De ce personalizarea/adaptarea unei aplicații software de tip ERP nu este o idee bună?

21 martie 2018

Peste 90% dintre companiile care doresc implementarea unei soluții software se așteaptă ca aceasta să arate și să îndeplinească un procent cât mai mare din așteptările setate anterior.

De ce personalizarea/adaptarea unei aplicații software de tip ERP nu este o idee bună?

Desigur, perspectiva se poate schimba pe parcurs, dar adesea cerințele în vederea personalizării soluțiilor software se află la baza piramidei, din punctul de vedere al importanței.

De ce nu este, însă, o idee bună personalizarea unei soluții software?

  • Din punctul de vedere al costurilor, o astfel de decizie este recomandat să aibă la bază o analiză a aplicației, care să includă evaluarea setului de funcționalități existente și a celui ce urmează să fie dezvoltat.
  • Dezvoltarea unor funcționalități pentru un ERP existent poate fi extrem de costisitoare
  • Timpul alocat extinderii proiectului poate să fie unul care să dezavantajeze beneficiarul prin întârzieri semnificative
  • Orice dezvoltare a unei funcționalități poate să însemne o redefinire a proiectului în ansamblu care să genereze noi probleme de utilizare și care să excludă aplicarea clauzelor de garanție în momentul predării proiectului.
  • De asemenea, extrem de important este și faptul că orice modificare adusă unei soluții existente presupune o suprasolicitare a serviciilor complementare oferite: asistență/mentenanță.

Cum se poate obține un grad maxim de flexibilitate a unei soluții software pentru ca aceasta să îndeplinească un set cât mai mare de cerințe?

  • Folosirea la capacitate maximă a funcționalităților deja existente pentru a îndeplini nevoile utilizatorilor. Abia după ce consideră că acestea sunt testate, se poate discuta despre extinderi prin integrări sau dezvoltare.
  • Identificarea soluțiilor software de tip third-party, a căror interfață este compatibilă cu soluția ERP existentă.
  • Scrierea unor structuri de cod care să răspundă cerințelor inițiale, dar care să fie externă soluției ERP, cu interfețe similare.
  • Stabilirea dezvoltării unor funcționalități noi pentru o soluție ERP existentă ca fiind ultima soluție la care se poate apela.

Ai nevoie de o aplicație software care să se potrivească nevoilor companiei tale în mod personalizat?

Completează formularul de mai jos și unul dintre consultanții noștri te vor contacta pentru a îți oferi varianta optimă!

Aplicații software recomandate

ERP de ultima generatie, implementat cu succes la companii medii si mari de Support Soft

Citește tot arrow_forward

Mapează toate procesele din afacere într-un singur loc și îmbunătățește eficiența echipei. Descoperă o soluție simplă și scalabilă care crește odată cu afacerea ta.

Citește tot arrow_forward

Solutie ERP flexibila, in Cloud sau Cloud local

Citește tot arrow_forward

ERP este un acronim pentru Enterprise Resource Planning. Pentru a putea furniza o definitie corecta a unui sistem ERP, ganditi-va mai intai la toate procesele care sunt esentiale pentru a conduce o afacere, incluzand contabilitatea, resursele umane, ...

Citește tot arrow_forward

SPHINX IT vă pune la dispoziție soluția SAP Business One, un ERP compact și flexibil, proiectat special pentru a susţine evoluţia organizațiilor de dimensiuni mici și mijlocii (IMM). SAP Business One este o soluție completă pentru managemen...

Citește tot arrow_forward

CloudSales este un soft complex de vânzări și gestiune în cloud potrivit pentru orice tip de afacere. 

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Centraleyezer – soluția de securitate cibernetică, cu până la 25% mai accesibilă companiilor

Cunoscută ca fiind una dintre soluțiile soluțiile software cu eficiență mare în contextul securității organizaționale, Centraleyezer aduce beneficiile sale mai aproape de utilizatorii corporate printr-o campanie dedicată. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Revolut lansează o nouă versiune a aplicației

Un mod mai ușor de gestionare a tuturor aspectelor financiare, într-o singură aplicație

Citește articolul arrow_forward
Softlead

AROBS Transilvania Software devine investitor majoritar al SoftManager CRM+ Ploiești

AROBS Transilvania Software a devenit acționar majoritar al firmei SoftManager SRL, preluând platforma de soluții de management SoftManager CRM+ de la Arroganet Solutions SRL.

Citește articolul arrow_forward