Utilizarea aplicațiilor mobile – creștere de doar 6% în 2017

24 ianuarie 2018

Conform celui mai nou studiu de piață publicat de compania Flurry pentru anul 2017, consumul aplicațiilor mobile a crescut cu doar 6 procente, dar cu o diversificare substanțială a obiceiurilor de utilizare, în timp ce în 2016 creșterea era de 11%.

Utilizarea aplicațiilor mobile – creștere de doar 6% în 2017

Cu un timp mediu de utilizare de 5 ore pe zi, categoria de Shopping a aplicațiilor mobile este în creștere cu 54% față de anul precedent, utilizatorii simțindu-se mult mai confortabil cu ideea achizițiilor de pe device-uri mobile sau cu ideea folosirii portofelelor digitale.

Aplicațiile ce fac parte din categoria muzică, media și divertisment se poziționează pe locul al doilea în topul creșterii consumului (43%), în timp ce aplicațiile de tip Lifestyle au o scădere a consumului cu 40%, iar cele din zona de Gaming o scădere de aproximativ 15%.

Din punctul de vedere al sistemelor de operare preferate, iOS domină clasamentele pentru anul 2017, cu o cotă de piață de 34%, fiind urmat de Samsung și la mare distanță de Huawei și Xiaomi, LG, Sony și Lenovo.

Viziunea de business derivată din aceste date

Deși o sesiune de utilizare a unei aplicații și-a schimbat datele, este extrem de evident faptul că tehnologia mobilă face parte din viața utilizatorilor și devine parte din aceasta. Așadar, companiile dezvoltatoare de aplicații trebuie să urmărească piața de consum, trendurile, să anticipeze și să monitorizeze schimbări de paradigmă digitală pentru ca mai apoi să construiască aplicații și tehnologii utile pentru fiecare segment și profil de utilizator activ.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Producătorul jeleurilor Haribo anunță probleme în producție cauzate de o implementare software

O lume întreagă a copiilor și adulților cunoaște gusturile, culorile și textura dulciurilor Haribo, producătorul german fiind un reper al industriei de profil la nivel global. Iată cum a afectat o aplicație software un întreg sistem de producție, transformând un obiectiv de creștere a performanțelor într-un eșec, din care compania și-a revenit cu greu....

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum adaptăm rapid un business cu ajutorul unui ERP?

În perioadele dificile, așa cum este cazul pandemiei cu COVID-19, cele mai multe dintre companii aleg să extindă liniile de business cu noi produse sau servicii complementare pentru a crește vânzările și pentru a genera profit.

Citește articolul arrow_forward