Cum reușesc primăriile să țină pasul cu tehnologia

27 ianuarie 2020

Soluția pentru semnatură digitală calificată a documentelor din fluxurile de lucru automatizate, dezvoltată de compania Asseco SEE, este utilizată în cadrul Primăriei Sector 4 începând cu luna decembrie 2019.

Cum reușesc primăriile să țină pasul cu tehnologia

Asseco SEE a implementat în luna decembrie 2019, în cadrul Direcției de Mobilitate Urbană a Primăriei Sectorului 4, un proiect pentru semnătura digitală calificată a documentelor din fluxurile de lucru automatizate. Proiectul coordonat de către City Manager-ul Sectorului 4, dl. Ioan Gaf-Deac, reprezintă un pas important pentru Direcția de Mobilitate Urbană, în direcția digitalizării complete a instituției.

Implementarea acestui proiect face parte din strategia pentru digitalizare a Primăriei Sectorului 4, în sensul reducerii birocrației. Astfel, interacțiunea cu cetățenii sectorului devine mult mai eficientă, ușoară și transparentă. Totodată, instituția beneficiază de o securitate sporită deoarece documentele semnate în format electronic dau garanția că nu mai pot fi modificate sau alterate în vreun fel, în mod intenționat sau din greșeală.
Direcția de Mobilitate Urbană își eficientizează astfel operațiunile și se alătură trendului de digitalizare cu un portofoliu larg de soluții implementate, unele chiar în premieră pentru o instituție publică.

“În 2016, ne-am propus ca oamenii ce formează comunitatea Sectorului 4 să nu-și mai piardă timpul la cozi atunci când au lucruri de rezolvat la primărie. Să transformăm autoritatea locală într-un partener real al cetățenilor și nu într-un soi de „împărăție” căreia să-i ceri ajutorul, umilit și încovoiat de spate.
Acum, după 4 ani, situația s-a schimbat mult în bine. Tot mai mulți oameni au posibilitatea să-și rezolve problemele online, să-și achite taxele de acasă, de la propriul calculator ori să-și închirieze un loc de parcare în mai puțin de un minut, folosind aplicația pentru mobil a Primăriei Sectorului 4. În plus am început să implementăm și sistemul de semnătură electronică, ceea ce ne transformă cu adevărat într-o comunitate smart.” a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.
„Ne bucurăm că am putut contribui la procesul de tehnologizare a instituțiilor publice din România prin implementarea acestei soluții care să ușureze experiența cetățenilor în raport cu instituția publică. Reducerea birocrației este în acest moment un subiect extrem de important atât pentru noi, furnizorii de tehnologie și cetățeni în același timp, cât și pentru sectorul public”, a declarat Alex Olteanu, Business Development Manager Public Sector Asseco SEE.
Aplicații software recomandate

Evidența deșeurilor, raportare ANPM și consultanță printr-un sistem online integrat de management al deșeurilor.

Citește tot arrow_forward

Produsul informatic rezolva activitatea de inregistrare si urmarire a dosarelor aprobate ce indeplinesc conditiile legii privind venitul minim garantat si celelalte tipuri de ajutoare acordate, conform legislatiei in vigoare (Legea 416/2001, No...

Citește tot arrow_forward

X-PARKING este o Solutie Web ideala pentru gestionarea locurilor de parcare, a locatiilor si a contractelor aferente, dedicata Primariilor si nu numai. Aplicatia centralizeaza intr-o singura platforma toate d...

Citește tot arrow_forward

BibSoft este un produs software, un instrument orientat spre îmbunătățirea continuă a relației cu elevii/studenții ce beneficiează de serviciile oferite de către bibliotecă.

Citește tot arrow_forward

SYNTAXIS informatizeaza fluxurile informationale din cadrul unei institutii (consiliu judetean, primarie, politie locala si alte autoritati publice) care pune pe primul plan respectarea procedurilor de lucru curente cu care personalul este deja obijn...

Citește tot arrow_forward

SPS PrimaDev reprezinta instrumentul ideal pentru pentru Beneficiari pentru evaluarea rapida a ofertelor depuse la procedurile de achizitii publice de lucrari, respectiv, urmarirea executiei investitiilor.

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

O noua piata digitala internationala dedicata jucatorilor din sectorul agricol se lanseaza astazi in Romania

Jucatorii din sectorul agricol vor putea, incepand de astazi, sa comercializeze cereale si alte marfuri agricole si sa-si organizeze transportul pe o noua piata. Commoditrader.com, un start-up danez, se lanseaza astazi in Romania. Platforma Commoditrader creeaza acces mai bun la piata, intr-un mod optimizat, unde digitalizarea limiteaza distanta dintre cumparator si vanzator. Ofera posibilitatea d...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

CRM for Outlook, arma secretă a utilizatorilor SAP Business One

CRM for Outlook, destinat interacţiunii facile cu partenerii de afaceri direct în clientul de e-mail.

Citește articolul arrow_forward