AI-SPRINT „Inteligența artificială pentru securitatea confidențialității conținutului computerizat”

02 martie 2021

AI-SPRINT reprezintă noua inițiativă de cercetare a Uniunii Europene, destinată să impulsioneze inovația pentru aplicațiile de inteligență artificială în mediile cloud și edge.

AI-SPRINT „Inteligența artificială pentru securitatea confidențialității conținutului computerizat”
Despre inițiativa de la nivelul UE, AI-SPRINT

Inteligența artificială (AI) devine rapid un motor cheie al dezvoltării economice, jucând un rol major în conturarea competitivității și productivității globale din următorii ani.

Odată cu dezvoltarea permanentă a aplicațiilor AI, cum ar fi asistenții personali inteligenți, supravegherea video / audio, aplicațiile orașelor inteligente, conducerea autonomă și industria 4.0 apare, de asemenea, o nevoie tot mai mare de optimizare a utilizării resurselor de calcul pentru colectarea, prelucrarea și analiza online a datelor păstrând, în același timp, confidențialitatea datelor și sporind securitatea acestora.

AI-SPRINT „Inteligența artificială pentru securitatea - confidențialității conținutului computerizat” este pregătit să creeze un cadru nou pentru dezvoltarea și operarea aplicațiilor AI, împreună cu datele lor, exploatând medii de conținut computerizat. Rezultatele cheie includ instrumente noi pentru dezvoltarea aplicațiilor AI, executarea sigură, implementarea ușoară, precum și gestionarea și optimizarea execuției, care vor ajuta la depășirea provocărilor tehnologice actuale din exploatarea resurselor din conținutul edge-to-cloud, în ceea ce privește flexibilitatea, scalabilitatea analizelor, interoperabilitatea, eficiența energetică, securitatea și confidențialitatea.

Procedând astfel, AI-SPRINT va satisface nevoile de digitalizare ale întreprinderilor și ale sectorului public, dovedindu-și avantajul competitiv și calitatea de a putea fi copiat sau reprodus exact în trei scenarii din lumea reală, cuprinzând agricultura 4.0, întreținerea, inspecția și asistența medicală personalizată, în conformitate cu domeniile prioritare ale UE pentru investițiile în AI.

Însă nu se oprește aici. Va exista o alianță dedicată AI-SPRINT, cu scopul de a interacționa cu întreprinderi mici și cu furnizorii de cloud din UE și a sprijini inteligența artificială și ecosistemul de calcul edge. Membrii alianței vor obține beneficii tangibile de la AI-SPRINT, cu posibilitatea de a se alătura Clubului său planificat de accelerare (A3C), unde pot utiliza instrumentele de proiectare AI-SPRINT și mediul de execuție, înspre a oferi soluții avansate de proiectare găzduite în platforma lor și pentru a extinde implementarea aplicației și gestionarea resurselor de la cloud-ul intern până la serverele Edge și senzorii compatibili cu AI sau dispozitivele utilizatorului final, optimizând execuția perfectă a aplicației în conținutul computerizat, reducând, în același timp, consumul de energie.

Cine sunt partenerii implicați?

AI-SPRINT este o acțiune de cercetare și inovație cofinanțată de Comisia Europeană, Programul H2020. Consorțiul reunește 9 parteneri calificați în domeniu, din 6 țări europene: Italia (Politecnico di Milano - Coordinators, Trust-IT Services Srl, IDC Italia), Spania (Centrul de Superinformatică din Barcelona, Universitat Politecnica de Valencia), Germania (Technische Universitaet Dresden, Cloud & Heat Technologies GmBH), Franța (Gregoire), România (Beck et Al Services Srl) și Polonia (Air Fusion și 7Bulls), cu IMM-uri și cercetători care își combină expertiza în conținutul cloud.

AI-SPRINT, www.ai-sprint-project.eu @ AI-Sprint.eu

Aceste informații au fost publicate inițial pe pagina Medium a companiei noastre și pot fi identificate aici: https://tinyurl.com/BecketalAndAI-SPRINT 

Beck et al. este alegerea potrivită în obținerea performanței de top în afacerile clienților săi prin oferirea de servicii de consultanță, implementare și suport în accelerarea digitalizării.Prin cunoștințele tehnice și de consultanță IT, digitalizează procesele și documentele clienților prin utilizarea unor platf...

Află mai multe
Aplicații software recomandate

DocuWare este o soluţie de ultimă generaţie pentru managementul documentelor electronice. Acesta poate procesa automat orice tip de document (documente financiar-contabile, documente administrative, prezentări, contracte) indiferent de sursă, pr...

Citește tot arrow_forward

JobRouter este o platformă care răspunde nevoilor pe care celelalte soluții nu le rezolvă. O platformă de digitizare a proceselor care raspunde la orice cerință a departamentelor interne: IT, financiar, sales, productie, customer

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Bitdefender îl numește pe Emilio Roman vicepreședinte de vânzări pentru regiunea EMEA

Producătorul de soluții de securitate informatică Bitdefender l-a numit pe spaniolul Emilio Roman în poziția de vicepreședinte de vânzări pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, unde va coordona îndeplinirea obiectivelor regionale de dezvoltare a companiei. Roman va fi responsabil de strategia de vânzări și go-to-market pentru regiunea EMEA.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

CAS CRM primeşte calificativul “foarte bun” în analiza Trovarit

CAS CRM a primit un scor de 1.85 (5 nesatisfăcător, 1 excelent) în cadrul studiului Trovarit derulat cu 650 utilizatori de soluţii CRM, situându-se pentru media pieţele la toate cele 24 criterii de analiza. Studiul “CRM în practică”, ajuns la cea de a cincea ediţie,  examinează nivelul de satisfacţie în utilizarea sistemelor CRM şi impactul acestor...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum adaptăm rapid un business cu ajutorul unui ERP?

În perioadele dificile, așa cum este cazul pandemiei cu COVID-19, cele mai multe dintre companii aleg să extindă liniile de business cu noi produse sau servicii complementare pentru a crește vânzările și pentru a genera profit.

Citește articolul arrow_forward