Gartner: Bugetele IT la nivel global au scăzut cu aproximativ 8%, ca urmare a pandemiei

13 mai 2020

Conform celor mai noi studii marca Gartner, bugetele IT pentru anul 2020 sunt evaluate la 3.4 trilioane de dolari, în scădere cu 8% față de anul anterior.

Gartner: Bugetele IT la nivel global au scăzut cu aproximativ 8%, ca urmare a pandemiei

Instalarea crizei medicale, dată de contextul pandemic, a dus la o criză economică ce începe să afecteze multiple sectoare, efectul fiind cel de tip domino. În acest sens, managerii departamentelor dedicate digitalizării au redus cheltuielile și bugetele alocate pentru extinderii tehnologizării și serviciilor complementare, considerând aceste activități ca nefiind critice, cel puțin pentru această perioadă.

“Toate industriile și domeniile de activitate au înregistrat un declin în 2020, iar cele care încă nu au trecut printr-o perioadă dificilă, vor resimți efectele până la finalul anului, fapt ce duce la o eficientizare și o prioritizare a costurilor”, John David Lovelock, Vicepreședinte Gartner. “Relansarea business-urilor nu va urma o schemă tipică și nici o rețetă, ci va forța companiile să fie creative și să definească noi servicii sau să aducă plus valoare pieței pe care concurează.” Vor fi câteva industrii care vor fi afectate și care, cel mai probabil, vor alege să amâne investițiile în digitalizare pentru perioada imediat următoare: transporturi aeriene sau divertismentul.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward