Facebook lansează M, competitorul Siri și Cortana

28 august 2015

În urmă cu doar 2 zile, câțiva utilizatori Facebook au reușit să descopere cea mai nouă funcționalitate a platformei de socializare, denumită M, cel mai nou asistent virtual, asemănător Siri (Apple) și Cortana (Microsoft).

Facebook lansează M, competitorul Siri și Cortana

În urmă cu doar 2 zile, câțiva utilizatori Facebook au reușit să descopere cea mai nouă funcționalitate a platformei de socializare, denumită M, cel mai nou asistent virtual, asemănător Siri (Apple) și Cortana (Microsoft).

Utilizatorii care au deja acces la această funcție pot testa solicitarea prin voce a uni rezervări la restaurant, găsirea unui cadou pentru cei dragi, identificarea sugestiilor de petrecere a timpului liber, urmate de rezervări, precum și multe altele.

Facebook se așteaptă ca utilizatorii săi să devină extrem de atașați de funcțiile asistentului virtual, cu atât mai mult cu cât poziționarea acestuia nu va fi de un simplu ajutor digital, ci de un suplinitor semnificativ al multor activități realizate prin produsele Facebook.

Obiectivul gigantului Facebook este acela de a transforma Messenger în cel mai folosit modul de căutare și de identificare a soluțiilor la nevoile utilizatorilor. În măsura în care M va reuși să ofere un număr cât mai mare de funcționalități, se așteaptă o creștere a interacțiunilor cu aplicația mobilă și, în mod evident, o creștere a încasărilor. În mai puțin de 2 ani, Facebook a reușit triplarea numărului de utilizatori pentru aplicația Messenger, ajungând în prezent la peste 700 de milioane.

Cum funcționează M?

Pentru a accesa serviciul M, utilizatorii vor apăsa un buton din cadrul aplicației Messenger pentru a trimite o solicitare de tip text, în același mod în care scriu un mesaj către orice alt utilizator al Messenger. Software-ul din spatele M va decoda mesajul în limbajul natural, va cere informații suplimentare și va trimite un update în momentul în care acțiunea devine completă. Utilizatorii nu vor cunoaște daca o persoană sau aplicația în sine le rezolvă problema, ceea ce face ca interacțiunea să fie una mult mai personală. În caz similar, Siri și Cortana nu au gen.

M va fi un instrument eficient pentru companiile care oferă suport prin aplicația Messenger și care își doresc interacțiuni permanente cu proprii clienți.

Photo credits: wired.com

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward