Gartner: Bugetele dedicate achizițiilor IT vor crește cu 2.4% în 2017

17 iulie 2017

La nivel global, achizițiile IT sunt evaluate la un total de 3.5 trilioane de dolari pentru anul 2017, cu 2.4% mai mult decât în anul 2016. “Segmentul digital al industriei are un rol determinant în această creștere”, John David Lovelock, Vice Președinte și analist în cadrul Gartner. “De asemenea, dezvoltarea industriei digitale a condus la apariția mai multor sub domenii de activitate, incluzând soluțiile software și proprietatea intelectuală, industrii și

Gartner: Bugetele dedicate achizițiilor IT vor crește cu 2.4% în 2017

La nivel global, achizițiile IT sunt evaluate la un total de 3.5 trilioane de dolari pentru anul 2017, cu 2.4% mai mult decât în anul 2016. “Segmentul digital al industriei are un rol determinant în această creștere”, John David Lovelock, Vice Președinte și analist în cadrul Gartner. “De asemenea, dezvoltarea industriei digitale a condus la apariția mai multor sub domenii de activitate, incluzând soluțiile software și proprietatea intelectuală, industrii și servicii specific, cu impact mare de evoluție, cum at fi Internet of Things (IoT) în contextual manufacturii, blockchain in contextual serviciilor financiare sau tehnologiile inteligente din comerț”.

Conform Gartner, industriile care au cel mai mare impact și potențial de creștere includ produsele și tehnologiile hardware, software, serviciile IT și piețele dedicate serviciilor de telecomunicații.

În ceea ce privește industria software, piața soluțiilor și serviciilor dedicate este evaluată la o creștere de 7.6% în anul 2017. Efectul principal al acestei creșteri este tocmai faptul că multe companii investesc tot mai mult în digitalizarea la nivel intern și a serviciilor oferite clienților, în special în tot ceea ce înseamnă automatizarea prin dezvoltarea a noi funcționalități și beneficii utilizatorilor.

O dată cu creșterea adopției soluțiilor de tip SaaS, se observă și o evoluție în includerea în obiceiurile de consum organizaționale a instrumentelor dedicate operațiunilor IT, în special în cazul celor în cloud. Iar toate aceste cifre aflate în creștere evidentă sunt susținute de o creștere a consumului de device-uri mobile cu 3.8% în anul 2017 față de anul anterior.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward