Gartner previzionează apariția a peste 2.3 milioane de job-uri noi, în timp ce 1.8 milioane vor dispărea de pe piață

17 decembrie 2017

Anul 2020 este considerat a fi un an al încercărilor, o perioadă dedicată pivotării din punctul de vedere al dinamicii Inteligenței Artificiale (AI), potrivit Gartner. Numărul job-urilor afectate de tehnologiile AI vor fi variabile, în funcție de industrie: în cazul segmentului medical, al sectoarelor publice și al educației, tehnologiile AI vor înregistra creșteri continue și semnificative, în timp ce manufactura și producția vor face parte din industriile afectate din punc

Gartner previzionează apariția a peste 2.3 milioane de job-uri noi, în timp ce 1.8 milioane vor dispărea de pe piață

Concret, se estimează că în anul 2025 se va putea vorbi despre peste 2 milioane de noi job-uri de care oamenii vor putea beneficia pe piața muncii.

“Inteligența artificială va îmbunătăți productivitate în multiple domenii de activitate și pentru multe posturi de lucru din companii, ceea ce va duce la o scădere a job-urilor și a forței de muncă efective existente în present, în special în cazul pozițiilor de mijloc și de jos, dar, în același timp, prin alăturarea creativității și prin puterea tehnologizării, vom putea vorbi despre noi tipuri de job-uri, nu doar în cazul pozițiilor de management, ci pentru toate nivelele de experiență ale oamenilor”, Svetlana Sicular, Research Vice President în cadrul Gartner.

Ceea ce nu trebuie confundat, însă, este rolul și semnificația Inteligenței Artificiale cu automatizarea, întrucât cele două deja duc către un alt segment important, denumit Inteligență Artificială Augmentată, explicată prin asocierea capacităților și abilităților umane cu inteligența artificială.

Până în anul 2022, unul dintre cinci angajați vor avea desemnate activități ce vizează inovația pe bază de AI

Fie că se vorbește despre aplicabilitatea AI în comerț, prin utilizarea inteligentă a automatizării proceselor de lucru, despre optimizare sau despre activități repetitive ce pot fi automatizate rapid, cele mai multe dintre aceste obiective au la bază eforturi umane, iar implicare strategiilor și a tehnologiilor AI vor însemna reduceri substanțiale de costuri, dar și extinderii ale liniilor de producție, ale punctelor de lucru și ale depozitelor. La baza acestora, se vor afla, cu siguranță, aplicații software și tehnologii inteligente.

De asemenea, cifrele oferite de Gartner includ o estimare de 2.9 trilioane de dolari generate din Inteligență Artificială Augmentată și recuperarea a peste 3.2 miliarde de ore de lucru (productivitate).

Extrem de importantă va fi, însă, adaptarea modelelor de business în cazul companiilor care oferă servicii de tip outsourcing.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward