Kaspersky Lab protejează companiile care folosesc tehnologia blockchain împotriva atacurilor cibernetice și a fraudei

01 mai 2019

Kaspersky Lab a lansat noi pachete de servicii destinate companiilor care lucrează în industria blockchain și în cripto-economie. Proiectele de atragere de capital (ICO / STO) și casele de schimb de criptomonede au acum la dispoziție servicii personalizate, cum ar fi evaluarea securității site-ului și a aplicațiilor, training în domeniul securității, protecție împotriva phishing-ului și răspuns la incidente.

Kaspersky Lab protejează companiile care folosesc tehnologia blockchain împotriva atacurilor cibernetice și a fraudei

În afara acestor servicii, Kaspersky Lab oferă, de asemenea, caselor de schimb de criptomonede servicii de prevenire a fraudelor și a spălării banilor și detectarea atacurilor direcționate.

Industria blockchain și piața de criptomonede se dezvoltă rapid și au în prezent o cotă semnificativă din economia globală. Valoarea totală a capitalizării de piață a monedelor digitale este estimată la 362 miliarde de dolari și, potrivit PwC, peste 19,7 miliarde de dolari au fost colectate prin intermediul ICO-urilor în 2018.

Chiar dacă blockchain-ul a fost inițial văzut ca o tehnologie sigură, există acum diverse amenințări și riscuri de securitate cibernetică în cripto-economie. În ultimii doi ani, experții Kaspersky Lab au descoperit copii de phishing ale unui site ICO popular, atacuri direcționate asupra companiilor de schimb de criptomonede, adware menit să fure criptomonede și alți vectori de atac.

Pentru a ajuta companiile care folosesc tehnologia blockchain și criptomonedele să depășească aceste provocări, Kaspersky Lab are acum două oferte de servicii care iau în considerare specificul unor astfel de afaceri, ciclul de viață al ofertelor de atragere de capital și schimburile de criptomonede. Pentru proiectele de atragere de capital, serviciile Kaspersky Lab includ următoarele:

  • Smart Contract Code Review identifică defectele și caracteristicile nedeclarate în cod.
  • Application Security Assessment ajută echipa unui start-up să analizeze securitatea – fie ea descentralizată sau tradițională – aplicațiilor dezvoltate de start-up.

Pentru a oferi un nivel ridicat de protecție caselor de schimb de criptomonede, Kaspersky Lab a dezvoltat un pachet de servicii personalizate, care include:

  • Application Security Assessment – pentru a ajuta proprietarii de case de schimb de criptomonede să detecteze bug-uri critice și să le rezolve înainte de a cauza pagube.
  • Penetration Testing – pentru a ajuta o casă de schimb de criptomonede să identifice punctele slabe din sistemele lor și să se asigure că hackerii nu le vor putea sparge ușor.
  • User Account Takeover Prevention – pentru a detecta încercările infractorilor de a obține acces la portofelele utilizatorilor.

Serviciile de securitate Kaspersky Lab Blockchain includ, de asemenea, funcția Phishing Protection, pentru a furniza alerte atunci când sunt generate copii ale site-urilor caselor de schimb de criptomonede și ale ICO-urilor, serviciul Incident Response și training pentru creșterea conștientizării în domeniul securității cibernetice, astfel încât o companie să nu cadă victimă atacurilor ce folosesc tehnici de social engineering.

Pentru casele de schimb de criptomonede care au implementat măsuri elementare de securitate cibernetică, Kaspersky Lab vine cu un ajutor suplimentar. Printre acestea se numără suportul pentru identificarea tranzacțiilor blockchain potențial frauduloase, cu scopul de a preveni spălarea banilor, identificarea automată și măsurile imediate în cazul unui atac direcționat. Pentru casele de schimb care au construit un centru intern de operațiuni de securitate (SOC), Kaspersky Lab oferă feed-uri de date despre amenințări, împreună cu programe de instruire în securitate cibernetică pentru echipele de operațiuni de securitate, astfel încât să-și perfecționeze capacitatea de investigare și detecție.

„În ciuda faptului că există numeroase companii care dezvoltă produse bazate pe blockchain, mulți oameni se tem să investească în cripto-economie, deoarece sunt speriați de infractorii cibernetici”, explică Vitaly Mzokov, Head of Verification, Kaspersky Lab. „Serviciile blockchain nu sunt întotdeauna suficient de sigure pentru a le câștiga încrederea. Ne-am dezvoltat expertiza in acest domeniu si am realizat deja mai multe proiecte pe segmentul ICO. Vedem o cerere crescândă de securitate cibernetică din partea star-tup-urilor de blockchain care caută atât protecție împotriva atacurilor cibernetice, cât și dovezi suplimentare că investitorii pot avea încredere în ei. Cu noua noastră soluție, pot obține aceste lucruri."

Kaspersky Lab își extinde rețeaua de parteneri cu o serie de companii din domeniul blockhain și al criptomonedelor, care furnizează servicii unor clienți din industrie.

Alexey Sidorowich, Head of Sales and Business Development de la Merkeleon, un furnizor de software cripto din Austria, spune: „Ca jucător în domeniu, vedem misiunea noastră de a furniza clienților produse sigure, pe care să se poată baza. De aceea am cerut Kaspersky Lab să efectueze o evaluare a securității software-ului nostru. Am fost atât de mulțumiți de rezultatele, încât am decis să ne extindem relația. Acum, colaborăm cu Kaspersky Lab pentru a le oferi organizațiilor din industrie o protecție completă împotriva amenințărilor ".

Noua ofertă este disponibilă la nivel global, iar mai multe informații despre servicii se găsesc pe site-ul nostru.

Aplicații software recomandate

Soluția Landing Zone este un mediu securizat si configurat pentru intreprinderi Multi-Account si Multi-VPC, bazat pe cele mai bune practici ale AWS. In plus, Landing Zone -ul  este o platformă de self-service care devine un agent de accelerare a a...

Citește tot arrow_forward

Analiza în timp real pentru protecţie avansată – 8 direcţii de analiză a riscului şi calculul scorului de risc prin analiza de predicţie Forcepoint ACE. Acces facil la date printr-un tablou de bord avansat, cu rapoarte aman...

Citește tot arrow_forward

• Asigură datele sensibile faţă de atacuri externe sau ameninţări interne – Pentru a fi pregatit în faţa atacurilor interne sau externe, este vitală monitorizarea comunicaţiilor electronice. • Int...

Citește tot arrow_forward

Forcepoint recunoaşte angajaţii tăi ca prima linie de apărare în faţa atacurilor cibernetice curente, protejând datele de pe sistemele fixe, din rețea, dispozitive mobile, cloud sau baze de date. • Des...

Citește tot arrow_forward

Serviciul de audit de securitate IT&C consta in implementarea in retea a unui firewall, scanarea traficului timp de aproximativ 7 zile si apoi redactarea si prezentarea unui raport de audit.

Citește tot arrow_forward

Heimdal PRO este o suită de protecție împotriva atacurilor cibernetice pe care produsele antivirus nu le pot bloca.       

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Leader Team Broker – primul jucător din piața de asigurări care lansează serviciul de telemedicină – iDoctor

Leader Team Broker devine primul jucător din piața asigurărilor din România, care a lansat un serviciu de telemedicină, complementar produselor de sănătate.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Aplicațiile software și recesiunea. Perspective, investiții, cost de oportunitate

Considerate a fi unele dintre cele mai „reci” și „dureroase” etape din ciclul de viață al unei companii, crizele financiare necesită anticipare, informare și evaluare corectă și realistă a factorilor care definesc stakeholderii și modelele de business active.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Serviciul de car sharing eGO este accesibil tuturor șoferilor posesori de card bancar, indiferent de banca emitentă

eGO, primul serviciu de car sharing din România cu flota exclusiv electrică, devine accesibil, din această lună, tuturor posesorilor de card bancar, indiferent de banca emitentă. Lansat la finalul anului 2017 în parteneriat cu BCR, eGO este un brand 100% românesc, disponibil în București, și oferă o flotă exclusiv electrică de 40 mașini BMW i3, destinată atâ...

Citește articolul arrow_forward