Dezvoltare de aplicatii mobile – Tendinte si Statistici

21 noiembrie 2019

In lumea dezvoltarii aplicatiilor mobile se intampla o multime de lucruri. Populatia digitala globala este in continua crestere, iar consumatorii digitali utilizeaza acum toate dispozitivele pentru a explora serviciile si experientele atat pe pietele dezvoltate, cat si pe cele in curs de dezvoltare.

Dezvoltare de aplicatii mobile – Tendinte si Statistici

Cererea de servicii mobile afecteaza toate industriile. Fie ca vorbim despre livrarea de produse alimentare, turism, industria de plati, transport, logistica, sanatate etc., o aplicatie te va ajuta sa te conectezi mai bine cu clientii.

Poti gasi mai jos statistici cu privire la verticalele unde dezvoltarea de aplicatii mobile poate avea un impact masiv:

Aplicatii online de livrare a alimentelor

Rata anuala de crestere a veniturilor in domeniu este prevazuta la un nivel de aproximativ 6% in urmatorii ani. Ca urmare, aceasta va creste volumul pietei cu aproape 25 miliarde USD pana in 2023. Cea mai extinsa sectiune a pietei este livrarea de tip platforma pentru consumator. Volumul cererii la nivel mondial este de aproximativ 53.786 milioane USD în 2019.

Aplicatii pentru plati

Nu este de mirare ca solutiile de plata pentru mobil se confrunta cu o crestere substantiala. Prin urmare, se accelereaza si cresterea tranzactiilor fara numerar.

Un numar in crestere de comercianti la nivel mondial sprijina si intentioneaza sa sprijine o diversitate de optiuni de plata mobila. Mai precis, cea mai populara optiune este reprezentata de aplicatiile mobile pentru cumparaturi online, platile mobile la POS si optiunile speciale de plata pentru mobil, cum ar fi portofelele mobile.

In 2017, numarul utilizatorilor de plati mobile de proximitate a ajuns la 721,2 de milioane la nivel mondial si a fost prevazut sa depaseasca 1 miliard de utilizatori în 2020.

Aplicatii mobile medicale

Se preconizeaza ca piata digitala de sanatate va atinge 206 miliarde de dolari pana in 2020. Deci, activitatea companiilor care activeaza in sanatate si folosesc aplicatii mobile sau wireless are un impact major. In plus, se preconizeaza ca aplicatiile medicale mobile din intreaga lume vor creste la peste 11 miliarde de dolari pana in 2025. Se preconizeaza ca piata din Asia-Pacific va fi o regiune critica in viitor.

Aplicații de social media:

De la apariția smartphone-ului si explozia ulterioara a aplicatiilor mobile, chat-urile cu costuri reduse sau gratuite si aplicatiile de mesagerie sociala s-au extins intens. Mai mult, a fost o alternativa ieftina la mesageria text oferita de operator prin SMS.

Multe aplicatii de mesagerie ofera functii precum chat-urile de grup, schimbul de grafica, mesaje video si chiar audio, precum si stickere sau emoticoane.

In a doua parte a anului 2018, media de lansare a aplicației media si de divertisment a fost de 16,2 ori pe luna. In general, lansarea aplicatiei a fost de 13 ori pe luna.

Roweb este un expert in dezvoltarea de aplicații mobile independente, cu rezoluția perfecta a ecranului, potrivit pentru o gama larga de dispozitive si compatibil cu solutii hardware competitive.

Lucram cu cele mai noi tehnologii de pe piata si ne asiguram ca vei obtine cele mai bune costuri si talent.

Poti consulta si portofoliul nostru cu exemple din proiectele noastre de aplicatii mobile.

Suntem o companie de software, certificata Microsoft, cu peste 15 ani de experienta in implementarea de proiecte complexe, la cel mai ridicat nivel de securitate, atat pentru clienti corporate, cat si pentru clienti aflati in dezvoltare.Avand o prezenta puternica pe piata nationala, cu birouri in 5 orase mari din Romania- Bucuresti, Craiova, Pitest...

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Bitdefender îl numește pe Emilio Roman vicepreședinte de vânzări pentru regiunea EMEA

Producătorul de soluții de securitate informatică Bitdefender l-a numit pe spaniolul Emilio Roman în poziția de vicepreședinte de vânzări pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, unde va coordona îndeplinirea obiectivelor regionale de dezvoltare a companiei. Roman va fi responsabil de strategia de vânzări și go-to-market pentru regiunea EMEA.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

CAS CRM primeşte calificativul “foarte bun” în analiza Trovarit

CAS CRM a primit un scor de 1.85 (5 nesatisfăcător, 1 excelent) în cadrul studiului Trovarit derulat cu 650 utilizatori de soluţii CRM, situându-se pentru media pieţele la toate cele 24 criterii de analiza. Studiul “CRM în practică”, ajuns la cea de a cincea ediţie,  examinează nivelul de satisfacţie în utilizarea sistemelor CRM şi impactul acestor...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum adaptăm rapid un business cu ajutorul unui ERP?

În perioadele dificile, așa cum este cazul pandemiei cu COVID-19, cele mai multe dintre companii aleg să extindă liniile de business cu noi produse sau servicii complementare pentru a crește vânzările și pentru a genera profit.

Citește articolul arrow_forward