Intracom Telecom preia un proiect Virtualized Wi-Fi în Spania

25 februarie 2019

Membrii AOTEC utilizează soluția inovatoare de la Intracom Telecom

Intracom Telecom preia un proiect Virtualized Wi-Fi în Spania

Intracom Telecom, furnizor global de sisteme si solutii de telecomunicații, a anunțat furnizarea Platformei de Servicii Virtualized Wi-Fi membrilor AOTEC pentru a gestiona centralizat rețelele Wi-Fi disparate, independent de furnizorul de echipamente de acces utilizat , oferind conectivitate Wi-Fi și roaming către abonații acestora din Spania. Trei membri AOTEC au fost deja conectați la platformă in această fază inițială.

Cu scopul de a se alinia complet inițiativei paneuropene WiFi4EU, dar și pentru a răspunde nevoii urgente a membrilor săi de a oferi conectivitate Wi-Fi sigură și fără întreruperi, în regiunea spaniolă, AOTEC a selectat Platforma de Servicii Virtualized Wi-Fi de la Intracom Telecom, care utilizează capabilitatile SDN (Software Defined Network) și NFV (Network Function Virtualization). Membrii AOTEC pot acum să își extindă mult mai mult zona de servicii prin utilizarea punctelor de acces ale altor operatori colaboratori, fără a schimba însă infrastructura existentă, rămânând, în același timp, independenți din punct de vedere comercial și operațional și izolați unul de celălalt. În plus față de generarea de noi fluxuri de venituri de la abonații proprii sau de la  abonații în roaming, furnizorii de servicii sunt acum în măsură să servească municipalități, școli și companii si organizatii locale, aflate sub umbrela Smart Cities. Platforma de Servicii Virtualized Wi-Fi de la Intracom Telecom poate acomoda scenarii de utilizare inovatoare, intr-o implementare securizata de tip cloud, în cadrul conceptului Platform-as-a-Service.

‘’Inovația este esențială pentru operatorii locali - companii care continuă să facă investiții pentru a-și îmbunătăți rețelele. De fapt, sectorul investește peste 766 de milioane de euro pe an. Am fost pionierii implementarii broadband cu fibra optica si acum evoluam implementand retele WiFi în orașe si in orasele unde suntem prezenți ", explică Președintele AOTEC, dl. Antonio García Vidal." În acest sens, colaborarea cu Intracom Telecom ne permite să avem un instrument pentru a extinde serviciile de mobilitate pe care le oferim pentru clienții noștri, oferindu-le noi avantaje prin care ne diferențiem ", continuă el.

"Există o cerere tot mai mare de a avea acces Wi-Fi omniprezent în zonele publice extinse; aceasta fiind o cerinta subliniată și de inițiativa Uniunii Europene, WiFi4EU. Ca urmare a solicitării AOTEC, compania Intracom Telecom a răspuns la această provocare lansand Platforma de Servicii Virtualized Wi-Fi Networks si oferind astfel operatorilor AOTEC posibilitatea de a profita din plin de orice punct de acces Wi-Fi desfășurat în “super”rețeaua lor, independent de echipamentele fiecarui furnizor. Suntem foarte incantati de acest proiect si asteptam cu nerabdare sa deservim toti membrii AOTEC in cadrul acestuia", a declarat Sotiris G. Bithas, Director de Marketing al Diviziei Telco Software Business Intracom Telecom.

Noua platformă Virtualized Wi-Fi Services va fi prezentată în cadrul expoziției internaționale MWC Barcelona 2019, la standul 7B50 al Intracom Telecom, în sala 7.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Gartner: 50% dintre clinici și spitale vor investi în RPA în următorii 3 ani

La nivel global, obiectivele de optimizare a costurilor și a resurselor post pandemia cu COVID-19 vor grăbi adopția tehnologiilor de automatizare robotizată a proceselor (RPA).

Citește articolul arrow_forward
Softlead

6 aplicații software recomandate companiilor ce au între 50-100 de angajați

Specialiștii recomandă ca în perioadele dificile, cum ar fi cele de recesiune sau de pandemie, obiectivele organizaționale să se concentreze în special asupra eficientizării resurselor interne și creșterii productivității.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Numărul utilizatorilor afectați de malware financiar a crescut cu 7% în H1 2019, ajungând la 430.000

Cercetătorii Kaspersky au descoperit că 430.000 de utilizatori s-au confruntat cu programe malware create pentru a fura bani și criptomonede, în prima jumătate a anului 2019 - cu șapte procente mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut. Peste o treime (30,9%) dintre cei afectați sunt companii - dublul cifrei din prima jumătate a anului 2018 (15,3%)....

Citește articolul arrow_forward