Liderii dau aripi echipelor

09 octombrie 2013

E nevoie de curaj și modestie să alegi să fii liderul. Dar nimeni nu te va urma decât dacă vei conduce pentru motivele corecte. Oamenii caută lideri care să-i inspire și să-i ajute să trăiască momente care îmbogățesc sufletește. Ce-i face pe lideri să fie lideri?

E nevoie de curaj și modestie să alegi să fii liderul. Dar nimeni nu te va urma decât dacă vei conduce pentru motivele corecte. Oamenii caută lideri care să-i inspire și să-i ajute să trăiască momente care îmbogățesc sufletește. Ce-i face pe lideri să fie lideri?

Liderul ”prestează” servicii de conducere

Pentru a conduce oamenii, trebuie să te concentrezi pe serviciile pe care le faci pentru ei. Trebuie să fii hotărât să înlături obstacolele. Oamenii pe care-i conduci trebuie să fie îndrumați și coordonați pentru a crea valoare și servi o lume mai bună. Trebuie să afli care le sunt scopurile și să le pui în valoare unicitatea.

Liderul acordă atenție fiecăruia în parte

Pentru a deveni un lider, trebuie să transformi succesul celor pe care-i conduci în misiunea ta personală. Liderii întotdeauna stau de vorbă cu oamenii. Dedică timp pentru îndrumare și formare. Oferă feedback cu privire la performanță, știind că cei mai buni așteaptă deschidere și onestitate.
Cel mai important, marii lideri țin la oameni și realizează conexiuni la nivel personal cu aceștia, cunoscându-le viața și încurajându-i spre succes. Cei mai buni lideri își fac oamenii să se simtă valorizați sau îi inspiră să facă acele lucruri care în cele din urmă îi vor face să se simtă mai bine în viețile lor. Ei încurajează contribuția și creativitatea pentru că fiecare om are un dar al său.

Liderii încurajează deschiderea

Ce separă liderii măreți de cei buni? Cei măreți învață întotdeauna – și alături de ei cei pe care-i conduc. Aici, adevărații lideri excelează. Ei întreabă permanent, sunt curioși în mod constant și niciodată mulțumiți cu starea de fapt.
Liderii îmbrățișează diversitatea și oamenii cu origini și perspective diferite. Ei recunosc faptul că schimbarea nu este o amenințare și se adaptează la schimbare (de multe ori o conduc). Cel mai important, ei înțeleg una dintre cele mai vechi maxime despre lideri: cel mai rapid mod de a pierde credibilitatea este să pierzi legătura cu ceea ce se întâmplă și să nu vrei să te pui la curent.

Liderii scot la iveală ce este mai bun în fiecare

Cei mai buni lideri se trezesc în fiecare dimineață întrebându-se: ”Cum îmi ajuta oamenii să devină mai buni?” Când un lider se uită la oameni, nu se concentrează pe ceea ce aceștia nu pot face. Liderii se uită la ceea ce oamenii pot face.
Cei mai bun lideri nu angajează doar pentru azi. Ei iau în calcul și potențialul. Își țin ochii deschiți pentu dezvoltarea personală, acolo unde oamenii își for identifica și găsi adevăratele capacități. Știind asta, liderii caută oportunități pentru a construi talentul și încrederea în sine a oamenilor. Chiar și atunci când oamenii au un eșec, liderii știu că e nevoie de timp, încercări și greșeli , până când oamenii ajung să înflorească.

Liderii induc pasiune și dau semnificație

Oamenii își doresc să devină parte din ceva mai mare decât ei înșiși. Oamenii visează să poată spune: ”Eu am făcut asta. Eu am creat asta”. Oamenii știu că marile momente sunt rare. Liderii recunosc marile momente și ajută oamenii să le valorifice. Oamenii vor să știe că participă la îndeplinirea unui scop mai înalt, cu lideri care au viziune și un plan pentru a transforma viziunea în realitate.
Ceea ce un lider trebuie să facă este să construiască loialitate pentru o misiune care va dura mai mult decât el însuși.

Tall Shnall scrie despre lideri și conducere, îndrumă și instruiește echipe de conducere la Renaissance Hotel în Richardson, Texas. http://leadershipcafe.org/about/

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward