5 tipuri de canale de informare utile în achiziții software

22 Aug 2022

Ai nevoie de o aplicație software personalizată obiectivelor companiei tale, ADN-ului Digital și specificului industriei din care faci parte? Află care sunt canalele de informare ideale pentru a face pași importanți spre soluția software potrivită.

5 tipuri de canale de informare utile în achiziții software

Conform Investpcro.com, 90% dintre utilizatori citesc review-uri online înainte de a alege un serviciu sau un produs. 88% dintre consumatori au încredere într-un testimonial online la fel de mult cât ar avea în recomandări personale.

  1. Platformele de review-uri

Capterra, G2, FinancesOnline, SourceForge sunt doar câteva exemple de platforme dedicate aplicațiilor software care le oferă utilizatorilor acces la o suită de review-uri și testimoniale validate.

  1. Marketplace-urile de recomandări (lead generation)

Software Advice (global) sau Softlead (România) sunt două exemple de platforme care ghidează utilizatorul în definirea funcționalităților cheie specifice aplicației software potrivite și în alegerea acesteia. De obicei, aceste platforme sunt gândite în a conduce clientul spre un top al opțiunilor atât în funcție de tipul aplicației, cât și în funcție de industria din care acesta provine.

De asemenea, alături de beneficiul oferit de Softlead.ro pieței din România în ghidarea către identificarea unei aplicații software potrivite, platforma le oferă utilizatorilor și acces la o zonă importantă de articole, studii de caz, implementări eșuate sau de succes, pentru ca aceștia să aibă o viziune integrată și cât mai completă despre segmentul soluțiilor vizate.

  1. Platformele integrate

Platformele integrate cuprind atât o listare a categoriilor de aplicații/tool-uri software, cât și recenzii, articole, studii de caz, ofertare personalizată de la mai mulți furnizori. În România, singura platformă de acest tip este Softlead.ro.

  1. Platformele comparator

Platformele dedicate aplicațiilor software în care utilizatorii pot bifa 2 sau mai multe aplicații software pe care le pot compara din perspectiva funcționalităților și beneficiilor oferite sunt extrem de utile, în special dacă informațiile oferite cuprind prețuri, licențiere, acces la demo-uri sau contact direct cu vendorul (furnizorul IT).

  1. Platformele de tip comunități

TrustRadius este  o platformă de tip comunitate online, care se bazează pe opinia altor utilizatori care au folosit în trecut o anumită aplicație software sau o tehnologie. Evaluările publicate pe site se bazează pe studii de caz sau pe sondaje cu rol în măsurarea gradului de satisfacție al unui număr semnificativ de utilizatori, oferind, astfel, o perspectivă obiectivă a recomandărilor.

Ce trebuie să știi înainte de a începe căutarea aplicației software potrivite?

  • Dacă ai nevoie de o aplicație software sau de un instrument (tool) online.
  • Dacă ai nevoie de o aplicație software existentă (lansată pe piață și folosită de alte companii) sau de o aplicație software personalizată (custom).
  • Care este ADN-ul tău Digital? (care este gradul de digitalizare, de ce ai nevoie de o aplicație software, care sunt obiectivele de business ale companiei tale etc.)
  • În ce pas al unei achiziții software te afli? (Prospectare/Informare/Demo/Demo & Achiziție)
În cazul în care nu știi cu exactitate răspunsul la minim unul dintre punctele de mai sus, trimite un e-mail pe adresa [email protected] sau completează formularul de mai jos.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Cum pot afla companiile de construcții care este ADN-ul Digital și de ce este important?

Conform publicației Real Estate, investițiile în piața imobiliară au însumat peste 323 milioane de euro în prima jumătate a anului 2022, fiind vorba despre un volum ridicat de proiecte în lucru. De asemenea, valoarea...

Citește articolul
Softlead

Cum reușește Cargus să gestioneze datele și să raporteze eficient?

Cargus extrage valoare din date cu o soluție New Business Dimensions

Citește articolul