Ce funcționalități trebuie să includă soluția WMS pentru operatorii logistici 3PL?

29 octombrie 2019

Spre deosebire de distribuitorii cu depozite clasice care dețin un WMS, atunci când analizează posibilitatea achiziționării sau upgradarii unei soluții WMS, operatorii logistici 3PL trebuie sa ia în considerație și alte funcționalități suplimentare, cum ar fi managementul facturării în funcție de client, documentele personalizate, comunicarea și vizibilitatea, accesul pentru clienții logistici și integrarea cu soluții software pe care aceștia le utilizează. 

Ce funcționalități trebuie să includă soluția WMS pentru operatorii logistici 3PL?

Operatorii 3PL gestionează o gama variată și mereu în schimbare de servicii logistice, ei fiind un punct central în supply chain. Pentru a gestiona toate aceste servicii, a înregistra cu acuratețe datele și a transmite datele în timp real către toate părțile implicate, companiile 3PL au nevoie de soluții informatice de management. Una dintre aceste soluții este WMS-ul, care în cazul operatorilor 3PL trebuie să includă anumite funcționalități.

Managementul facturării serviciilor în funcție de client

Aceasta reprezintă o funcționalitate necesară în orice activitate 3PL, care dă valoare soluției WMS. Folosirea unui asemenea modul implică atât o reducere a timpului de calcul și facturare a serviciilor, cât și o acuratețe ridicată a sumelor facturate. Din punct de vedere al resurselor de utilizare, un operator 3PL ar avea nevoie de 1-2 persoane și maxim doua ore/zi/om pentru a realiza facturarea, ținând cont de modul de calcul al fiecărui client și serviciu în parte. 

FluxVision WMS pentru operatori logistici 3PL permite setarea sistemului pentru diferite tipuri de tarife pe un serviciu oferit, pentru fiecare client în parte. Odată ce au fost realizate setările necesare, procesul de facturare devine doar o rutină a softului. Se va evita în acest fel folosirea de fișiere excel, efortul de timp pentru a întreține astfel de fișiere fiind considerabil.

Documente personalizate

Datorită nevoilor tot mai crescute ale clienților, operatorii 3PL se văd nevoiți să adopte „imaginea” acestora în fața clienților finali. Vorbim aici de la personalizarea emailurilor pe specificul clientului în fața furnizorilor și clienților, și până la documente tipărite personalizate. 

De exemplu, etichete de palet cu logo și sigla clientului sau documentele de însoțire a mărfii personalizate în funcție de client. Acest lucru nu mai este considerat o excepție în relația dintre operatorul 3PL și clientul său, ci a devenit o regulă. FluxVision WMS permite astfel de configurări în funcție de clienții respectivi, oferind utilizatorilor facilitatea de a crea, de exemplu, etichete de palet personalizate pentru toți clienți logistici existenți, chiar dacă fiecare dintre aceștia au cerințe diferite, logo diferit sau câmpuri cu informații diferite.

Aplicația FluxVision transformă toate operațiunile din depozit în operațiuni simple, intuitive și fără hârtii, bazându-se pe identificarea prin citirea codurilor de bare. FluxVision WMS are o gamă largă de funcționalități menite să rezolve provocările operatorilor logistici 3PL. Pentru mai multe detalii sau pentru o prezentare personalizată, vă invităm să stabiliți o întâlnire cu unul dintre specialiștii noștri. 

WiSoft Professional Services este o companie tânără cu o echipă care are o experiență vastă în dezvoltarea și implementarea de WMS și soluții de business. Am combinat pasiunea, experiența și tehnologia pentru a crea soluții inovative. Acestea vin în întâmpinarea clienților care își doresc soluții ...

Află mai multe
Aplicații software recomandate

FluxVision WMS este o componentă cheie în managementul eficient al depozitelor și în optimizarea stocurilor. Aceasta optimizează toate operațiunile care au loc în depozit, de la recepție și până la livrare.&nb...

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Soluții software pentru service-uri. Ce oferă și de ce sunt esențiale?

54% dintre companiile de tip sevice-uri care au ales implementarea unei aplicații software au reușit să crească eficiența și să asigure procese de asistență superioare din perspectiva calității serviciilor oferite. Datele sunt furnizate de platforma Software Advice și includ o serie de concluzii utile oricărui business care vizează creșterea satisfacției clienților unui service, f...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Top 5 Aplicații software pentru salarizare

33% dintre companiile de tip IMM riscă să primească amenzi din cauza nerespectării normelor legale cu privire la plățile efectuate angajaților sau la activități complementare.

Citește articolul arrow_forward