Împreună cu Asseco SEE, UniCredit pune la dispoziția clienților băncii din România aplicația de mobile banking optimizată pentru tablete

21 aprilie 2015

Asseco SEE, lider în furnizarea soluțiilor complete de digital banking și UniCredit CEE, au implementat cu succes soluția dezvoltată de Asseco SEE, New Generation Tablet Banking, în șase țări din zona în care UniCredit CEE deține operațiuni (Bulgaria, Republica Cehă, România, Serbia, Slovacia și  Slovenia).

Împreună cu Asseco SEE, UniCredit pune la dispoziția clienților băncii din România aplicația de mobile banking optimizată pentru tablete

Asseco SEE (www.asseco-see.com), lider în furnizarea soluțiilor complete de digital banking și UniCredit CEE (www.unicreditgroup.eu), au implementat cu succes soluția dezvoltată de Asseco SEE, New Generation Tablet Banking, în șase țări din zona în care UniCredit CEE deține operațiuni (Bulgaria, Republica Cehă, România, Serbia, Slovacia și  Slovenia). Aplicațiile pentru iPad-uri și tabletele Android sunt acum disponibile în magazinele iTunes și Google Play. Aceste aplicații oferă o experiență noua clienților care au nevoie de o aplicație de mobile banking optimizată pentru dispozitive smart cu ecrane mai mari.

Întrucât clienții din Europa Centrală și de Est utilizează acasă din ce în ce mai mult tabletele în locul PC-urilor tradiționale, UniCredit a decis să ofere acestora o aplicație modernă, dedicată celor care preferă să efectueze operațiunile bancare de pe tabletă.  Similar aplicațiilor iOS și Android pentru smartphone-uri, noua aplicație pentru tabletă se va îmbogăți în curand cu noi servicii și funcționalități specifice contextului de utilizare și capabilităților tehnice ale fiecărui tip de dispozitiv mobil. Aceste funcționalități noi vor include servicii de money management, servicii de geo-localizare și plăți prin intermediul codurilor de bare.

Asseco SEE și UniCredit CEE au o colaborare de succes și un parteneriat pe termen lung în ceea ce privește serviciile de mobile innovation și securitate. Asseco SEE este un partener de încredere, responsabil de livrarea aplicațiilor de mobile banking și a celor destinate tabletelor, pentru 11 bănci UniCredit din regiunea Europei Centrale și de Est, majoritatea fiind deservite prin UniCredit Business Integrated Solutions în Vienna, Austria. Asseco SEE este compania desemnată de Unicredit pentru furnizarea unei soluții de ultimă generație, aplicație bancară nativă pentru tablete, care va ajuta UniCredit CEE să obțină o poziție de lider pe piața soluțiilor de digital banking.

 

Focus pe experiența utilizatorului

Noua aplicație este concepută să țină pasul cu evoluția serviciilor online și să răspundă așteptărilor crescânde ale utilizatorilor în ceea ce privește experiențele de digital banking.

Aplicația UniCredit CEE pentru smartphone-uri - (https://play.google.com/store/apps/details?id=hr.asseco.android.jimba.mUCI.bg.tablet) oferă o bază solidă pentru noua aplicație destinată tabletelor. Vizualizarea produselor și serviciilor este simplă, meniurile lungi și greoaie fiind  înlocuite cu o logica de navigație bazată pe gesture, numită “m-plane”, sistem ce permite UniCredit o abordare inovativă pentru digital banking. După câteva sesiuni, utilizatorii pot memora cum să navigheze prin aplicație și pot găsi în permanență cu ușurință ceea ce caută pe un smartphone sau pe o tabletă. Cu acest sistem de memorare bazat pe gesturi, utilizatorul învață un gest specific pe care îl poate repeta cu ușurință. De exemplu, toate plățile pot fi imediat încheiate în căsuța de plăți, un instrument interactiv care elimină complexitatea tranzacțiilor bancare tradiționale.

O tehnologie robustă, cu un framework avansat de dezvoltare front-end, metodologie de dezvoltare agilă și implicarea constantă a proiectanților specializați în UX (User experience) și a dezvoltatorilor de aplicații mobile, conferă siguranța unui produs final ce îndeplinește nevoile utilizatorului modern.

Mauro Maschio, Head of Retail UniCredit CEE, a declarat:

“Ca lider de piață în regiunea Europei Centrale și de Est, obiectivul nostru constant este acela de a furniza utilizatorului final cea mai modernă tehnologie. Pentru aceasta, o componentă a strategiei noastre de servicii de digital banking este oferirea către clienții noștri a unei experiențe unificate de utilizare a tuturor canalelor bancare, utilizând un număr cât mai mare de dispozitive, venind astfel în întampinarea tututor categoriilor de clienți ai băncii. Împreună cu Asseco SEE, am reușit să furnizăm cu success un produs final care să îmbunătățească experiența de digital banking a clienților noștri, fiind pregătiți să ridicăm standardul pieței de soluții bancare pentru tablete, în Europa.”

Dražen Pehar, Președinte al Consiliului de Administrație al Asseco SEE Croația, a declarat:

“Aplicația de tablet banking este aici. A fost o experiență extraordinară să o putem livra împreună cu UniCredit CEE, chiar dacă a fost necesară o abordare diferită, Asseco SEE fiind un pionier al experiențelor de mobile banking. În acest fel ne-am asigurat că produsul nostru răspunde perfect nevoilor clienților băncii. Ne-am întors la planșa de proiectare pentru a lua în calcul tehnologia și motivațiile clienților de a utiliza soluția noastră destinată tabletelor. Cred cu adevărat că rezultatul final justifică eforturile noastre și demonstreaza toate beneficiile utilizării aplicației. Securitate, timp de reacție rapid și capacitățile hardware integrate ale soluției, sunt tot atâtea avantaje care ne fac să fim convinși că aplicația va fi diferențiatorul în viitor, în ceea privește realizarea operațiunilor bancare de pe tabletă.”

 

Video UniCredit Tablet banking app - https://www.youtube.com/watch?v=oUstLc4HlGY

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward