Vânzările de smartphone vor crește cu 7% în 2016

01 aprilie 2016

Gartner anunță că vânzările de smartphone la nivel global vor crește cu doar 7 procente în anul 2016.

Vânzările de smartphone vor crește cu 7% în 2016

Gartner anunță că vânzările de smartphone la nivel global vor crește cu doar 7 procente în anul 2016.

Studiul realizat de Gartner arată că vânzările de smartphone vor înregistra pentru prima dată o creștere atât de nesemnificativă, comparativ cu anii anteriori. Vânzările de smartphone vor atinge 1.5 miliarde de unități în 2016, înregistrând o creștere de 7 procente față de anul 2015. Întreaga piață de telefonie mobilă se așteaptă să atingă 1.9 miliarde de unități în 2016.

Transferurile de dispozitive (PC, tablete, telefoane mobile) la nivel mondial se așteaptă să ajungă la 2.4 miliarde de unități în anul 2016, cu 0,6% mai mult față de anul precedent. Cheltuielile constante ale utilizatorului final scad cu 1,6 procente față de anul 2015.

Ranjit Atwal, directorul de cercetare de la  Gartner, remarca faptul că: ,,Era creșterii cu două cifre pentru piața mondială  de smartphone a ajuns la final. În China și America de Nord, vânzările de smartphone-uri au stagnat înregistrând o creștere de doar 0,7 respectiv 0,4 procente.”

Potrivit reprezentanților Gartner, până în 2019, 150 de milioane de utilizatori vor amâna să-și înlocuiască vechile telefoane până în momentul în care funcționalitățile și prețul smartphone-ului devin avantajoase.

Annette Zimmermann, director de Cercetare, consideră că ,,prețurile la smartphone-uri nu au scăzut atât de mult încât să încurajeze crearea de caracteristici low-end pentru telefoane low-end. Furnizrii nu pot reduce prețul unui dispozitiv bun la mai mult de 50$.

Țări precum India, vor contribui la creșterea numărului utilizatorilor de telefoane mobile.  Vânzările de smartphone-uri în India se așteaptă să crească cu 29% în 2016 și vor continua să crească și în următori ani. În piețele mature din America  de Nord, Europa de Vest sau Japonia, analiștii Gartner se așteaptă să vadă o creștere a duratei de viață a telefonului mobil.

Tot Zimmermann afirmă că ,,volumul utilizatorilor ce trec de la telefoane de bază, la telefoane premium se va diminua”.

Piața globală de PC

Piața globală de vânzări PC se așteaptă să ajungă la un total de 284 milioane de unități în 2016, înregistrând astfel o scădere de 1,5 procente în fiecare an. Vânzările PC-urilor tradiționale vor scădea cu 6,7 procente în 2016. Anul 2016 înseamnă așadar un ultim declin pentru piața globală de PC, aceasta așteptându-se la creșter în anul 2017. Ranjit Atwal consideră că ,,cea mai mare provocare și potențial avantaj pentru piața de PC este integrarea Windows 10 cu arhitectura Intel Skylake. Pentru a atrage interesul utilizatorului, dezvoltatorii de PC trebuie să fie siguri că produsul îndeplinește toate cererile pieței, la un preț avantajos.”

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward