Gartner: Automatizarea prin sisteme RPA va fi tot mai întâlnită în departamentele financiare până în 2020

09 octombrie 2018

Estimările Gartner vizează un trend ascendent în apetitul de implementare a sistemelor automatizate de tip Robotic Process Automation, cu un procent de peste 70%, la nivel global, până în anul 2020.

Gartner: Automatizarea prin sisteme RPA va fi tot mai întâlnită în departamentele financiare până în 2020

Astăzi, RPA este folosit de doar 19% dintre specialiștii din departamentele financiare, așteptându-se o creștere masivă în următorii 2 ani, procentul ajungând la 73%.

Această oportunitate are la bază diferențele de eficientizare a proceselor de lucru în raport cu metodele tradiționale, unde RPA permite automatizări de procese sau module ale acestora într-un mod mult mai rapid.

Gartner le recomandă specialiștilor din domeniul financiar să identifice acele procese și mecanisme care pot fi standardizate și automatizate, urmând a fi implementate într-o formulă definită prin eficiență.

Previzune: Automatizarea robotizată a proceselor – un nou trend al industriei fashion

Atunci când vorbim despre RPA, cu siguranță, vorbim despre atribute care vizează flexibilitatea, capacitatea de adaptare în ritmul deja descris de fluxurile de producție sau de ordin organizațional. Toate acestea converg în rapiditatea integrării beneficiilor reale în fiecare industrie în parte:

 • Identificarea rezultatelor încă din prima zi a implementării
 • Excluderea posibilității de duplicare a unor activități
 • Anularea scenariului în care procesul de standardizare ar putea duce către schimbări ale paradigmelor, proceselor sau fluxurilor de lucru, ca o adaptare inversă a resurselor umane conform cu tehnologiile existente.
 • Redefinirea modelelor de lucru și a framework-urilor organizaționale
 • Anularea activităților repetitive efectuate manual, ceea ce se reflectă în reduceri semnificative de resurse

RPA în cifre:

 • Posibilitatea reducerii cu până la 50% a costurilor salariale
 • Creștere cu 26% a încasărilor per angajat
 • Scăderea cu 10% a costurilor operaționale
 • Automatizarea cu până la 47% a activităților organizaționale
 • Creșterea productivității cu până la 40%
 • Menținerea unui sistem de competitivitate: 55% dintre manageri intenționează să folosească Machine learning și AI (artificial intelligence) în viitorul apropiat

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward