Mark Zuckerberg anunță Facebook Shops, o nouă funcționalitate ce va ajuta magazinele mici să vândă produsele pe Facebook și Instagram

20 mai 2020

În 2016, Facebook lansa Marketplace-urile, o zonă dedicată vânzării online prin platforma de Social Media, doi ani mai târziu Instagram anunță implementarea soluției dedicate de shopping, abandonată la scurt timp după, iar anul trecut aceeași platformă anunță aplicația de shopping cu check-out direct din aplicația mobilă. Acum, Facebook anunță pasul următor.

Mark Zuckerberg anunță Facebook Shops, o nouă funcționalitate ce va ajuta magazinele mici să vândă produsele pe Facebook și Instagram

Ieri, într-un live stream difuzat pe Facebook, Mark Zuckerberg a anunțat extinderea celui mai important instrument de comerț electronic din platforma de Social Media, Facebook Shops. Soluția vine ca o strategie adaptată momentului actual, când la nivel global multe companii și-au diversificat liniile de business sau au vizat migrarea spre vânzarea online, ca posibilitate  de creștere a veniturilor sau de menținere a cotei de piață. Mark Zuckerberg a explicat faptul că un astfel de pas este esențial în strategia de reorganizare și de creștere economică în toată perioada de amenințări generate de contextul pandemic.

Facebook Shops este, probabil, una dintre cele mai așteptate module în perioada de criză, în care multe business-uri mici au fost în pericol de a se închide, neavând o platformă de e-commerce activă. Astfel, Facebook Shops va fi integrat cu Facebook și Instagram, astfel încât orice magazin să vândă aici gratuit, platforma integrând și un program de loializare, gamification, pe bază de puncte și de bonusuri, pentru a crește interacțiunea cu potențialii vânzători și clienți. Facebooks Stores permite crearea cataloagelor de produse cu posibilitate de achiziție direct din platformă.

De asemenea, Facebook Shops a anunțat includerea funcționalităților de inteligență artificială, ce permit testarea unor produse precum ochelari de soare sau articole de beauty. Prin alăturarea strategiilor de targetare a clienților folosind Facebook ads sau Instagram ads, companiile pot aduce un număr reprezentativ de clienți folosind resurse minime. Mai mult decât atât, Facebook promite chiar înlocuirea nevoii de a participa la târguri dedicate, prin posibilitatea de a iniția streaming-uri live, prin care brandurile pot vinde produsele din cataloagele comerciale.

Pentru a asigura buna funcționare și relaționarea cu fiecare client, companiile care vor vinde prin Facebook și Instagram vor avea posibilitatea de a oferi sprijin și consultanță folosind Facebook Messenger, Instagram și WhatsApp.

 

Aplicații software recomandate

Blugento este soluția eCommerce SaaS completă & stabilă  

Citește tot arrow_forward

VTEX este o soluție de comerț globală, end-to-end, complet integrată, cu capabilități native de marketplace și OMS.

Citește tot arrow_forward

În contextul economic actual, un element cheie pentru dezvoltarea oricărei afaceri este eficientizarea relațiilor cu clienții. Prin urmare, dacă modelul de business al companiei tale presupune vânzarea la volum mare, implementarea unei soluții...

Citește tot arrow_forward

Tehnologia web face ca inclusiv tranzacțiile comerciale între companii să se poata realiza cu viteza și precizia specifice canalului de vânzări online. Indiferent de domeniul în care activează și de natura produselor comercializate, în zile...

Citește tot arrow_forward

Softlead Marketplace este o soluție de tip SaaS, dedicată business-urilor care vor să implementeze rapid un marketplace. Aplicația se poate personaliza, la cerere, în funcție de tipul business-ului, de industria din care provine și de spe...

Citește tot arrow_forward

Optimall WebAPI este o soluție software care te ajută la administrarea magazinelor Online. WebAPI facilitează sincronizarea comenzilor, facturilor, prețurilor, clienților, stocurilor dintre un magazin online și sistemul de gestiune ERP. 

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Serviciile financiare digitale pot crește vânzările cu peste 50% prin folosirea tehnologiilor avansate de verificare a utilizatorilor

Soluția de KYC complet automatizată creată de Qoobiss reduce timpul de verificare a identității utilizatorilor de la 5 min. la 3 sec.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Top 5 aplicații software pentru administrația publică

Conform DESI (The Digital Economy and Society Index), gradul mediu de digitalizare al primăriilor din România este de doar 32.3%, dar sunt sectoare publice care în care aplicațiile software și tehnologia nu au fost prioritizate până în acest moment.

Citește articolul arrow_forward