Furtul de combustibil. Cum să îl combatem cu ajutorul aplicațiilor software potrivite?

12 noiembrie 2019

În România există câteva sute de mii de companii de transport. Transport rutier de marfă, transport persoane, utilaje sau servicii de leasing, oricare dintre acestea având nevoie de monitorizare GPS și un conducător auto dedicat. În ziua de azi, un GPS auto este esențial pentru buna funcțioanare a activității.

Furtul de combustibil. Cum să îl combatem cu ajutorul aplicațiilor software potrivite?

O problemă frecventă, din păcate, cu care se confruntă aproape orice companie de transport este furtul de combustibil. În ultima vreme, dorința de a face mai mult, cu mai puțin efort a  crescut considerabil inventivitatea celor care comit astfel de fapte ilicite. Dacă la început metoda „ furtun și găleată” în parcare era aplicată cu succes, mai nou se aplică metoda distribuirii combustibilului. Aceasta implică ca o parte din combustibil să intre în rezervorul mașinii iar cealaltă în alt vas. Folosirea furtunului rămâne însă obligatorie 😊. Desigur, la momentul actual există mai multe posibilități de a stopa acest fenomen și cheltuielile în plus pe care le generează.

Care sunt cele mai eficiente metode de a combate furtul de combustibil?

  1. Instalarea unui GPS auto de monitorizarea a vehiculului este una dintre cele mai eficiente metode care permite controlul absolut al acțiunilor executate asupra vehiculului. De exemplu, dispozitivul de citire a calculatorului de bord este în masură sa emită datele de care avem nevoie în aces caz. Conectarea dispozitivului la bordul mașinii permite furnizarea unor informații suplimentare despre kilometrii efectuați, combustibilul folosit și cel rămas în rezervor la fiecare staționare.
  2. Senzori integrați cu sistemul GPS. Senzorii transmit în timp real statusul mașinii monitorizate. Astfel, știm exact când se deschid ușile, portbagajul și chiar deschiderea bușonului de la rezervor.
  3. Prin instalarea senzorilor, se primesc Alerte. Acestea sunt practic notificări primite pe sms, e-mail sau în aplicația SAS Fleet care anunță orice neregulă intervenită în timpul în care mașina rulează.

Siguranță înainte de toate

Unul dintre cele mai importante aspecte este siguranța. Certitudinea că vehiculul deținut este în siguranță, că oferă siguranță participanților la trafic și că este folosit corespunzător de către persoana resposabilă.

Instalarea unui sistem de monitorizare auto oferă controlul asupra tuturor acestor nevoi și reduc considerabil comiterea de fapte ilicite sau costuri nedorite.

SAS Grup pune la dispoziție un astfel de sistem de monitorizare a flotei auto cu doar 1 Leu pe zi! Accesează acum https://www.alarma.ro/GPS-auto și ai flota în siguranță.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Compania SAS GRUP este un jucător major pe piața de management de flotă auto din România. Este primul producător de sisteme GPS din România și de mai bine de un deceniu se află printre cei mai importanți furnizori de servicii de monitorizare auto din București.Folosind tehnologie de ultimă oră, oferim soluții...

Află mai multe

Articole IT&C similare
Softlead

De ce aplicații software are nevoie o franciză?

Conform datelor publicate de Ziarul Financiar, piaţa românească de francize s-a dez­vol­tat constant în ultimii ani, atât prin concepte create local, cât şi prin branduri internaţionale, ajungând de la 1,6 mld. euro în 2014 la 3,6 mld. euro în 2019, cu un total de 450 de...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Apivita alege Entersoft pentru a unifica activitățile de marketing, vânzări și merchandising

Creșterea și dezvoltarea companiei grecești Apivita a însemnat rezolvarea provocărilor în contextul eficienței gestionării vânzărilor, dar și oferirea unei experiențe prietenoase clienților din mediul online. Iată cum a reușit compania să răspundă noilor nevoi, prin implementarea aplicației software potrivite.- Studiu de caz -...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Raport GPeC E-Commerce România 2021: Cumpărături online de 6,2 miliarde de euro, în creștere cu 10% față de 2020

Potrivit estimărilor ARMO, GPeC și ale principalilor jucători din domeniu, sectorul e-commerce românesc a atins pragul de 6,2 miliarde de euro la finalul anului 2021, cu aprox. 10% mai mult decât în 2020 când valoarea comerțului online a fost estimată la 5,6 miliarde de euro. Creșterea a fost ușor sub previziunile inițiale potrivit cărora s-ar fi așteptat o...

Citește articolul arrow_forward