Gartner previzionează apariția a peste 2.3 milioane de job-uri noi, în timp ce 1.8 milioane vor dispărea de pe piață

17 decembrie 2017

Anul 2020 este considerat a fi un an al încercărilor, o perioadă dedicată pivotării din punctul de vedere al dinamicii Inteligenței Artificiale (AI), potrivit Gartner. Numărul job-urilor afectate de tehnologiile AI vor fi variabile, în funcție de industrie: în cazul segmentului medical, al sectoarelor publice și al educației, tehnologiile AI vor înregistra creșteri continue și semnificative, în timp ce manufactura și producția vor face parte din industriile afectate din punc

Gartner previzionează apariția a peste 2.3 milioane de job-uri noi, în timp ce 1.8 milioane vor dispărea de pe piață

Concret, se estimează că în anul 2025 se va putea vorbi despre peste 2 milioane de noi job-uri de care oamenii vor putea beneficia pe piața muncii.

“Inteligența artificială va îmbunătăți productivitate în multiple domenii de activitate și pentru multe posturi de lucru din companii, ceea ce va duce la o scădere a job-urilor și a forței de muncă efective existente în present, în special în cazul pozițiilor de mijloc și de jos, dar, în același timp, prin alăturarea creativității și prin puterea tehnologizării, vom putea vorbi despre noi tipuri de job-uri, nu doar în cazul pozițiilor de management, ci pentru toate nivelele de experiență ale oamenilor”, Svetlana Sicular, Research Vice President în cadrul Gartner.

Ceea ce nu trebuie confundat, însă, este rolul și semnificația Inteligenței Artificiale cu automatizarea, întrucât cele două deja duc către un alt segment important, denumit Inteligență Artificială Augmentată, explicată prin asocierea capacităților și abilităților umane cu inteligența artificială.

Până în anul 2022, unul dintre cinci angajați vor avea desemnate activități ce vizează inovația pe bază de AI

Fie că se vorbește despre aplicabilitatea AI în comerț, prin utilizarea inteligentă a automatizării proceselor de lucru, despre optimizare sau despre activități repetitive ce pot fi automatizate rapid, cele mai multe dintre aceste obiective au la bază eforturi umane, iar implicare strategiilor și a tehnologiilor AI vor însemna reduceri substanțiale de costuri, dar și extinderii ale liniilor de producție, ale punctelor de lucru și ale depozitelor. La baza acestora, se vor afla, cu siguranță, aplicații software și tehnologii inteligente.

De asemenea, cifrele oferite de Gartner includ o estimare de 2.9 trilioane de dolari generate din Inteligență Artificială Augmentată și recuperarea a peste 3.2 miliarde de ore de lucru (productivitate).

Extrem de importantă va fi, însă, adaptarea modelelor de business în cazul companiilor care oferă servicii de tip outsourcing.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward