Zara înlocuiește manechinele din magazine cu o aplicație de realitate augmentată

22 aprilie 2018

Retailerul fashion Zara testează experiența de cumpărare printr-o aplicație de realitate augmentată, demonstrând că tehnologia creată dintr-o serie de clipuri video poate fi un punct de atracție extrem de bine primit pentru pasionații de shopping online.

Zara înlocuiește manechinele din magazine cu o aplicație de realitate augmentată

Momentan, platforma folosită pentru acest test este rețeaua socială Instagram, unde utilizatorii pot vedea obiectele vestimentare și accesoriile prin modele 3D dinamice.

Experimentul va fi disponibil pentru 120 de magazine Zara din întreaga lume, iar manechinele din acestea vor fi înlocuite cu proiecții 3D specifice realității augmentate. Modelele animate se pot mișca, nu sunt statice, așa cum sunt manechinele obișnuite din magazinele tradiționale, creând clipuri cu o durată de aproximativ 12 secunde, timp în care consumatorii pot vizualiza cât mai bine detaliile produselor pe care urmează să le achiziționeze.

Pentru a facilita accesul la tehnologie, Zara a instalat noi hotspot-uri WiFi în cadrul magazinelor, pentru a aduce un plus de interacțiune dintre utilizator și aplicația în care poate vedea noile modele. De asemenea,  prin selfie-uri sau share-uri, avantajele utilizării tehnologiei sunt facilitate rapid.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii. Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One HANA, tranzacţional şi analitic într-o singură platformă

Dacă aveţi în plan implementarea SAP Business One, trebuie să decideţi ce versiune a sistemului ERP alegeţi. În funcţie de tipul bazei de date, aveţi două opţiuni: SAP Business One pentru Microsoft SQL (baza de date relaţională standard) sau SAP Business One pentru SAP HANA (baza de date pe tehnologie in-memory computing). 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

De ce e nevoie de normarea industriei de robotică?

Era digitală înseamnă, printre multe altele, şi automatizarea extinsă a proceselor robotice (RPA). Tehnologia scuteşte oamenii de efectuarea unor ore nenumărate de sarcini repetitive şi secvenţiale, fără o mare valoare adăugată. Însă aceşti “boţi” care definesc automatizarea nu înseamnă şi scutirea de existenţa unor ameninţări de natură informatic...

Citește articolul arrow_forward