Ikea investește în ecosisteme smart home

25 august 2019

Retailerul suedez atât de cunoscut și pe piața din România, Ikea, anunță planurile sale de extindere pe segmentul caselor inteligente și al device-urilor dedicate.

Ikea investește în ecosisteme smart home

În categoria acestora sunt incluse corpuri și senzori de iluminat, prize, gadget-uri inteligente cu rol de automatizare a locuințelor.

Strategia Ikea are la bază asigurarea prezenței ca lider de piață în categoria comercianților de produse dedicate caselor și locuințelor care tind tot mai mult către tehnologizare. Primele planuri ale gigantului de a intra pe această nișă au apărut acum 4 ani, când Ikea a introdus în magazine produse ce puteau fi controlate wireness de pe telefoanele inteligente.

Mai mult decât atât, Ikea a demarat deja discuții cu Amazon, Google și Apple, pentru a integra asistenții vocali în ecosistemul inteligent al managementului caselor.

Potențialiul pe care Ikea îl are cu acest nou segment de piață este uriaș, având în vedere faptul că în 2018, compania a raportat peste 957 de milioane de vizitatori la nivel global, în toate magazinele sale.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

56% dintre organizațiile din România ar apela prima dată la furnizorul lor de securitate cibernetică, după un atac

Pe fondul unui peisaj al amenințărilor cibernetice care evoluează permanent, peste jumătate dintre organizațiile europene (57%) consideră că este ușor pentru atacatori să își ducă la bun sfârșit planurile fără a lăsa vreo urmă. În plus, 79% dintre respondenți ar vrea să știe cine se află în spatele unui atac – conform unui studiu[1] recent Kaspersk...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Aplicațiile software pentru consultații medicale – în topul preferințelor spitalelor și clinicilor private

Sistemul medical este unul dintre principalii actori ai mediului economic, poziționându-se mereu la baza piramidei nevoilor oamenilor, fie că este vorba despre persoane fizice sau juridice. Astfel, Softlead recomandă achiziția și implementarea aplicațiilor software dedicate, ca instrumente vitale de planificare și oferire a consultațiilor medicale la distanță....

Citește articolul arrow_forward