurilor de medicamente sau a resurselor umane în cazul lanțurilor de farmacii, pentru a funcționa optim și eficient, acestea trebuie să aleagă o aplicație software potrivită nevoilor specifice.

Cele mai importante funcționalități ale unei soluții software pentru managementul farmaciilor pot include module dedicate vânzării rapide și eficiente, integrare și compatibilitate cu SIUI (sistemul informatic al Casei de Asigurări de Sănătate), raportare, gestionare volume importante de date, precum și flexibilitate în contextul personalizării soluției în funcție de tipologia de farmacie/lanț de farmacii.

Farmaciile privite din perspectiva digitalizării business-ului

Pentru o bună funcționare, farmaciile trebuie să aibă capacitatea de gestionare a fluxului de lucru (eliberare medicamente, management stocuri, rapoarte stocuri și date generale), module de căutare rapidă și de filtrare a rezultatelor, gestionare furnizori, managementul angajaților (salarizare, pontaj), managementul facturilor. De asemenea, în cazul lanțurilor de farmacii, sunt utile datele financiare, cum ar fi campaniile de discount-uri sau profitabilitatea pentru fiecare centru de cost.

Pentru farmaciile care oferă comercializarea online a produselor, este necesară extinderea funcționalităților tehnice cu module de e-commerce (integrare cu procesatori de plăți pentru plata online, gestiune conturi clienți, module de marketing online, sisteme de filtrare și de căutare avansate, module de sortare etc.)

În portofoliul Softlead se află mai multe aplicații dedicate industriei farmaceutice. Pentru a afla care este cea potrivită, completează formularul de mai jos sau trimite un e-mail pe adresa [email protected] 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward