Brainspotting publică cel mai nou studiu al salariilor din IT&C pentru România

03 martie 2017

În România există, în mod estimativ, aproximativ 110.000 de profesioniști în domeniul IT&C, în comparație cu Polonia -100.000, Ucraina – 90.000, Belarus – 36.000, Bulgaria – 25.000 și Ungaria – 16.824.

Brainspotting publică cel mai nou studiu al salariilor din IT&C pentru România

În România există, în mod estimativ, aproximativ 110.000 de profesioniști în domeniul IT&C, în comparație cu Polonia -100.000, Ucraina – 90.000, Belarus – 36.000, Bulgaria – 25.000 și Ungaria – 16.824.

Cele mai importante resurse umane din acest domeniu se regăsesc concentrate în 12 orașe din România, București deținând cea mai bună asociere dintre competențele necesare și în raport cu solicitările pieței. Cluj-Napoca, Iași, Timișoara susțin pozițiile imediat următoare, clasamentul fiind completat de Sibiu și Brașov, care vin puternic din urmă. Craiova, Ploiești, Pitești, Galați, Constanța și Târgu-Mureș dețin câteva centre universitate cu rol de pregătire a profesioniștilor, fiind considerate a fi de interes pentru acele companii mari care doresc externalizarea proiectelor în orașe cu un cost al vieții mai redus, deci, evident, cu o alocare restrânsă a bugetelor.

Potrivit studiului Brainspotting, un software developer junior câștigă de la 1.000 de euro până la 1.500 de euro, la fel ca un full stack developer, iar un specialist în Quality Assurance câștigă 800 - 1.200 de euro.

Ruby și Python sunt tehnologiile în care developerii își asigură cele mai mari câștiguri, cu aproximativ 25% mai mult decât media salariilor din industrie, Java plasându-se pe locul 3 cu o diferență de 12% în ceea ce înseamnă marja peste medie.

29% dintre programatorii care au participat la studiul Brainspotting confirmă faptul că ar schimba job-urile dacă ar primi salarii mai mari, un program de lucru flexibil și un mediu plăcut de lucru la birou, nefiind omise nici certificările pe care compania angajatoare le susține din punctul de vedere al bugetelor alocate.

Din punctul de vedere al retenției angajaților, una dintre problemele cel mai des întâlnite, companiile cu peste 50 de angajați au o rată mai mare de păstrare a talentelor.

Mai multe detalii despre studiu: 

Brainspotting ITC Talent Map Romania 17 18 by Vlad Andriescu on Scribd

Sursa: https://start-up.ro/ 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Bitdefender îl numește pe Emilio Roman vicepreședinte de vânzări pentru regiunea EMEA

Producătorul de soluții de securitate informatică Bitdefender l-a numit pe spaniolul Emilio Roman în poziția de vicepreședinte de vânzări pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, unde va coordona îndeplinirea obiectivelor regionale de dezvoltare a companiei. Roman va fi responsabil de strategia de vânzări și go-to-market pentru regiunea EMEA.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

CAS CRM primeşte calificativul “foarte bun” în analiza Trovarit

CAS CRM a primit un scor de 1.85 (5 nesatisfăcător, 1 excelent) în cadrul studiului Trovarit derulat cu 650 utilizatori de soluţii CRM, situându-se pentru media pieţele la toate cele 24 criterii de analiza. Studiul “CRM în practică”, ajuns la cea de a cincea ediţie,  examinează nivelul de satisfacţie în utilizarea sistemelor CRM şi impactul acestor...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum adaptăm rapid un business cu ajutorul unui ERP?

În perioadele dificile, așa cum este cazul pandemiei cu COVID-19, cele mai multe dintre companii aleg să extindă liniile de business cu noi produse sau servicii complementare pentru a crește vânzările și pentru a genera profit.

Citește articolul arrow_forward