Generația Freelancer IT – Platforma dedicată companiilor și freelancer-ilor din industria IT

01 martie 2016

FreelancerIT anunță lansarea oficială a platformei locale dedicată companiilor și liber profesioniștilor (specialiști, angajați, studenți) din industria IT&C, facilitând conexiunile, accesul la proiecte și activități din aria dezvoltării sau managementului de aplicații software, mobile sau web, precum și din zone conexe.

Generația Freelancer IT –  Platforma dedicată companiilor și freelancer-ilor din industria IT

FreelancerIT anunță lansarea oficială a platformei locale dedicată companiilor și liber profesioniștilor (specialiști, angajați, studenți) din industria IT&C, facilitând conexiunile, accesul la proiecte și activități din aria dezvoltării sau managementului de aplicații software, mobile sau web, precum și din zone conexe.

Aproape 400.000 de români figurează în economia locală ca persoane fizice autorizate (PFA), cu peste 12,5% mai mult faţă de nivelul de acum cinci ani, arată cele mai recente date publicate de Registrul Comerţului.  Cei mai mulţi dintre antrepre­norii înregistraţi ca PFA (circa 55%) au vârste cuprinse între  30 şi 49 de ani. Există, așadar, un trend ascendent al interesului pentru proiecte dezvoltate pe cont propriu, atât companiile, cât și furnizării specializați de servicii înțelegând nevoia și beneficiile unei astfel de colaborări pe o perioadă determinată.

În acest sens, www.freelancerit.ro a dezvoltat o platformă prin care cele două direcții pot identifica oportunități de lucru comune, eficientizând resurse financiare și temporale în favoarea livrării proiectelor către clienții finali.

“O astfel de platformă este, cu siguranță, o soluție pentru multe dintre companiile locale de IT care solicită suplimentarea forței de muncă pe anumite proiecte sau pe o perioadă determinată de timp. De asemenea, în contextul experienței de lucru din domeniul HR specializat în industria IT&C, am validat nevoia freelancer-ilor de a identifica local proiecte și de a avea acces la un canal de comunicare eficient și optim cu potențialii contractori”, Elena Baron, Founder Freelancer IT.

Din punctul de vedere al cifrelor, doar pe Elance sunt înregistraţi puţin peste 16.400 de freelanceri, România fiind astfel plasată pe locul 12 în clasamentul ţărilor prezente în cadrul platformei după numărul de membri. Peste 6.700 dintre ei lucrează în domeniul IT, de altfel cel mai bine plătit, dat fiind că în jur de trei sferturi din încasările anuale vin din astfel de proiecte, 9.025 sunt în domeniul creaţiei şi atrag aproape 20% din încasările totale în România, iar restul sunt oameni de marketing, editori, avocaţi sau contabili.

Companiile sau freelancerii interesați de crearea unui cont și testarea opțiunilor de lucru facilitate de Freelancer IT se pot înscrie direct în platformă (http://www.freelancerit.ro/signup.html) sau pot solicita mai multe informații pe adresa [email protected].

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward