Gartner: Automatizarea prin sisteme RPA va fi tot mai întâlnită în departamentele financiare până în 2020

09 octombrie 2018

Estimările Gartner vizează un trend ascendent în apetitul de implementare a sistemelor automatizate de tip Robotic Process Automation, cu un procent de peste 70%, la nivel global, până în anul 2020.

Gartner: Automatizarea prin sisteme RPA va fi tot mai întâlnită în departamentele financiare până în 2020

Astăzi, RPA este folosit de doar 19% dintre specialiștii din departamentele financiare, așteptându-se o creștere masivă în următorii 2 ani, procentul ajungând la 73%.

Această oportunitate are la bază diferențele de eficientizare a proceselor de lucru în raport cu metodele tradiționale, unde RPA permite automatizări de procese sau module ale acestora într-un mod mult mai rapid.

Gartner le recomandă specialiștilor din domeniul financiar să identifice acele procese și mecanisme care pot fi standardizate și automatizate, urmând a fi implementate într-o formulă definită prin eficiență.

Previzune: Automatizarea robotizată a proceselor – un nou trend al industriei fashion

Atunci când vorbim despre RPA, cu siguranță, vorbim despre atribute care vizează flexibilitatea, capacitatea de adaptare în ritmul deja descris de fluxurile de producție sau de ordin organizațional. Toate acestea converg în rapiditatea integrării beneficiilor reale în fiecare industrie în parte:

 • Identificarea rezultatelor încă din prima zi a implementării
 • Excluderea posibilității de duplicare a unor activități
 • Anularea scenariului în care procesul de standardizare ar putea duce către schimbări ale paradigmelor, proceselor sau fluxurilor de lucru, ca o adaptare inversă a resurselor umane conform cu tehnologiile existente.
 • Redefinirea modelelor de lucru și a framework-urilor organizaționale
 • Anularea activităților repetitive efectuate manual, ceea ce se reflectă în reduceri semnificative de resurse

RPA în cifre:

 • Posibilitatea reducerii cu până la 50% a costurilor salariale
 • Creștere cu 26% a încasărilor per angajat
 • Scăderea cu 10% a costurilor operaționale
 • Automatizarea cu până la 47% a activităților organizaționale
 • Creșterea productivității cu până la 40%
 • Menținerea unui sistem de competitivitate: 55% dintre manageri intenționează să folosească Machine learning și AI (artificial intelligence) în viitorul apropiat

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward