Zitec anunță dezvoltarea platformei de freelancing Lanceria, construită pe tehnologia blockchain

26 Apr 2022

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, specializat în dezvoltarea de soluții și servicii de transformare digitală, anunță dezvoltarea platformei de freelancing Lanceria, construită pe tehnologia blockchain.

Zitec anunță dezvoltarea platformei de freelancing Lanceria, construită pe tehnologia blockchain

Proiectul Lanceria este o inițiativă independentă, 100% românească, ce propune un model de business diferit față de celelalte platforme de freelancing. Prin eliminarea comisioanelor pentru freelanceri, reducerea la minimum a taxelor pentru angajatori și prin introducerea opțiunii de plată prin criptomonede, pe lângă plățile în sistemul fiat (valute clasice), Lanceria.io revoluționează piața freelancerilor din întreaga lume.

Criptomoneda LANC, token-ul nativ Lanceria, stă la baza tranzacțiilor de pe platformă, iar plata pentru serviciile prestate se va înregistra instant. Prin caracterul descentralizat al tehnologiei blockchain, platforma devine astfel un mediu de încredere, transparență și responsabilitate, guvernat de relații directe între freelancer și client.

Sub coordonarea și implicarea echipei Lanceria, Zitec s-a alăturat misiunii lor de a transforma ecosistemul celor care lucrează pe cont propriu cu ajutorul unei platforme inovatoare de freelancing. Zitec a început dezvoltarea platformei pornind de la o analiză de business.

Platforma va fi organizată astfel încât să scoată în evidență portofoliile freelancerilor, prezentând într-o formă grafică activitatea lor. Totodată, va permite utilizatorilor să interacționeze cu acestea, oferind o experiență similară cu cea a rețelelor de socializare. Printre principalele funcționalități care vor fi implementate se numără procesul de sign-up, verificarea identității, gestionarea contului, a profilului și a portofoliului, metode de plată și balanță plăți, zona de căutare, cuvinte-cheie și filtre, sau funcția de chat pentru discuții de ofertare, negociere sau planificarea  proiectului de către freelancer și angajator.

În ceea ce privește componentele blockchain, specialiștii Zitec lucrează la integrarea wallet-urilor de blockchain, precum și la gestionarea plăților pentru început în tokenul LANC, iar ulterior în monede tradiționale (fiat), acoperind și conversiile necesare dintre acestea și criptomonede.

“Ne-am propus să creăm o platformă care să rezolve problemele freelancerilor și să le ofere posibilitatea de a găsi proiecte printr-o experiență modernă, în spiritul Web 3.0. Ca civilizație trecem prin transformări majore aduse de revoluția blockchain și felul în care muncim nu este exceptat. Platforma Lanceria a fost gândită să ofere o experiență digitală, imersivă, bazată pe cele mai noi trenduri tehnologice disponibile. Și prin parteneriatul cu Zitec, suntem siguri că produsul pe care l-am gândit este pe mâini bune. Suntem foarte mulțumiți de colaborarea cu echipa de experți Zitec și o recomandăm cu căldură”, a declarat Mihai Săraru, fondator și CEO Lanceria.
”Tehnologia blockchain aduce o serie de avantaje, printre care: descentralizarea, transparența și confidențialitatea tranzacțiilor. Există numeroase implementări pe această tehnologie unde aceste atribute nu sunt relevante, vorbim practic de o modă de a folosi blockchain în orice proiect. De aceea ne bucurăm că avem oportunitatea să contribuim la o platformă unde utilizarea acestei tehnologii oferă un avantaj competitiv real iar echipa fondatoare înțelege foarte bine nevoile freelancerilor. Lanceria își propune să schimbe radical viața freelancerilor din întreaga lume și ne bucurăm să fim alături de ei în drumul lor spre succes prin livrarea de servicii blockchain și soluții software inovatoare”, a declarat Alexandru Lăpușan, CEO & Co-Fondator Zitec.

Ca produs final, platforma Lanceria va integra tehnologiile de artificial intelligence și machine learning pentru o suprapunere cât mai exactă a nevoilor angajatorilor cu ofertele freelancerilor, pentru crearea unui sistem autentic de review și feedback, dar și pentru implementarea conceptului de metaverse, unde freelancerii și angajatorii pot experimenta munca sau întâlnirile de business într-un mediu social în timp real, dar într-o simulare 3D, în timp ce se bucură de confortul muncii de acasă. Echipa Lanceria mai are în vedere și lansarea unei platforme de NFT de tip marketplace pentru arta digitală.

Lider pe piața IT & Digital Marketing din România, cu birouri în București și Brașov, Zitec este specializată în dezvoltarea de soluții de afaceri, servicii și produse tehnologice personalizate, aplicații mobile, blockchain, precum și servicii de digital marketing.

Zitec este una dintre puținele companii românesti certificată Google Cloud Premier Partner, Microsoft Application Development, Microsoft Gold Cloud Platform, Amazon AWS Technology Partner și furnizor al platformei de soluții eCommerce în cloud VTEX, precum și Adobe Solution Bronze Partner.

Cele 650+ de proiecte implementate în peste 20 de țări pentru clienți din domeniul turismului, sănătății, finanțelor, educației, lifestyle, distribuție sau comerț electronic atestă experiența Zitec în toate industriile, cu diferite modele de business, pe tehnologii și platforme variate. 

Servicii integrate: 

 • Audit și consultanță
 • Soluții software
 • Dezvoltare de aplicații mobile
 • Quality assurance
 • Soluții blockchain
 • DevOps
 • Securitate și protecția datelor
 • Digital marketing
 • UI/UX design
 • Soluții eCommerce 
 • Mentenanță Magento, WordPress, Symfony
 • Servicii Cloud
 • Consultanță în fonduri de inovare

Între clienții locali ai companiei se numără PayU, Sameday, Flanco, eMAG, Arctic, Paravion sau 7card.

Printre clienții internaționali putem număra ST.com, Pegasus Legal Funding, Roche, The Wine Society sau The Fundworks.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Cum pot afla companiile de construcții care este ADN-ul Digital și de ce este important?

Conform publicației Real Estate, investițiile în piața imobiliară au însumat peste 323 milioane de euro în prima jumătate a anului 2022, fiind vorba despre un volum ridicat de proiecte în lucru. De asemenea, valoarea...

Citește articolul
Softlead

Cum reușește Cargus să gestioneze datele și să raporteze eficient?

Cargus extrage valoare din date cu o soluție New Business Dimensions

Citește articolul