Cum a reușit Sodexo să gestioneze eficient datele financiare cu ajutorul soluției software ERP?

17 Nov 2022

Sodexo, compania franceză de servicii dedicată oferii de beneficii angajaților, a ales să migreze la o soluție ERP (Enterprise Resource Planning) integrată, în cloud, pentru a deservi nevoile întregului grup. 

Cum a reușit Sodexo să gestioneze eficient datele financiare cu ajutorul soluției software ERP?

Studiu de caz

Operând activități complexe în 64 de țări, pe piețele din Statele Unite ale Americii, Brazilia, China sau Europa, Sodexo trebuia să mențină standardele de eficiență ale datelor la nivelul întregului grup de firme. Mai mult decât atât, compania deservește peste 100 de milioane de consumatori în fiecare zi, prin suita de servicii, beneficii și recompense personale și profesionale.

Având în vedere oportunitățile de creștere și de dezvoltare ale companiei, în cadrul Sodexo, la nivel organizațional, s-a luat decizia de a migra toate instanțele de utilizare ale aplicației ERP (Enterprise Resource Planning) și ale soluției de salarizare  în cloud, devenind operaționale prin baza de date HANA, furnizată de cunoscuta companie software SAP.

Află mai multe despre aplicațiile ERP existente în portofoliul de parteneri Softlead. 

Serviciile de migrare au fost asigurate de unul dintre partenerii SAP, Tata Consultancy Services, o companie de servicii IT, care oferă consultanță și soluții de business dedicate transformării digitale.

Expansiunea globală rapidă a Sodexo a dus la un patrimoniu ERP fragmentat pe o infrastructură moștenită on-premise, cu procese de afaceri disparate în instanțe locale din peste șapte țări. În plus, guvernanța și suportul tehnic au fost localizate, ceea ce a dus la creșterea riscului și a fragilității. Pentru a-și armoniza operațiunile și pentru a spori securitatea, agilitatea și rezistența operațională, Sodexo a dorit să consolideze acest patrimoniu și să îl pregătească pentru viitor.

Modul de lucru

Compania furnizor a creat un plan de proiect, ce viza procesul de transformare al aplicației software ERP, ce a inclus cele mai performante design-uri de procese.

Tranziția de la bazele de date Oracle la cele oferite de SAP a însemnat, pentru Sodexo, investigarea în amănunt a competențelor de gestionare a datelor și de menținere a conexiunilor interne. Acest lucru a dus la eficientizarea costurilor interne, dar și la verificarea condițiilor de securitate a datelor.

Rezultatele migrării

Efectele migrării sunt extrem de importante pentru capacitatea de creștere a companiei. Sodexo va avea o infrastructură cloud sigură, rezistentă și scalabilă, cu 35% mai slabă decât înainte. Lansările inițiale au îmbunătățiri semnificative ale performanței superioare, rezultând și o experiență îmbunătățită a utilizatorului. Odată ce implementarea este finalizată, platforma TCS ERP on Cloud va fi noul nucleu digital, pregătit pentru viitor, care va alimenta creșterea viitoare a Sodexo.

Ai nevoie de o aplicație software? Completează formularul de mai jos sau trimite o solicitare pe adresa [email protected]

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Veeam: Managerii IT se simt din ce în ce mai vulnerabili în fața atacurilor cibernetice și a altor dezastre

Raportul Veeam privind tendințele în protecția datelor în 2023 arată că bugetele pentru backup-ul datelor vor continua să crească pentru a se alinia cu nevoia tot mai mare de coerență și fiabilitate pentru protecția datelor...

Citește articolul
Softlead

Previziuni în securitate cibernetică pentru 2023

Comunitatea de securitate cibernetică lucrează intens la tehnologii și soluții care vor proteja oamenii și companiile în 2023 și în anii următori. În pregătirea funcționalităților capabile să depisteze amenințările...

Citește articolul
Softlead

Softlead lansează un eBook dedicat digitalizării companiilor de construcții din România

Descarcă gratuit cel mai nou material de tip eBook dedicat digitalizării companiilor de construcții din România.

Citește articolul