Vânzările de smartphone vor crește cu 7% în 2016

01 aprilie 2016

Gartner anunță că vânzările de smartphone la nivel global vor crește cu doar 7 procente în anul 2016.

Vânzările de smartphone vor crește cu 7% în 2016

Gartner anunță că vânzările de smartphone la nivel global vor crește cu doar 7 procente în anul 2016.

Studiul realizat de Gartner arată că vânzările de smartphone vor înregistra pentru prima dată o creștere atât de nesemnificativă, comparativ cu anii anteriori. Vânzările de smartphone vor atinge 1.5 miliarde de unități în 2016, înregistrând o creștere de 7 procente față de anul 2015. Întreaga piață de telefonie mobilă se așteaptă să atingă 1.9 miliarde de unități în 2016.

Transferurile de dispozitive (PC, tablete, telefoane mobile) la nivel mondial se așteaptă să ajungă la 2.4 miliarde de unități în anul 2016, cu 0,6% mai mult față de anul precedent. Cheltuielile constante ale utilizatorului final scad cu 1,6 procente față de anul 2015.

Ranjit Atwal, directorul de cercetare de la  Gartner, remarca faptul că: ,,Era creșterii cu două cifre pentru piața mondială  de smartphone a ajuns la final. În China și America de Nord, vânzările de smartphone-uri au stagnat înregistrând o creștere de doar 0,7 respectiv 0,4 procente.”

Potrivit reprezentanților Gartner, până în 2019, 150 de milioane de utilizatori vor amâna să-și înlocuiască vechile telefoane până în momentul în care funcționalitățile și prețul smartphone-ului devin avantajoase.

Annette Zimmermann, director de Cercetare, consideră că ,,prețurile la smartphone-uri nu au scăzut atât de mult încât să încurajeze crearea de caracteristici low-end pentru telefoane low-end. Furnizrii nu pot reduce prețul unui dispozitiv bun la mai mult de 50$.

Țări precum India, vor contribui la creșterea numărului utilizatorilor de telefoane mobile.  Vânzările de smartphone-uri în India se așteaptă să crească cu 29% în 2016 și vor continua să crească și în următori ani. În piețele mature din America  de Nord, Europa de Vest sau Japonia, analiștii Gartner se așteaptă să vadă o creștere a duratei de viață a telefonului mobil.

Tot Zimmermann afirmă că ,,volumul utilizatorilor ce trec de la telefoane de bază, la telefoane premium se va diminua”.

Piața globală de PC

Piața globală de vânzări PC se așteaptă să ajungă la un total de 284 milioane de unități în 2016, înregistrând astfel o scădere de 1,5 procente în fiecare an. Vânzările PC-urilor tradiționale vor scădea cu 6,7 procente în 2016. Anul 2016 înseamnă așadar un ultim declin pentru piața globală de PC, aceasta așteptându-se la creșter în anul 2017. Ranjit Atwal consideră că ,,cea mai mare provocare și potențial avantaj pentru piața de PC este integrarea Windows 10 cu arhitectura Intel Skylake. Pentru a atrage interesul utilizatorului, dezvoltatorii de PC trebuie să fie siguri că produsul îndeplinește toate cererile pieței, la un preț avantajos.”

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Soft Net Consulting şi Postis - parteneriat pentru a simplifica transformarea digitală a comerțului

SoftNet Consulting, cel mai mare dezvoltator de servicii IT pentru afaceri din regiunea de vest a României și Postis, primul start-up LogTech din România anunță un parteneriat strategic pentru simplificarea transformării digitale a activităților de comerț.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Particularitățile unui WMS dedicat industriei de distribuție

Succesul companiilor de distribuție depinde de acuratetea și eficiența informațiilor de care dispune managementul, de controlul costurilor și satisfacția clienților. Permanenta presiune impusă de clienți impun implementarea și utilizarea unui sistem de management în cadrul depozitelor, care să permită automatizarea proceselor de efectuare a operațiunilor de recepție, livrare ș...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Kaspersky Lab protejează companiile care folosesc tehnologia blockchain împotriva atacurilor cibernetice și a fraudei

Kaspersky Lab a lansat noi pachete de servicii destinate companiilor care lucrează în industria blockchain și în cripto-economie. Proiectele de atragere de capital (ICO / STO) și casele de schimb de criptomonede au acum la dispoziție servicii personalizate, cum ar fi evaluarea securității site-ului și a aplicațiilor, training în domeniul securității, protecție îm...

Citește articolul arrow_forward