5 x despre Project Management în tehnologie

23 martie 2015

O simplă căutare pe Google (project management software applications) = 169 de milioane de rezultate = mii de aplicații software ce pot fi utilizate.

5 x despre Project Management în tehnologie

1. Aplicații software dedicate
O simplă căutare pe Google (project management software applications) = 169 de milioane de rezultate = mii de aplicații software ce pot fi utilizate.

Cu toate acestea, întrebarea conform căreia care sunt soluțiile optime pentru gestionarea echipei de lucru sau pentru monitorizarea și raportarea activităților dedicate rămâne una de interes permanent. Cu siguranță, contextul poate fi considerat o direcție extrem de importantă, iar în acest sens sunt relevante aspecte precum dimensiunea companiei și a echipei, fluxurile de lucru, domeniile de activitate, experiența anterioară în folosirea unor aplicații similare sau chiar gestionarea situațiilor interne de către segmentul de management.

Așadar, printre cele mai folosite aplicații software dedicate acțiunilor de Project management se regăsesc: Microsoft Project, Trello, Apptivo, AtTask, DropTask, Huddle, SmartSheet, Wrike sau Zoho.

2. În categoria aplicațiilor Open Source, cele mai cunoscute sunt ProjectLibre și OpenProject. Cele mai multe dintre aplicațiile dedicate de pe piață au dezvoltat extensii pentru mobile și tabletă ale soluțiilor cloud și desktop.

Din punctul de vedere al funcționalităților, aplicațiile permit crearea unor liste principale și secundare de activități, posibilitatea prioritizării și a setării obiectivelor, a introducerii ideilor (brainstorming), precum și gestionarea calendarului de întâlniri.

De asemenea, gestionarea bugetelor, a resurselor temporale sau financiare, precum și rapoartele specifice fiecărei direcții sunt aspecte esențiale în alegerea setului complet de module ce descriu o aplicație software de management de proiect.

Pentru echipele care vor să păstreze în minte imaginea de ansamblu a unui proiect, obiectivele și misiunea unei companii, soluția Teambox poate fi una dintre cele mai bune alegeri, în special dacă este vorba despre coordonarea unei echipe de la distanță.

3. Criterii definite în selecția aplicațiilor software de management de proiect
Pentru că fiecare nevoie definită de un utilizator își găsește propria tipologie de soluție software considerată optimă, topurile celor mai bune aplicații de PM nu sunt mereu cele mai relevante. În acest caz, după stabilirea obiectivelor de business și a nevoilor exacte, utilizatorii vor decide aspecte tehnice și setul de funcționalități specifice:

  • Cloud vs. Desktop
  • Tipul de integrare cu alte aplicații vitale deja utilizate
  • Usability & flux de lucru

4. Soluții tradiționale de Management de proiect

  • Diagrama Gantt
  • Schema RACI

5. Evenimente ce conțin panel-uri dedicate temelor de PM
Topconf 2015
Misiunea conferinței internaționale TopConf este aceea de a prezenta cei mai importanți speakeri din domeniul software, dezvoltând comunitatea pasionaților prin dezbateri sau oportunități reale de socializare și de cunoaștere.

Conferința va avea loc în perioada 9-10 iunie 2015, în București, la Hotel Radisson Blu, programul incluzând peste 30 de sesiuni de prezentări ale unor experți locali sau internaționali. Astfel, pentru cei interesați, conferința va acoperi teme ce vor viza trenduri și sfaturi de programare în limbaje precum .Net, Java, Open Source sau inserarea tehnicilor de tip Agile, importanța arhitecturii și a design-ului unei aplicații software, relevanța migrării în cloud și implementarea proceselor și gestionarea fluxurilor de activități din punctul de vedere al managementului de proiect.

Panelurile vor viza subiecte precum: Internet of Things, Project Management, user experience, DevOps, Agile&Lean, testare, Product Development, aplicații pentru device-urile mobile.
http://topconf.com/bucharest-2015/

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Bitdefender îl numește pe Emilio Roman vicepreședinte de vânzări pentru regiunea EMEA

Producătorul de soluții de securitate informatică Bitdefender l-a numit pe spaniolul Emilio Roman în poziția de vicepreședinte de vânzări pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, unde va coordona îndeplinirea obiectivelor regionale de dezvoltare a companiei. Roman va fi responsabil de strategia de vânzări și go-to-market pentru regiunea EMEA.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

CAS CRM primeşte calificativul “foarte bun” în analiza Trovarit

CAS CRM a primit un scor de 1.85 (5 nesatisfăcător, 1 excelent) în cadrul studiului Trovarit derulat cu 650 utilizatori de soluţii CRM, situându-se pentru media pieţele la toate cele 24 criterii de analiza. Studiul “CRM în practică”, ajuns la cea de a cincea ediţie,  examinează nivelul de satisfacţie în utilizarea sistemelor CRM şi impactul acestor...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum adaptăm rapid un business cu ajutorul unui ERP?

În perioadele dificile, așa cum este cazul pandemiei cu COVID-19, cele mai multe dintre companii aleg să extindă liniile de business cu noi produse sau servicii complementare pentru a crește vânzările și pentru a genera profit.

Citește articolul arrow_forward