BMW Group şi NVIDIA duc planificarea virtuală a uzinei la nivelul următor

13 aprilie 2021

Platforma Omniverse permite conectarea diferitelor aplicaţii, cu o compatibilitate nelimitată.

BMW Group şi NVIDIA duc planificarea virtuală a uzinei la  nivelul următor

BMW Group şi NVIDIA generează o abordare complet nouă pentru planificarea sistemelor de producţie extrem de complexe - prin platforma Omniverse. Instrumentul de planificare virtuală a uzinei integrează o serie de date şi aplicaţii de planificare şi permite colaborarea în timp real cu compatibilitate nerestricţionată. În calitate de lideri ai industriei, BMW Group şi NVIDIA stabilesc noi standarde în planificarea virtuală a uzinei.

Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administraţie BMW AG, responsabil pentru producţie: "Împreună suntem pe cale să facem un pas uriaş înainte şi să deschidem perspective complet noi în domeniul planificării digitale şi virtuale. În viitor, o reprezentare virtuală a reţelei noastre de producţie ne va permite să realizăm o abordare inovatoare şi integrată a proceselor noastre de planificare. Omniverse sporeşte foarte mult precizia, viteza şi, prin urmare, eficienţa proceselor noastre de planificare."
"BMW realizează o producţie personalizată la scară extinsă - operaţiunile lor sunt printre cele mai complexe din lume", a declarat Jensen Huang, fondator şi director executiv NVIDIA. "În viziunea lor despre viitoarele uzine, oamenii şi roboţii lucrează împreună, inginerii din toate aspectele proiectării uzinei colaborează într-un spaţiu virtual comun, iar întreaga fabrică este simulată cu detalii fotorealiste. NVIDIA Omniverse a fost construit pentru a realiza acest viitor. Sunt încântat că BMW foloseşte NVIDIA Omniverse pentru a-şi conecta echipele pentru a proiecta, a planifica şi a gestiona viitoarele uzine practic înainte ca ceva să fie construit în lumea fizică. Acesta este viitorul producţiei."

BMW Group şi NVIDIA duc planificarea virtuală a uzinei la  nivelul următor

Planificarea virtuală a uzinei este deja răspândită, dar până acum a necesitat importul datelor din diverse aplicaţii. Acest lucru nu necesită doar timp, ci ridică şi probleme de compatibilitate. În plus, datele nu sunt întotdeauna actualizate. În viitor, platforma Omniverse va permite colectarea şi compararea live a datelor din toate bazele de date relevante pentru a crea o simulare comună - eliminând necesitatea reimportării datelor. Obiectivul este să permită evaluarea modificărilor şi ajustărilor în primele etape ale planificării, pentru a crea o imagine de ansamblu. Această transparenţă extremă va permite planificatorilor şi specialiştilor în producţie să planifice sisteme de producţie extrem de complexe şi mai rapid şi mai precis, fără pierderi de interfaţă sau probleme de compatibilitate. Omniverse integrează date de la diverse instrumente profesionale de proiectare şi planificare de la o serie de diferiţi producători şi le foloseşte pentru a genera simulări fotorealiste în timp real într-un singur cadru de colaborare.

Calitatea fotorealistă remarcabilă este doar unul dintre numeroasele beneficii ale Omniverse. Un alt lucru este că angajaţii din diferite locaţii pe diferite fusuri orare pot accesa simularea virtuală şi pot lucra împreună pentru a planifica şi a optimiza detaliile unui proces sau ale unui sistem de producţie ori de câte ori au nevoie. În plus, Omniverse poate fi utilizat într-o multitudine de aplicaţii: în viitor, planificatorii şi specialiştii în producţie vor colabora folosind date în timp real care sunt sincronizate în infrastructura cloud Omniverse. De asemenea, vor putea discuta cu furnizorii integrarea noilor sisteme de producţie. Omniverse permite integrarea datelor structurii şi facilităţii, precum şi articolele şi numărul pieselor de materiale în producţie. Poate fi folosit şi pentru planificarea logistică, oferind o consistenţă a datelor fără precedent, de la planificare până la producţie. "Aceasta este redefinirea colaborării", subliniază membrul Consiliului de Administraţie, responsabil pentru producţie, Milan Nedeljković. Capacitatea de a efectua schimbări în direct va accelera semnificativ luarea deciziilor. Planificatorii de producţie de la BMW Group vor putea vizualiza întregul ciclu de viaţă al planificării pentru fiecare uzină din reţeaua globală de producţie, accelerat de performanţa GPU scalabilă. Acest lucru va fi susţinut de o gamă largă de cazuri de aplicaţii capabile de AI, de la robotică autonomă la întreţinere predictivă şi analiză de date.

BMW Group şi NVIDIA sunt parteneri de lungă durată. Într-un prim proiect-pilot, compania din SUA a montat tehnologii de înaltă performanţă şi module speciale de control AI pentru roboţii logistici şi roboţii de transport autonomi (STR) ai BMW Group.

Reţeaua de producţie a BMW Group

Flexibilă şi foarte eficientă, reţeaua de producţie a BMW Group poate reacţiona rapid la pieţele în schimbare şi fluctuaţiile vânzărilor în regiuni. Competenţa în producţie reprezintă o contribuţie principală la rentabilitatea BMW Group.

Reţeaua de producţie a BMW Group utilizează o gamă de tehnologii digitale inovatoare şi Industry 4.0 (IoT), inclusiv realitate virtuală, inteligenţă artificială şi aplicaţii de imprimare 3D. Procesele şi structurile standardizate din sistemul de producţie asigură calitate premium constantă şi permit un grad ridicat de personalizare.

BMW Group şi NVIDIA duc planificarea virtuală a uzinei la  nivelul următor

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii. Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One HANA, tranzacţional şi analitic într-o singură platformă

Dacă aveţi în plan implementarea SAP Business One, trebuie să decideţi ce versiune a sistemului ERP alegeţi. În funcţie de tipul bazei de date, aveţi două opţiuni: SAP Business One pentru Microsoft SQL (baza de date relaţională standard) sau SAP Business One pentru SAP HANA (baza de date pe tehnologie in-memory computing). 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

De ce e nevoie de normarea industriei de robotică?

Era digitală înseamnă, printre multe altele, şi automatizarea extinsă a proceselor robotice (RPA). Tehnologia scuteşte oamenii de efectuarea unor ore nenumărate de sarcini repetitive şi secvenţiale, fără o mare valoare adăugată. Însă aceşti “boţi” care definesc automatizarea nu înseamnă şi scutirea de existenţa unor ameninţări de natură informatic...

Citește articolul arrow_forward