Brainspotting publică cel mai nou studiu al salariilor din IT&C pentru România

03 martie 2017

În România există, în mod estimativ, aproximativ 110.000 de profesioniști în domeniul IT&C, în comparație cu Polonia -100.000, Ucraina – 90.000, Belarus – 36.000, Bulgaria – 25.000 și Ungaria – 16.824.

Brainspotting publică cel mai nou studiu al salariilor din IT&C pentru România

În România există, în mod estimativ, aproximativ 110.000 de profesioniști în domeniul IT&C, în comparație cu Polonia -100.000, Ucraina – 90.000, Belarus – 36.000, Bulgaria – 25.000 și Ungaria – 16.824.

Cele mai importante resurse umane din acest domeniu se regăsesc concentrate în 12 orașe din România, București deținând cea mai bună asociere dintre competențele necesare și în raport cu solicitările pieței. Cluj-Napoca, Iași, Timișoara susțin pozițiile imediat următoare, clasamentul fiind completat de Sibiu și Brașov, care vin puternic din urmă. Craiova, Ploiești, Pitești, Galați, Constanța și Târgu-Mureș dețin câteva centre universitate cu rol de pregătire a profesioniștilor, fiind considerate a fi de interes pentru acele companii mari care doresc externalizarea proiectelor în orașe cu un cost al vieții mai redus, deci, evident, cu o alocare restrânsă a bugetelor.

Potrivit studiului Brainspotting, un software developer junior câștigă de la 1.000 de euro până la 1.500 de euro, la fel ca un full stack developer, iar un specialist în Quality Assurance câștigă 800 - 1.200 de euro.

Ruby și Python sunt tehnologiile în care developerii își asigură cele mai mari câștiguri, cu aproximativ 25% mai mult decât media salariilor din industrie, Java plasându-se pe locul 3 cu o diferență de 12% în ceea ce înseamnă marja peste medie.

29% dintre programatorii care au participat la studiul Brainspotting confirmă faptul că ar schimba job-urile dacă ar primi salarii mai mari, un program de lucru flexibil și un mediu plăcut de lucru la birou, nefiind omise nici certificările pe care compania angajatoare le susține din punctul de vedere al bugetelor alocate.

Din punctul de vedere al retenției angajaților, una dintre problemele cel mai des întâlnite, companiile cu peste 50 de angajați au o rată mai mare de păstrare a talentelor.

Mai multe detalii despre studiu: 

Brainspotting ITC Talent Map Romania 17 18 by Vlad Andriescu on Scribd

Sursa: https://start-up.ro/ 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii. Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One HANA, tranzacţional şi analitic într-o singură platformă

Dacă aveţi în plan implementarea SAP Business One, trebuie să decideţi ce versiune a sistemului ERP alegeţi. În funcţie de tipul bazei de date, aveţi două opţiuni: SAP Business One pentru Microsoft SQL (baza de date relaţională standard) sau SAP Business One pentru SAP HANA (baza de date pe tehnologie in-memory computing). 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

De ce e nevoie de normarea industriei de robotică?

Era digitală înseamnă, printre multe altele, şi automatizarea extinsă a proceselor robotice (RPA). Tehnologia scuteşte oamenii de efectuarea unor ore nenumărate de sarcini repetitive şi secvenţiale, fără o mare valoare adăugată. Însă aceşti “boţi” care definesc automatizarea nu înseamnă şi scutirea de existenţa unor ameninţări de natură informatic...

Citește articolul arrow_forward