Industria IT – achiziții IT cu 6.2% mai mari în 2021

28 ianuarie 2021

Efectele pandemiei au accelerat în mod semnificativ decizia digitalizării, tot mai multe companii alegând să aloce bugete pentru investiții în tehnologie.

Industria IT – achiziții IT cu 6.2% mai mari în 2021

Conform previziunilor Gartner, achizițiile IT sunt estimate la 3.9 trilioane de dolari, cu o creștere de 6.2% față de anul 2020, când s-a înregistrat o scădere cu 3.2% față de anul anterior. La baza datelor ce definesc aceste previziuni pentru anul în curs stau deciziile persoanelor de decizie din poziții de CIO, ce consideră critice activitățile de digitalizare și de creștere a performanțelor companiilor prin infrastructură și tehnologii software și hardware. De asemenea, un factor important este și extinderea muncii la distanță, dezvoltarea normelor sociale de interacțiune modernă, precum și creșterea încrederii și a apetitului pentru soluționare a unor probleme fără a fi nevoie de prezență fizică.

Industria software – creștere cu 8.8% față de anul 2020

 Raportul Gartner lansat la începutul acestui an indică doi ani de creștere continuă a implementărilor software, după instalarea pandemiei din 2020. Astfel, în 2021 este previzionată o creștere cu 8.8% a investițiilor în soluții informatice, în timp ce în 2022 va fi o creștere cu 10.2%.

La nivel global, achizițiile software sunt evaluate în 2021 la 557 miliarde de dolari. “Ca urmare a efectelor pandemiei, companiile sunt forțate să investească în soluții software pentru a ajunge pe linia de plutire sau pentru a continua planurile de creștere și de extindere. Este vorba despre investiții care le susțin prezența pe piață pentru următorii 5 ani”, John-David Loverlock, Research Vice President în cadrul Gartner.

Subdiviziuni ale industriei, precum cloud computing, aplicații software enterprise, securitatea datelor, initiațive de optimizare, cum ar fi hiper automatizarea, toate acestea vor continua să fie puncte importante pe agenda managerilor din companiile din întreaga lume.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward