Care sunt aplicațiile software de care poate avea nevoie o casă de avocatură?

09 noiembrie 2016

Consultanță, asistență juridică și reprezentanță în litigii, elaborări și redactări de documente, recuperări debite, anulări de acte juridice, recuperări de creanțe, negocieri sunt doar câteva dintre activitățile pe care un cabinet de avocatură trebuie să le gestioneze eficient în scopul îndeplinirii cerințelor clientului și obiectivelor proprii. Rezolvarea tradițională a acestora (cercetare, redactare, stocare, monitorizare, evaluare manuală) necesită timp și un volum mare de resurse umane și materiale.

Care sunt aplicațiile software de care poate avea nevoie o casă de avocatură?

Aplicațiile software vin în întâmpinarea acestor probleme și oferă module și funcționalități utile, prietenoase și benefice în parcurgerea și îndeplinirea cu succes a tuturor activităților interne și externe implicate.

Management al documentelor

Cu cât activitatea și mărimea cabinetului de avocatură este mai mare, cu atât volumul documentelor interne și externe se mărește. Aplicațiile de management al documentelor permit stocarea, versionarea și indexarea rapidă a tuturor documentelor care ciruculă pe parcursul timpului în procesul de acțiuni desfășurate. În plus, prin utilizarea unei soluții software, acestea nu numai că sunt stocate în același loc, în funcție de categoria din care fac parte, ci pot fi identificate rapid și securizate pe nivele de acces în funcție de gradul de autorizație acordat.

Management al cazurilor

Aceste aplicații permit stocarea în același loc a tuturor documentelor necesare dezvoltării și soluționării unui caz (de la informații despre client, până la acte sau materiale utile), dar și o comunicare eficientă cu clienții, setarea responsabilităților din partea echipei pentru rezolvarea cazului, a întâlnirilor, gestionarea, monitorizarea și evaluarea activităților întreprise.

Management al întâlnirilor

O astfel de aplicație permite o monitorizare și gestionare eficientă a tuturor întâlnirilor (programări, ședințe, negocieri) care au loc în interiorul și în afara cabinetului, prin organizarea acestora, actualizarea lor în timp real și setarea unor alerte pentru fiecare sau pentru cele mai importante.

Aplicații pentru managementul timpului

În funcție de complexitatea lor, aceste soluții software permit luarea de notițe (poze, texte, clipuri, adrese de website-uri, sarcini) care să fie ulterior sincronizate cu e-mail-ul și trimise mai departe, stocarea documentelor în cloud de unde acestea să fie accesate mai ușor și mai repede, crearea unor liste de activități (To-do lists) ce trebuie întreprinse într-o anumită zi, sincornizarea adreselor de e-mail, crearea unor documente online la care să aibă acces mai multe persoane, crearea unor alerte în funcție de subiecte de interes într-un anumit moment sau pentru un anumit tip de activitate.

Aplicații software Organizare

În condițiile în care echipa de angajați ai cabinetului trebuie să fie cât mai eficientă în rezolvarea diverselor cerințe venite din partea clienților, o aplicație de organizare permite o gestionare optimă a tuturor activităților de birou, prin managementul task-urilor (atribuirea și monitorizarea procesului de îndeplinire a sarcinilor și activităților), o comunicare facilă între angajați și diminuarea riscurilor operaționale ca parte a proceselor decizionale și strategice. 

Aplicații software Financiar-contabilitate

Dat fiind fluxul de activități pe care cabinetul îl desfășoară, este nevoie de o monitorizare și gestionare eficientă a resurselor financiar-contabile implicate. Acest tip de aplicații ajută organizația să urmărească  strucutrarea bugetului intern, facturile plăților efectuate sau restante, transferurile care au loc din și înspre conturi, situațiile financiare ale personalului (salarii, ștate de plată), precum și generarea unor rapoarte sau setarea unor alerte pentru cele mai importanate activități întreprinse.

Aplicații de securitate

Protejarea și confidențialitatea datelor și documentelor dintr-un cabinet de avocatură necesită, de multe ori, generarea unor parole care să securizeze accesul la ele. Deoarece nu este nici sigur să existe o singură parlolă pentru toate tipurile de conturi, dar nici ușor ca, în cazul multiplicării lor, acestea să fie reținute, au fost dezvoltate aplicații care să sincronizeze într-un singur loc toate parolele folosite în cabinet. Utilizatorul nu trebuie decât să știe parola care deschide aplicația.

Aplicații pentru generarea materialelor sau noutăților din punct de vedere legislativ

Un cabinet de avocatură de succes este întotdeauna la curent cu cu legislația în vigoare și cu ultimele noutăți care au loc în acest domeniu sau în funcție de cazurile pe care el trebuie să le rezolve. În plus, aceste tipuri de aplicații permit generarea unor alerte despre subiectele de interes pe care angajatul le alege, monitorizarea activității din domeniu pe conturile de Social Media sau filtrarea și localizarea noutăților în funcție de propriile obiective.

--------------------------------------------------

Aplicațiile software Juridice din portofoliul Softlead contribuie la eficientizarea fluxului de acitivtăți care are loc într-un cabinet de avocatură, prin intermediul unor module care să acopere toate tipurile de acțiuni realizate, de la module de gestiune a dosarelor de instanță, module financiare și până la funcționalități care să permită accesul la acte normative din România și Uniunea Europeană.

Ai nevoie de o aplicație de acest tip dedicată biroului tău de avocatură? Completează formularul de mai jos sau trimite-ne solicitarea ta pe adresa [email protected]!

Aplicații software recomandate

'ProjectTracker for MSP Server 2003 & 2007' se integrează cu MS Project, MSP Server si ClearQuest. Acest tool este înregistrat ca IBM ...

Citește tot arrow_forward

Este varianta a sistemului de consultare legislativa LEGIS ce se adreseaza firmelor mari, cu numar mare si foarte mare de utilizatori sau oricarei entitati care are infrastructura informatica structurata in jurul unei retele de tip intranet.

Citește tot arrow_forward

Ca noutate existentă pe piaţă, modulul de Jurisprudenţă a Curţii de Justiţie a Comunităţilor Europene care funcţionează atât ca aplicaţie de sine stătătoare cat şi ca modul integrat in Legis si Eurolegis

Citește tot arrow_forward

Aplicaţia EuroLEGIS, dezvoltată de CTCE , oferă utilizatorilor o perspectivă de ansamblu asupra legislaţiei Uniunii Europene şi permite accesul concret şi contextual la legislaţia UE.

Citește tot arrow_forward

Suita de aplicatii LEGIS reprezinta seria de produse ce a consacrat firma CTCE S.A. ca lider national in dezvoltarea de software legislativ.

Citește tot arrow_forward

Lege5, noul soft realizat de Indaco Systems, transformă documentarea legislativă în cea mai rapidă şi plăcută etapă a muncii dumneavoastră! Programul poate fi accesat oricunde și oricând, atât pe calculatoare desktop ...

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

5 beneficii ale digitalizării proceselor interne

Ca urmare a parteneriatului nostru încheiat în anul 2012 cu JobRouter, a feedback-ului de la clienții și consultanții noștri IT, am descoperit o serie de beneficii concrete ale digitalizării proceselor.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Kruk România, UiPath și RPABox şi au implementat primul robot software din industria locală de management al creanţelor

Kruk România, UiPath și RPABox şi au implementat primul robot software din industria locală de management al creanţelor

Citește articolul arrow_forward