Facebook lansează M, competitorul Siri și Cortana

28 august 2015

În urmă cu doar 2 zile, câțiva utilizatori Facebook au reușit să descopere cea mai nouă funcționalitate a platformei de socializare, denumită M, cel mai nou asistent virtual, asemănător Siri (Apple) și Cortana (Microsoft).

Facebook lansează M, competitorul Siri și Cortana

În urmă cu doar 2 zile, câțiva utilizatori Facebook au reușit să descopere cea mai nouă funcționalitate a platformei de socializare, denumită M, cel mai nou asistent virtual, asemănător Siri (Apple) și Cortana (Microsoft).

Utilizatorii care au deja acces la această funcție pot testa solicitarea prin voce a uni rezervări la restaurant, găsirea unui cadou pentru cei dragi, identificarea sugestiilor de petrecere a timpului liber, urmate de rezervări, precum și multe altele.

Facebook se așteaptă ca utilizatorii săi să devină extrem de atașați de funcțiile asistentului virtual, cu atât mai mult cu cât poziționarea acestuia nu va fi de un simplu ajutor digital, ci de un suplinitor semnificativ al multor activități realizate prin produsele Facebook.

Obiectivul gigantului Facebook este acela de a transforma Messenger în cel mai folosit modul de căutare și de identificare a soluțiilor la nevoile utilizatorilor. În măsura în care M va reuși să ofere un număr cât mai mare de funcționalități, se așteaptă o creștere a interacțiunilor cu aplicația mobilă și, în mod evident, o creștere a încasărilor. În mai puțin de 2 ani, Facebook a reușit triplarea numărului de utilizatori pentru aplicația Messenger, ajungând în prezent la peste 700 de milioane.

Cum funcționează M?

Pentru a accesa serviciul M, utilizatorii vor apăsa un buton din cadrul aplicației Messenger pentru a trimite o solicitare de tip text, în același mod în care scriu un mesaj către orice alt utilizator al Messenger. Software-ul din spatele M va decoda mesajul în limbajul natural, va cere informații suplimentare și va trimite un update în momentul în care acțiunea devine completă. Utilizatorii nu vor cunoaște daca o persoană sau aplicația în sine le rezolvă problema, ceea ce face ca interacțiunea să fie una mult mai personală. În caz similar, Siri și Cortana nu au gen.

M va fi un instrument eficient pentru companiile care oferă suport prin aplicația Messenger și care își doresc interacțiuni permanente cu proprii clienți.

Photo credits: wired.com

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Bitdefender îl numește pe Emilio Roman vicepreședinte de vânzări pentru regiunea EMEA

Producătorul de soluții de securitate informatică Bitdefender l-a numit pe spaniolul Emilio Roman în poziția de vicepreședinte de vânzări pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, unde va coordona îndeplinirea obiectivelor regionale de dezvoltare a companiei. Roman va fi responsabil de strategia de vânzări și go-to-market pentru regiunea EMEA.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

CAS CRM primeşte calificativul “foarte bun” în analiza Trovarit

CAS CRM a primit un scor de 1.85 (5 nesatisfăcător, 1 excelent) în cadrul studiului Trovarit derulat cu 650 utilizatori de soluţii CRM, situându-se pentru media pieţele la toate cele 24 criterii de analiza. Studiul “CRM în practică”, ajuns la cea de a cincea ediţie,  examinează nivelul de satisfacţie în utilizarea sistemelor CRM şi impactul acestor...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum adaptăm rapid un business cu ajutorul unui ERP?

În perioadele dificile, așa cum este cazul pandemiei cu COVID-19, cele mai multe dintre companii aleg să extindă liniile de business cu noi produse sau servicii complementare pentru a crește vânzările și pentru a genera profit.

Citește articolul arrow_forward