Clasamentul Deloitte CE Technology Fast 50 plasează România pe primul loc

30 octombrie 2013

Pentru al treilea an consecutiv, rezultatele Deloitte Technology Fast 50 2013 plasează România în topul țărilor cu potențial real în industria tehnologică, țara noastră fiind prezentă în clasament cu șase companii.

Pentru al treilea an consecutiv, rezultatele Deloitte Technology Fast 50 2013 plasează România în topul țărilor cu potențial real în industria tehnologică, țara noastră fiind prezentă în clasament cu șase companii.

În plus, pentru al treilea an consecutiv, compania de servicii turistice online Vola.ro s-a plasat pe locul 1 în ierarhie, înregistrând o rată de creștere a veniturilor de 5.729% în ultimii cinci ani, iar TeamNet International S.A. este prezentă în două categorii ale clasamentului – Fast 50 (locul 17) și Big 5 (locul 3). O altă premieră pentru ţara noastră este confirmarea poziţiei de lider pentru compania INSOFT Development & Consulting SRL, în cadrul celei de-a treia secţiuni – Rising Stars.

„În mediul actual, inovaţia reprezintă o noţiune cheie în special pentru sectorul tehnologic şi nu ar trebui să lipsească din strategia managerilor de top ce îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu”, spune Alina Mirea, Partener Audit Deloitte România, specializată în industriile Tehnologie, Media și Telecomunicații. „Companiile care oferă tehnologii şi servicii inovative şi diferenţiate au toate şansele să obţină rezultate spectaculoase pe parcursul următorilor ani. Prin performanţele înregistrate, finalistele noastre au dovedit că fac parte din această elită. Dorim să felicităm în mod special compania Vola.ro, care şi-a păstrat supremaţia în clasament timp de trei ani, precum şi compania INSOFT Development & Consulting SRL, ce a debutat anul acesta, clasându-se direct pe locul I în categoria Rising Stars”, a adăugat Alina Mirea.

Aflat la a 14-a ediție, Deloitte Europa Centrală Technology FAST 50 include cele mai dinamice companii de tehnologie din regiune, în funcţie de rata de creștere a veniturilor din ultimii cinci ani (2008-2012). De asemenea, companiile trebuie să dețină proprietate intelectuală care contribuie semnificativ la veniturile operaționale; sau să dedice o parte substanțială din venituri pentru cercetare și dezvoltare de tehnologie.

Conform metodologiei Fast 50, companiile candidate trebuie să fi raportat venituri anuale de cel puțin 50.000 de euro pe an în ultimii cinci ani, să aibă sediul în Europa Centrală, să fie controlate de antreprenori locali și să activeze pe piață de cel puțin cinci ani.

Pe lângă categoria principală, Deloitte recompensează și companiile de tehnologie care se afirmă rapid – categoria Rising Stars, pentru firme ce nu îndeplinesc criteriul activității de minimum cinci ani și care raportează venituri anuale mai mici. Începând cu ediția din 2010, a fost introdusă o nouă categorie – Big 5, pentru companii mari (cu cifre de afaceri de peste 25 de milioane de euro) a căror evoluţie este în continuare semnificativă, dar care nu mai înregistrează rate de creștere comparabile cu cele ale companiilor din Fast 50.

Lista finalistelor din România din acest an este formată din: Vola.ro S.R.L. (din București, cu o creștere de 5.729% a veniturilor în perioada 2008-2012), TeamNet International S.A. (București, +639%), Crys Computers S.R.L. (București, +431%), SmartTel S.A. (București, +288%), Fortech S.R.L. (Cluj-Napoca, +286%) și Ingenio Software S.A. (București, +239%).

„Suntem onoraţi să ne clasăm pentru a treia oară consecutiv pe primul loc în topul Deloitte Technology Fast 50. Creşterea Vola.ro confirmă decizia noastră de concentrare pe dezvoltarea continuă a produselor, investind în platforma tehnologică ce reprezintă fundaţia tuturor serviciilor turistice pe care le oferim – bilete de avion, rezervări hoteliere şi city break-uri. Este o creştere care s-a bazat pe pasiune, perseverenţă şi pe dorinţa de inovare, în vederea optimizării interacţiunii cu clienţii noştri”, afirmă Daniel Truică, Managing Partner Vola.ro. Bogdan Padiu, CEO TeamNet, adaugă: „Faptul că Teamnet este singura companie de software prezentă în ultimii şase ani în ambele topuri Deloitte, Technology Fast 50 Central Europe şi Technology Fast 500 EMEA, este rezultatul investiţiilor pe care le facem în permanenţă, în principal în resursa umană şi în cercetare. Mai mult, intrarea începând de anul trecut şi în categoria Big 5 dovedeşte sustenabilitatea evoluţiei ascendente care a caracterizat compania încă de la înfiinţare. Astfel, TeamNet îşi păstrează dinamismul şi ritmul susţinut de creştere şi după intrarea în rândul celor mai mari companii din regiune.”

Liderul categoriei Rising Stars, INSOFT Development&Consulting SRL, a înregistrat în ultimii trei ani o creştere de 2.884%. “Pentru noi, locul întâi la categoria Rising Stars înseamnă o mare reușită și recunoașterea faptului că facem parte din elita companiilor europene. Distincția obținută în cadrul competiției din acest an reprezintă o confirmare a faptului că, într-o perioadă scurtă de timp, am reușit să construim o companie IT românească de valoare, cu performanțe deosebite”, a declarat Cristian Aciubotăriței, Director General INSOFT Development&Consulting.

Clasamentul a fost însoțit de o serie de concluzii publicate de Deloitte Central Europe Technology Fast 50 referitoare la rata medie de creștere a companiilor din clasament, ce a scăzut anul acesta cu 671% față de 1.026% în 2012. Mai mult decât atât, opt țări sunt reprezentate în clasament: Croația, Republica Cehă, Lituania, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Ungaria, Polonia având cea mai bună reprezentare, cu 22 de companii, fiind urmată de Ungaria (8) și de România (6). La fel ca anul trecut, companiile dezvoltatoare de soluții software domină topul (29 companii), fiind urmate de Internet (13).

Ca și în edițiile anterioare, finaliștii din clasamentul regional vor fi în mod automat nominalizați în competiția Technology FAST 500 EMEA, care include companii din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Ceremonia de premiere Deloitte Technology Fast 500 EMEA 2013 va fi organizată pe 28 noiembrie, la Londra. Anul trecut, patru companii românești au fost incluse: Vola.ro (situată pe locul 3), SmartTel SA (158), TeamNet International SA (162) şi Crys Computers (247).

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward