Industria IT – achiziții IT cu 6.2% mai mari în 2021

28 ianuarie 2021

Efectele pandemiei au accelerat în mod semnificativ decizia digitalizării, tot mai multe companii alegând să aloce bugete pentru investiții în tehnologie.

Industria IT – achiziții IT cu 6.2% mai mari în 2021

Conform previziunilor Gartner, achizițiile IT sunt estimate la 3.9 trilioane de dolari, cu o creștere de 6.2% față de anul 2020, când s-a înregistrat o scădere cu 3.2% față de anul anterior. La baza datelor ce definesc aceste previziuni pentru anul în curs stau deciziile persoanelor de decizie din poziții de CIO, ce consideră critice activitățile de digitalizare și de creștere a performanțelor companiilor prin infrastructură și tehnologii software și hardware. De asemenea, un factor important este și extinderea muncii la distanță, dezvoltarea normelor sociale de interacțiune modernă, precum și creșterea încrederii și a apetitului pentru soluționare a unor probleme fără a fi nevoie de prezență fizică.

Industria software – creștere cu 8.8% față de anul 2020

 Raportul Gartner lansat la începutul acestui an indică doi ani de creștere continuă a implementărilor software, după instalarea pandemiei din 2020. Astfel, în 2021 este previzionată o creștere cu 8.8% a investițiilor în soluții informatice, în timp ce în 2022 va fi o creștere cu 10.2%.

La nivel global, achizițiile software sunt evaluate în 2021 la 557 miliarde de dolari. “Ca urmare a efectelor pandemiei, companiile sunt forțate să investească în soluții software pentru a ajunge pe linia de plutire sau pentru a continua planurile de creștere și de extindere. Este vorba despre investiții care le susțin prezența pe piață pentru următorii 5 ani”, John-David Loverlock, Research Vice President în cadrul Gartner.

Subdiviziuni ale industriei, precum cloud computing, aplicații software enterprise, securitatea datelor, initiațive de optimizare, cum ar fi hiper automatizarea, toate acestea vor continua să fie puncte importante pe agenda managerilor din companiile din întreaga lume.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward