De ce să alegi o aplicație software pentru școala sau grădinița ta?

07 aprilie 2016

Piața globală de software educațional va ajunge la 70.62 miliarde de dolari până în 2020 potrivit unui studiu realizat la nivel global, 8,1% rată globală (Compound Annual Growth Rate).

De ce să alegi o aplicație software pentru școala sau grădinița ta?

Piața globală de software educațional va ajunge la 70.62 miliarde de dolari până în 2020 potrivit unui studiu realizat la nivel global, 8,1% rată globală (Compound Annual Growth Rate). Adoptarea unor astfel de soluții contribuie la învățarea proactivă și la dezvoltarea de noi tehnologii, alianțe strategice și parteneriate. Deși piața de software educaționale are mai mare impact în zona de studii superioare, în speciale universități, treptat școlile și grădinițele încep să adopte astfel de soluții pentru eficientizarea proceselor educaționale.

Tehnologia începe să fie din ce în ce mai utilizată în procesul de educație pentru că elevii/studenții, profesorii și dezvoltarea ei rapidă cer acest lucru.

În cadrul platformei Softlead.ro sunt listate aplicații software dedicate școlilor și grădinițelor ce asigură eficientizarea atât la nivel administrativ în școli și grădinițe, cât și la nivel educațional și al încurajării diviersificării și dezvoltării procesului de învățare

Ce oferă o aplicație dedicată?

 1. Gestionează activitatea fiecărui copil înscris, pentru ca tutorele să aibă o viziune mai clară asupra acțiunilor educaționale și a volumului de informații pe care copilul le primește
 2. Gestionarea relației copil – părinte - unitate de învățământ
 3. Facilitatea comunicării tutore – educatoare/învățătoare
 4. Gestionarea eficientă a resurselor care vizează activitatea fiecărui copil
 5. Evidențiază și listează pe formulare tip emise de MEC a diverselor certificate, diplome, adeverințe și foi matricole
 6. Generează teste, care permit utilizatorului acces la o bibliotecă de culegeri electronice
 7. Permite editarea propriilor item sau modificare celori selectați
 8. Evaluează teste
 9. Ajută la parcurgerea în mod activ a conținutului unei culegeri electronice
 10. Asigură pachete mutimedia concepute în conformitate cu programa școlară
 11. Oferă posibilitatea unităților bugetare să realizeze execuția bugetară, întocmirea angajărilor și urmărirea cheltuielilor pe articole bugetare.

Care sunt beneficiile unei aplicații software pentru școli și grădinițe?

Includerea tehnologiei în educație face posibilă utilizarea mai multor instrumente educaționale interactive ce favorizează un proces de învățare eficient și dinamic.

Aplicațiile cu rol în gestionarea activității unităților de învățământ:

 1. Creșterea accesibilității la aspecte care vizează educația copilului din perspectiva părintelui
 2. Crearea unei relații constante între tutore și educator/învățător, prin colectarea de feedback-uri și de sugestii cu referire la posibile îmbunătățiri ale actului educațional, la nevoile copiilor sau la adaptarea acestuia la cerințele unității
 3. Eficientizarea centrelor de cost per unitate de învățământ
 4. Gestionarea activităților constante sau opționale la care are acces un copil

Aplicații educaționale, folosite exclusiv în evoluția și stimularea actului educațional:

 1. Posibilitatea învățării proactive: aplicațiile software dedicate oferă elevului oportunitatea de a învăța de unul singur și de a aprofunda tocmai acele aspecte care îl interesează în mod special.
 2. Elevii pot dezvolta abilități noi
 3. Elevii au acces la resurse multiple
 4. Învățarea se bazează pe colaborare
 5. Elevul este întotdeauna la curent cu noutățile
 6. Sunt ușor de instalat și au o interfață prietenoasă
 7. Stimulează exersarea și învățarea prin joc

Care sunt costurile implementării unei astfel de aplicații?

Pentru aplicațiile educaționale, costul unei licențe pentru aplicațiile software listate pe Softlead.ro pornește de la 18.30 lei pentru aplicații ce includ jocuri didactice și informații utile și poate ajunge la 222.58 lei pentru aplicații complexe ce presupun studierea unor concepte (ex: orientarea în spațiu), dezvoltarea abilităților motrice, a reflexelor și reacțiilor, învățarea și exersarea prin joc. Aplicațiile destinate copiilor includ jocuri bazate pe noțiuni matematice, geometrice, orientare în spațiu, recunoașterea animalelor și multe altele.

În ceea ce privește aplicațiile cu rol în gestionarea activității din cadrul unei grădinițe, costurile depind de numărul de utilizatori, accesul la module și de modalitatea de plată pe care o propune compania-vendor.

Aplicații software recomandate

Kinderunity aplicație pentru administrarea grădiniței și pentru eficientizarea comunicarii cu părinții.   

Citește tot arrow_forward

BibSoft este un produs software, un instrument orientat spre îmbunătățirea continuă a relației cu elevii/studenții ce beneficiează de serviciile oferite de către bibliotecă.

Citește tot arrow_forward

Soft planificare orare școlare Aplicație web-based ideală pentru planificare orare pe clase / săli de curs / laboratoare. Design optimizat pentru accesarea și administrarea de pe orice dispozitiv: desktop, notebook, tabletă ...

Citește tot arrow_forward

Scopul principal al seriei de povesti de educatie financiara “Cand voi fi mare voi fi... BOGAT” este să construiască la copii comportamente financiare sănătoase care să-i ajute în viitor. Să-i învețe să economisească, să aiba spirit a...

Citește tot arrow_forward

Manager Financiar ALOP este un modul integrat in ERP-ul Manager Financiar, prin intermediul caruia o institutie publica isi poate urmari bugetele propuse si realizarea lor pe fiecare articol bugetar.

Citește tot arrow_forward

UnivTest este un grupaj de aplicatii pentru realizarea si utilizarea testelor, o solutie completa pentru cadrele didactice in activitatea de examinare si evaluare a elevilor si pentru elevi in exersare si autoevaluare.

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Compania românească Retargeting.biz devine partenerul gigantului francez PrestaShop

Dupa ce a primit “Like” de la Facebook si Google, tanarul antreprenor Rares Banescu continua ascensiunea pe piata de marketing online automatizat din Europa Centrala si de Est (CEE) si pozitioneaza compania Retargeting.biz in grupul exclusivist al companiilor de top din tehnologie.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Securitatea informatică în 2020: între dispozitive tot mai vulnerabile, atacuri sofisticate și lupta neîncetată pentru dreptul la intimitate

Anul 2019 va stabili un nou record în care numărul amenințărilor informatice va atinge pragul de un miliard. Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender anticipează că în 2020 atacurile vor deveni din ce în ce mai sofisticate, cu consecințe devastatoare pentru oameni și companii. 

Citește articolul arrow_forward