Gartner: Din toată gama IT, segmentul Software va înregistra cea mai mare creștere în 2020

20 ianuarie 2020

Care sunt așteptările specialiștilor în privința aplicațiilor software în 2020?

Gartner: Din toată gama IT, segmentul Software va înregistra cea mai mare creștere în 2020

Conform specialiștilor Gartner, industria IT va avea o creștere de minim 3.4% în 2020, comparativ cu anul anterior, segmentul cu cea mai importantă dezvoltare fiind cel dat de aplicațiile și tehnologiile software. Mai exact, John David Loverlock, Vice Președinte Gartner, estimează o creștere de cel puțin 10.5% pentru aplicațiile software enterprise în 2020, fapt ce are la bază rata de adopție extrem de accelerată a soluțiilor Software as a Service (SaaS).

Analizele Gartner au la bază metodologii de previzionare complexe și suite de date extrem de importante, provenite de la zeci de mii de furnizori de aplicații software din industrii specifice și din întreaga lume.

Toată lumea iubește aplicațiile software de tip SaaS

Creșterea accelerată a numărului și a tipologiilor de aplicații software de tip Software as a Service a dus la o aadopție rapidă a acestora în rândul organizațiilor, indiferent de mărimea lor. Astfel, fie că vorbim despre soluții software potrivire pentru companii cu 15 angajați, fie că este vizată digitalizarea celor cu peste 1000 de angajați, creșterea numărului de licențe la nivel global pentru soluții SaaS va fi cu 95% mai mare în următorii 2 ani, conform Blisfully.

În acest fel, o companie internațională medie va cheltui aproximativ 20.000 de dolari pe lună.

În  rândul vendorilor și producătorilor de aplicații software, această creștere va însemna un plus de presiune pe dezvoltarea continuă a soluțiilor personalizate și specifice unei industrii, precum și pe aspecte ce vizează productivitatea și eficiența echipelor.

 Află care au fost cele mai solicitate aplicații software în 2019! 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward