Alibaba și Salesforce anunță parteneriatul pentru piața din Asia

25 iulie 2019

Cunoscut de peste 20 de ani ca lider de piață al aplicațiilor software de tip B2B de tip CRM (Customer Relationship Management), Salesforce anunță proiecte comune în colaborare cu Alibaba, pentru piața din China. În acest sens, Alibaba va fi furnizor exclusiv de tip corporate al soluțiilor Salesforce.

Alibaba și Salesforce anunță parteneriatul pentru piața din Asia

Anunțul este unul extrem de interesant în contextul în care piața chineză a serviciilor de internet a fost dominată de marketplace-ul deținut de Alibaba, Taobao, și de WeChat.

Dat fiind faptul că segmentul aplicațiilor software de tip enterprise câștigă tot mai mult teren, atât din perspectiva utilizatorilor și a cererii, cât și a investitorilor, Alibaba s-a repoziționat și a încheiat acest parteneriat din care ambele părți au asigurat un câștig evident. Astfel, marketplace-ul nu avea o soluție care să deservească nișa business-urilor mici și medii care vindeau prin Alibaba sau care foloseau serviciile de stocare în cloud, în timp ce prin intrarea Salesforce în Asia, gigantul tech câștigă un segment de clienți nou.

Conform cifrelor oferite de Salesforce, în primele 3 luni ale anului 2019, compania a avut încasări de doar 10% venite de la clienți din Asia, în timp ce Europa generează vânzări de 20% din total, iar Statele Unite ale Americii aproximativ 70%.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii. Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One HANA, tranzacţional şi analitic într-o singură platformă

Dacă aveţi în plan implementarea SAP Business One, trebuie să decideţi ce versiune a sistemului ERP alegeţi. În funcţie de tipul bazei de date, aveţi două opţiuni: SAP Business One pentru Microsoft SQL (baza de date relaţională standard) sau SAP Business One pentru SAP HANA (baza de date pe tehnologie in-memory computing). 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

De ce e nevoie de normarea industriei de robotică?

Era digitală înseamnă, printre multe altele, şi automatizarea extinsă a proceselor robotice (RPA). Tehnologia scuteşte oamenii de efectuarea unor ore nenumărate de sarcini repetitive şi secvenţiale, fără o mare valoare adăugată. Însă aceşti “boţi” care definesc automatizarea nu înseamnă şi scutirea de existenţa unor ameninţări de natură informatic...

Citește articolul arrow_forward