Gartner: Bugetele IT la nivel global au scăzut cu aproximativ 8%, ca urmare a pandemiei

13 mai 2020

Conform celor mai noi studii marca Gartner, bugetele IT pentru anul 2020 sunt evaluate la 3.4 trilioane de dolari, în scădere cu 8% față de anul anterior.

Gartner: Bugetele IT la nivel global au scăzut cu aproximativ 8%, ca urmare a pandemiei

Instalarea crizei medicale, dată de contextul pandemic, a dus la o criză economică ce începe să afecteze multiple sectoare, efectul fiind cel de tip domino. În acest sens, managerii departamentelor dedicate digitalizării au redus cheltuielile și bugetele alocate pentru extinderii tehnologizării și serviciilor complementare, considerând aceste activități ca nefiind critice, cel puțin pentru această perioadă.

“Toate industriile și domeniile de activitate au înregistrat un declin în 2020, iar cele care încă nu au trecut printr-o perioadă dificilă, vor resimți efectele până la finalul anului, fapt ce duce la o eficientizare și o prioritizare a costurilor”, John David Lovelock, Vicepreședinte Gartner. “Relansarea business-urilor nu va urma o schemă tipică și nici o rețetă, ci va forța companiile să fie creative și să definească noi servicii sau să aducă plus valoare pieței pe care concurează.” Vor fi câteva industrii care vor fi afectate și care, cel mai probabil, vor alege să amâne investițiile în digitalizare pentru perioada imediat următoare: transporturi aeriene sau divertismentul.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Bitdefender îl numește pe Emilio Roman vicepreședinte de vânzări pentru regiunea EMEA

Producătorul de soluții de securitate informatică Bitdefender l-a numit pe spaniolul Emilio Roman în poziția de vicepreședinte de vânzări pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, unde va coordona îndeplinirea obiectivelor regionale de dezvoltare a companiei. Roman va fi responsabil de strategia de vânzări și go-to-market pentru regiunea EMEA.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

CAS CRM primeşte calificativul “foarte bun” în analiza Trovarit

CAS CRM a primit un scor de 1.85 (5 nesatisfăcător, 1 excelent) în cadrul studiului Trovarit derulat cu 650 utilizatori de soluţii CRM, situându-se pentru media pieţele la toate cele 24 criterii de analiza. Studiul “CRM în practică”, ajuns la cea de a cincea ediţie,  examinează nivelul de satisfacţie în utilizarea sistemelor CRM şi impactul acestor...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum adaptăm rapid un business cu ajutorul unui ERP?

În perioadele dificile, așa cum este cazul pandemiei cu COVID-19, cele mai multe dintre companii aleg să extindă liniile de business cu noi produse sau servicii complementare pentru a crește vânzările și pentru a genera profit.

Citește articolul arrow_forward