ERA Medical, soluție software unică pentru clinici și spitale, intră pe piața în România

27 aprilie 2018

Mida Soft Business, alături de partenerii tehnologici Canon și Lenovo, lansează pe piața din România o soluție inovatoare de tip ERP (Enterprise Resource Planning) dedicată în exclusivitate unităților medicale, de la spitale la clinici monospecializate și farmacii. ERA Medical oferă, într-un singur pachet software, funcționalități puternice care vin în sprijinul personalului medical și al managementului organizației – de la dosarul electronic al pacientului și integrarea cu

ERA Medical, soluție software unică pentru clinici și spitale, intră pe piața în România

Mida Soft Business, alături de partenerii tehnologici Canon și Lenovo, lansează pe piața din România o soluție inovatoare de tip ERP (Enterprise Resource Planning) dedicată în exclusivitate unităților medicale, de la spitale la clinici monospecializate și farmacii. ERA Medical oferă, într-un singur pachet software, funcționalități puternice care vin în sprijinul personalului medical și al managementului organizației – de la dosarul electronic al pacientului și integrarea cu SIUI la situația stocurilor de materiale, a contractelor și a facturilor și până la urmărirea zilnică a profitabilității.

Parte a suitei ERA ERP, ERA Medical este o aplicație unică pe piața din România, fiind destinată tuturor unităților care asigură servicii medicale, de la clinicile mici și farmaciile independente la spitalele regionale și marile lanțuri de desfacere de medicamente. ERA Medical este un produs al Else Digital Solutions, unul dintre cei mai vechi dezvoltatori locali de soluții ERP al cărui acționar majoritar este Mida Soft Business, și reprezintă rezultatul unui efort întins pe durata mai multor ani, completând portofoliul vast de module ERP dezvoltate de companie, care cuprinde soluții specializate pentru gestiunea electronică a producției, a stocurilor și mijloacelor fixe, a operațiunilor comerciale și de distribuție, a activităților de HR și de salarizare, precum și alte module adaptate la nevoile specifice ale clienților.

Soluțiile ERP sunt utilizate de decenii de către companii, în special de acelea care operează cu volume mari de date – bănci, operatori de telefonie mobilă, instituții de învățământ sau mari corporații. În ultimii ani au luat avânt implementările de astfel de soluții în domeniul medical, grație avantajelor acestei arhitecturi software. Aplicațiile ERP – cum este și ERA Medical – sunt construite în jurul unei baze de date centralizate, care adună informații de la toate departamentele organizației, conectând astfel fluxuri operaționale și informaționale care sunt în mod uzual separate. De exemplu, ERA Medical asigură interconectarea informațiilor referitoare la serviciile medicale administrate unui pacient cu situația stocurilor de medicamente și materiale, precum și cu situația contractelor și a facturilor de la furnizori.

Aplicația aduce în sprijinul medicilor o serie de funcționalități extrem de puternice, cum ar fi posibilitatea realizării unui dosar electronic al pacientului pe toată durata internării, cu urmărirea serviciilor medicale administrate și posibilitatea integrării cu SIUI, ceea ce contribuie la creșterea calității actului medical, simplifică sarcinile de tip administrativ și reduce timpii de așteptare pentru pacienți. ERA Medical poate fi integrată cu diverse fluxuri noi de informații, inclusiv cu aplicații software de telemedicină, următoarea etapă în dezvoltarea acestei soluții.

Fiind o aplicație modulară, adaptabilă nevoilor unei tipologii largi de clienți, ERA Medical poate asista managementul unităților spitalicești la luarea deciziilor importante, grație posibilităților sale de a genera informații detaliate și complexe la nivelul întregii organizații. Printre funcțiile sale se numără unele standard în lumea ERP, precum urmărirea contractelor și a facturilor pentru fiecare furnizor sau partener, generarea automată a facturilor, calcularea automată a prețurilor în funcție de atribute prestabilite, generarea de rapoarte (către CNAS), dar și capacități speciale precum aceea de a genera în orice moment un decont per pacient.

Ca mod de operare, aplicația organizează datele în jurul proceselor efective de lucru din cadrul organizației clientului, oferind în același timp ușurință în utilizare. Centralizarea informațiilor într-un singur loc contribuie la reducerea semnificativă a posibilității de pierdere a datelor și, pe de altă parte, elimină erorile și datele duplicate.

„Lansăm astăzi un produs de care suntem foarte mândri, 100% românesc, care reprezintă o alternativă puternică și fiabilă la multitudinea de sisteme software reciproc incompatibile, majoritatea învechite și neadaptate nevoilor sistemului medical, care sunt încă folosite în multe clinici și spitale din România”, a declarat Ciprian Baranga, Director Executiv al Mida Soft Business. „ERA Medical poate înlocui complet sistemele software existente și, mai mult, poate fi integrat fie cu o soluție ERP deja existentă, fie cu una nouă, deschizând astfel posibilități practic nelimitate în ceea ce privește administrarea și furnizarea de servicii medicale. Însă valoarea maximă pe care o poate aduce unui client este dată de implementarea completă a soluției integrate ERA-ERP. Cu o interfață grafică prietenoasă și ușor de utilizat, aplicația integrează și consolidează într-un singur loc informații provenind din toate fluxurile operaționale ale clientului, fiind un instrument managerial ideal pentru identificarea problemelor și luarea deciziilor strategice. Pentru medici, dosarul electronic este o resursă prețioasă de informații, ce poate fi de un real ajutor pentru îmbunătățirea actului medical.”

Mida Soft Business le oferă clienților care doresc să beneficieze de avantajele ERA Medical consultanță de specialitate în configurarea proiectului și a aplicației, asistență pentru migrarea datelor, servicii de externalizare (outsourcing), precum și instruire în utilizarea aplicației. În plus, ERA Medical poate fi complet securizată prin soluțiile de Cyber Security existente în portofoliul de produse al Mida Soft Business.

Despre Mida Soft Business

Mida Soft Business este o companie cu capital 100% românesc, înființată în anul 2003, având ca domeniu principal de activitate vânzarea de produse și servicii IT. În cei 15 ani de la înființare, Mida Soft Business și-a diversificat portofoliul de servicii și liniile de business, iar în momentul de față oferă soluții complete axate pe tehnologie: de la infrastructură, software, printing și service la consultanță specializată pe fiecare dintre aceste domenii de expertiză.

Rapida dezvoltare a companiei se datorează serviciilor sale de o calitate deosebită, parteneriatelor, inovației, atenției față de nevoile specifice ale fiecărui client și responsabilității cu care sunt abordate toate proiectele. Numărul clienților a crescut de la an la an, iar în prezent Mida Soft Business oferă servicii și soluții IT&C pentru mai mult de 3.100 de clienți din diferite domenii de activitate: instituții publice; producție; retail și distribuție; energie și utilități; media; banking și servicii financiare; asigurări.

Axată în principal pe soluții de imprimare, Mida Soft Business a reuşit să atragă în echipa sa specialişti cu o solidă expertiză tehnică, având 10-15 ani de experiență profesională în companii de renume pe piaţa românească.

Aplicații software recomandate

ERP de ultima generatie, implementat cu succes la companii medii si mari de Support Soft

Citește tot arrow_forward

Mapează toate procesele din afacere într-un singur loc și îmbunătățește eficiența echipei. Descoperă o soluție simplă și scalabilă care crește odată cu afacerea ta.

Citește tot arrow_forward

Solutie ERP flexibila, in Cloud sau Cloud local

Citește tot arrow_forward

ERP este un acronim pentru Enterprise Resource Planning. Pentru a putea furniza o definitie corecta a unui sistem ERP, ganditi-va mai intai la toate procesele care sunt esentiale pentru a conduce o afacere, incluzand contabilitatea, resursele umane, ...

Citește tot arrow_forward

SPHINX IT vă pune la dispoziție soluția SAP Business One, un ERP compact și flexibil, proiectat special pentru a susţine evoluţia organizațiilor de dimensiuni mici și mijlocii (IMM). SAP Business One este o soluție completă pentru managemen...

Citește tot arrow_forward

CloudSales este un soft complex de vânzări și gestiune în cloud potrivit pentru orice tip de afacere. 

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Antares Romania isi planifica intreaga productie in doar 15 minute

Antares Romania, cel mai mare producator de scaune ergonomice din tara, isi planifica activitatea din cele doua fabrici in doar 15 minute. Inainte de a utiliza solutiile Senior Software, producatorul dedica chiar si 8 ore operatiunilor de planificare a productiei.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum creștem profitul unei fabrici cu ajutorul a 5 tipuri de aplicații software?

5 aplicații software pentru digitalizarea fabricilor și liniilor de producție

Citește articolul arrow_forward
Softlead

De ce aplicații software are nevoie o franciză?

Conform datelor publicate de Ziarul Financiar, piaţa românească de francize s-a dez­vol­tat constant în ultimii ani, atât prin concepte create local, cât şi prin branduri internaţionale, ajungând de la 1,6 mld. euro în 2014 la 3,6 mld. euro în 2019, cu un total de 450 de con­­cepte....

Citește articolul arrow_forward