Gartner: Aplicațiile CRM – cea mai mare cotă de piață în 2017 și continuă trendul de creștere și anul acesta

11 aprilie 2018

Finalul anului 2017 a însemnat poziționarea aplicațiilor software de tip CRM în topul soluțiilor cu cea mai mare cotă de piață prin implementările și veniturile generate la nivel global (peste 39 de miliarde de dolari doar în 2017). 

Gartner: Aplicațiile CRM – cea mai mare cotă de piață în 2017 și continuă trendul de creștere și anul acesta

Julian Poulter, Researh Director în cadrul Gartner, previzionează o creștere cu aproximativ 16% a pieței de consum a soluțiilor CRM (Customer Relationship Management) pentru 2018: “Perspectiva de tip 360 de grade asupra consumatorului și nevoilor sale duce, de asemenea, către transformarea CRM-urilor tradiționale în adaptarea la o piață de consum puternic tehnologizată, prin aplicarea unor funcționalități de inteligență artificială. Din acest punct, soluțiile de tip CRM devin vitale pentru cele mai multe dintre business-urile existente”.

Un alt motiv pentru care aplicațiile software de tip CRM se află constant în bugetele companiilor este tocmai faptul că, operând cu volume mari de date despre clienți, sunt sensibile din punctul de vedere al normării GDPR. Cele mai multe dintre soluții sunt deja adaptate normelor impuse de politicile GDPR, așadar încă un beneficiu real al implementării lor.

Cele mai importante statistici ale anului 2017 din perspectiva implementării soluțiilor CRM:

  • Creșterea ratei de conversie a clienților cu peste 79%
  • ROI-ul pentru fiecare dolar investit este de 5 dolari
  • Rata de adopție pentru o soluție CRM este de 26%
  • Din punctul de vedere al vânzărilor, cu ajutorul CRM-urilor, companiile înregistrează o creștere cu 65%
  • Social CRM – îmbunătățesc rata de retenție a clienților cu 26%
  • Serviciile de Customer Care au fost îmbunătățite cu peste 47%
  • Costurile per lead sunt reduse cu 23%
Aplicații software recomandate

Solutie digitala care furnizeaza cotatii/oferte comerciale exacte, rapide si personalizate in scopul eliminarii erorii umane, imbunatatirii productivitatii procesului de vanzare si crearea unui parteneriat stabil cu clientii.

Citește tot arrow_forward

CAS genesisWorld: o solutie puternică pentru vânzări, marketing și serviciul clienți

Citește tot arrow_forward

Aplicatia CRM Simplio este solutia optimizata si creata special pentru orice tip de business. Hai sa ne cunoastem, sa putem face impreuna lucruri frumoase si utile!

Citește tot arrow_forward

Automatizarea vânzărilor centralizează și automatizează date și operații specifice procesului de vânzare.  

Citește tot arrow_forward

Symbio este o parte esențială a strategiei companiei și prezintă o imagine unitară a partenerilor, gestionează și automatizează procesele interne și oferă rapoarte personalizate.

Citește tot arrow_forward

Produsul Green CRM se adreseaza companiilor care ofera servicii si isi doresc o evidenta sigura asupra managementului relatiei cu clientii lor.

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Laureații Galei Biz Social Media Awards 2019

După 20 de ediții de Social Media Summit în București și în țară, Biz a organizat prima ediție a Biz Social Media Awards. Gala de premiere a recunoscut și a celebrat performanța și creativitatea brandurilor și profesioniștilor din social media.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

ABC Data România devine ALSO Technology

După achiziția operațiunilor ABC Data din Europa de Est la 1 iulie, filiala din România a devenit parte a grupului ALSO, holdingul elvețian furnizor principal de tehnologie din Europa, deținând birouri în 22 de țări europene.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Allianz-Țiriac pariază pe un asistent virtual care oferă recomandări medicale în câteva minute

Cu ajutorul DoctorChat, clienții cu asigurări de sănătate au acces la medici printr-un simplu SMS sau direct din WhatsApp, Telegram, Viber, fără programare.

Citește articolul arrow_forward