Atos și OneWeb fac posibilă producția în masă a sateliților, o premieră la nivel global

14 martie 2019

Atos, lider global în transformare digitală, a sprijinit compania de comunicații OneWeb în lansarea cu succes a șase sateliți, eveniment ce a avut loc pe 27 februarie anul curent. Atos a furnizat toate echipamentele de Assembly, Integration and Testing (AIT), contribuind astfel în premieră la producția în masă de sateliți.

Atos și OneWeb fac posibilă producția în masă a sateliților,  o premieră la nivel global

Atos se alătură OneWeb Constellation Program, inițiativă Airbus OneWeb Satellites*, ce constă în proiectarea, producția, testarea și lansarea a peste 600 de sateliți care vor furniza la nivel global internet de mare viteză la prețuri accesibile. Echipa Airbus OneWeb Satellites își propune să producă mai mulți  sateliți de mici dimensiuni pe zi, astfel încât constelația de 600 de sateliți să fie complet operațională până în 2027. Pentru a îndeplini acest obiectiv, specialiștii Airbus-OneWeb au fost nevoiți să dezvolte modele și procese inovatoare care să minimizeze costurile pentru volume mari de sateliți și aplicații aerospațiale performante.

Atos asigură performanța optimă a sateliților cu suita sa integrată de soluții electrice de testare a sateliților

Suita Atos de soluții EGSE permite testarea sateliților la sol înainte ca aceștia să fie lansați în spațiu, pentru a preveni sau repara eventualele probleme și pentru a se asigura că toate cerințele sunt îndeplinite, reducând astfel impactul strategic și financiar pe care o singură piesă defectă îl poate avea asupra misiunii.

Prin livrarea a 80 de sisteme EGSE pentru liniile de producție Airbus OneWeb Satellites din Toulouse și Florida, Atos devine cel mai important furnizor de soluții pentru Electrical Ground Support Equipment (EGSE) al misiunii OneWeb Constellation Program.

OneWeb Satellites realizează în premieră producția în masă de sateliți alături de Atos

Premiera a fost posibilă prin optimizarea sistemului de testare Atos ProUSTuniverSAS la niveluri fără precedent de integrare și densitate de putere. UniverSAS înlocuiește numeroase tipuri de echipamente de testare a puterii și are o lungime de undă electrică foarte mare, fiind standardizat pentru un singur dispozitiv.

“Felicitări echipei OneWeb pentru lansarea cu succes a primilor sateliți. Suntem încântați să luăm parte la evoluția tehnologiei de ultimă generație. Specialiștii Atos au depus eforturi intense pentru a reuși să livreze un număr imens de sisteme EGSE într-un timp foarte scurt”, a declarat Hans-Martin Steiner, Atos Space and Avionics CTO.

Pe măsură ce industria aerospațială intră într-o nouă etapă de conștientizare a costurilor, îmbunătățirea costului total al misiunii (Total Cost of Ownership - TCO), prin reducerea poluării, simplificarea serviciului și sporirea disponibilității, a reprezentat un obiectiv esențial în proceslul de dezvoltare. Rezultatul obținut de Atos este revoluționar, cu un dispozitiv care redefinește capabilitățile navelor spațiale și a sistemelor de testare a puterii sateliților.

*OneWeb Satellites este companie formată prin asocierea dintre Airbus, lider global în industria aerospațială, și OneWeb, organizație fondată în 2012 care va lansa și opera o constelație de 600 de sateliți ce vor orbita la distanțe relativ mici față de Pământ și vor furniza la nivel global internet de mare viteză la prețuri accesibile.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Centraleyezer – soluția de securitate cibernetică, cu până la 25% mai accesibilă companiilor

Astfel, începând cu data de 11 martie, timp de 2 săptămâni, Centraleyezer le oferă acces companiilor preocupate de securitatea datelor lor la un set de pachete predefinite, la costuri reduse, obiectivul campaniei fiind acela de testare a aplicației la capacitatea sa maximă:99 Euro/lună – pachet Basic, dedicat companiilor foarte mici199 Euro/lună – pachet Consul...

Citește tot arrow_forward

Două cunoscute grupări de limbă rusă, descoperite de experții Kaspersky Lab că folosesc aceeași infrastructură

Grupările de hacking BlackEnergy și Sofacy sunt considerate doi dintre principalii actori din peisajul modern al amenințărilor cibernetice. În trecut, activitățile lor au dus deseori la consecințe grave, la nivel național. BlackEnergy a provocat unul dintre cele mai cunoscute atacuri cibernetice din istorie, atacând instalațiile energetice ucrainene în 2015, ceea ce a du...

Citește tot arrow_forward

Vulnerabilități severe în camere de supraveghere permit controlul acestora de către atacatori

Atacatorul poate porni camerele video de la distanță și obține imagini live din locuințele în care sunt amplasate și le poate da diverse comenzi. Modelul este suficient de bine vândut pentru a stârni interesul criminalilor informatici, aplicația de instalare a camerei fiind descărcată de peste 100.000 de utilizatori, doar din magazinul Google Play. Cercetările Bitdefend...

Citește tot arrow_forward