Ce este TMS sau Optimall Logistic ?

28 august 2019

Optimall Logistic sau TMS (Transport Management System) este un software de optimizare rute, care ajută la planificarea rutelor de transport. Totodată permite un management complet al livrărilor deoarece conține funcționalități multiple.

 

Ce este TMS sau Optimall Logistic ?

TMS este destinat companiilor de distribuție, cu rețea proprie de șoferi livratori. Generarea rutelor optime (optimizare rute) și vizualizarea de către șoferi a nomenclatorului de clienți sunt doar câteva dintre funcțiile pe care le îndeplinește această soluție. 

Softul Logistic conține 3 elemente:

 • Aplicația WEB care permite extragerea datelor din sistemul de gestiune ERP, vizualizarea documentelor de livrat etc.
 • Aplicația mobilă care se instalează pe orice telefon sau tabletă cu sistem de operare Android
 • Interfațarea cu sistemul de gestiune ERP

Cum funcționează?

 1. Sincronizarea datelor - În aplicația WEB se preiau (geolocalizează) coordonatele clienților din aplicația mobilă. Aplicația WEB se interfațează cu programul de gestiune ERP și se sincronizează cu acesta preluând toate datele necesare: clienții, adresele, comenzile de livrat, restantele și chiar încasările. În aplicația WEB se setează datele șoferilor și datele mașinilor utilizate. Apoi, se creează și traseele urmând să genereze rutele optime în funcție de condițiile preluate.
 2. Modulul Rutare conține mai mulți pași:Creare trasee - acest pas se execută doar prima dată când folosești aplicația. Creezi traseele dorite după care aloci clienții pe fiecare traseu. Când se importă din sistemul de gestiune ERP facturile clienților, acestea se atașează automat pe traseele pe care sunt alocați clienții respectivi. Creare rute - Zilnic, comenzile alocate pe un traseu se transformă într-o ruta optimă. În procesul de optimizare rute/realizare a rutelor optime, utilizatorul aplicației WEB  are opțiunea de a modifica manual acele rute. Optimizare rute - După definitizarea comenzilor care vor face parte dintr-o rută, aceasta se va optimiza de către aplicația WEB. Ruta optimă se calculează în funcție de distanța dintre punctul de origine și locațiile de vizitat, intervalul orar de ajungere la clienți și timpii de staționare completați. Această ordine se trimite și pe terminalul șoferului alocat pentru acea rută. 

3. Hartă - Prin acest modul vizualizăm: ultima coordonată transmisă de livrator, clienții vizitati și clienții ce nu au fost vizitați până acum, cu status livrare.

4. Rapoarte - După parcurgerea rutei, generezi rapoarte în urma vizitelor, abaterile efectuate de la ruta optimă și câți kilometri s-au efectuat în plus datorită abaterilor.

5. Chestionare - Cu ajutorul aplicației WEB Optimall Logistic configurezi chestionare personalizate, ce vor fi preluate ulterior pe terminalele șoferilor pentru a le completa la vizitele efectuate de clienți. ( studiu de piață, chestionar despre satisfacția clienților etc.)

6.  Livrare facturi - șoferul selectează o factură pe care o livrează clientului dintre cele disponibile și vizualizează conținutul facturii (denumire produs, cantitate etc.)

7. Încasare restanțe - Șoferul încasează facturile restante ale clienților, total sau parțial. Vizualizează restanțele aferente acelui client și încasează suma total sau parțial. După confirmarea sumei, va printa o chitanță pe imprimanta termica cu bluetooth conectată  la terminal. Încasările efectuate peste zi de către șoferi se importă în sistemul de gestiune ERP.

8. Inchidere zi - după finalizarea rutei, șoferul trimite toate datele de pe terminal și generează borderoul de încasări, iar acestea se vor transmite în aplicația WEB.

Optimall Logistic/TMS este pentru tine dacă:​

 • deții o companie de distribuție cu rețea proprie de șoferi livratori;
 • vrei să optimizezi rutele de transport ;
 • vrei să automatizezi procesele logistice;
 • vrei să reduci numărul de kilometri parcurși;
 • vrei să reduci costurile de întreținere cu flotă;
 • vrei să consolidezi și optimizezi încărcarea mărfurilor;
 • vrei să utilizezi eficient resursele logistice;
 • vrei să identifici abaterile efectuate de către conducătorii auto;
 • vrei să estimezi timpii de livrare;
 • vrei să planifici comenzile pe vehicule;
 • vrei să ai o vizibilitate asupra întregului proces de livrare.

Toate aceste probleme le rezolvă o singură soluție: soluția Optimall Logistic. Soluția Optimall Logistic te evidențiază de concurența prin eficientizarea procesului de livrare.

Folosește această soluție de optimizare rute și beneficiază de toate avantajele pe care ți le oferă acest soft.  

Click aici pentru o ofertă personalizată doar pentru tine și nevoile tale!

 

Optimall by AROBS oferă companiilor de distribuție și producătorilor, care dispun de rețea proprie de agenți de vânzări, aplicații software de automatizare a proceselor dintr-o companie. Optimall se potrivește ca o mănușă companiilor din industriile FMCG. Optimall SFA - Aplicație mobilă pentru agenții de vânzăriOpti...

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Producătorul jeleurilor Haribo anunță probleme în producție cauzate de o implementare software

O lume întreagă a copiilor și adulților cunoaște gusturile, culorile și textura dulciurilor Haribo, producătorul german fiind un reper al industriei de profil la nivel global. Iată cum a afectat o aplicație software un întreg sistem de producție, transformând un obiectiv de creștere a performanțelor într-un eșec, din care compania și-a revenit cu greu....

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum adaptăm rapid un business cu ajutorul unui ERP?

În perioadele dificile, așa cum este cazul pandemiei cu COVID-19, cele mai multe dintre companii aleg să extindă liniile de business cu noi produse sau servicii complementare pentru a crește vânzările și pentru a genera profit.

Citește articolul arrow_forward